Haberler

Diyanet: Sosyal Medya, Sosyal Günah Olmasın

Güncelleme:

Diyanet, dergisindeki yazıda "Müminin dijital ortamdaki davranış ve tutumlarına, sanal ilişkilerine inancının yön vermesi gerekir " dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yayın organı Diyanet dergisinde yer verdiği, "Mahremiyet ve Aile" başlıklı yazıda, sosyal medyaya savaş açtı. Yazıda "Müminin dijital ortamdaki davranış ve tutumlarına, sanal ilişkilerine inancının yön vermesi gerekir " denildi.

"MUTLULUK DEVŞİRMEK İNSANI ANLIK TATMİN EDER..."

Yazıda, "Sanal dünyadan sanal mutluluklar devşirmek belki o an için insanı tatmin eder ancak yerle bir olan mahremiyetin ve gerçekliğin onarılması o kadar kolay olmayacaktır. Abartılı mutluluk pozlarımız başkalarının hasedine sebep oluyor. Bu durum kimi evlerde kavga sebebi oluyor" ifadeleri kullanıldı.

NECİP FAZIL'IN DİZELERİ ÖRNEK VERİLDİ

Diyanet Dergisi Aile Eki'nin ocak sayısında Mahremiyet ve Aile başlıklı bir yazı kaleme alındı.

Yazıda, sanayileşme ile birlikte kadının çalışma hayatında daha fazla yer almasının "tesettür ve halvetle" ilgili problemlerin yaşanmasına zemin hazırladığı savunularak,
"Mahremiyetin daha sosyal ağlar marifetiyle bu kadar tüketilmediği dönemlerde Necip Fazıl, toplumdaki dejenerasyonu, 'Utanırdı burnunu göstermekten süt ninem/Kızımın gösterdiği kefen bezine mahrem' dizeleriyle anlatıyordu. Evet bir zamanlar burnunu göstermekten haya eden büyüklerimizin bu tavırları bize çok uzak görünse de mahrem olanın muhafazasında gösterilen hassasiyeti ortaya koyması bakımından kayda değer" denildi.

"HİÇ ÇEKİNME YOK"

Yazıda, günümüzde insanların özel hayatlarına dair çok özel anları ve detayları hiç çekinmeden sosyal ağlarda paylaştığı ifade edildi.

Diyanet tarafından kaleme alınan yazıda şunlar ifade edildi:

"ASIL TAKİPÇİMİZ ASLA UNUTULMAMALI"

"Müminin hangi zaman ve zeminde olursa olsun Allah'ın her şeyi gören, bilen ve duyan olduğunu hatırdan çıkarması gündelik hayatına olduğu gibi dijital ortamdaki tutumlarına ve sanal ilişkilerine de bu inancın yön vermesi gerekir. Sosyal medya hesabındaki takipçilerinin zamanla artması kişiye haz verirken, asil ve daimi takipçimiz olan Allah Teala'yı unutmamalı, her an onun gözetimi altında olduğumuzu her söz ve davranışımızdan dolayı hesaba çekileceğimizi bilerek hareket etmeliyiz."

"KADINLARIN PAYLAŞIMI HOŞUMA GİTMİYOR"

Dergide, sosyal ağlarda kişisel bilgilerin paylaşılması ile ilgili düşünceleri sorulan gençlerin ve yetişkinlerin verdiği ilginç yanıtlar da dikkati çekti.

- Yakup Uysal (19): Bayanların paylaşım yapması hoşuma gitmiyor.

- Yusuf Karakoç (46): Sosyal siteler mahremiyeti ifşa ettiği ve gerçek manada bilgi kaynağı olmadığı için ailemizde fazla kullanılmıyor. Bir zamanlar ninelerimiz mahremiyete o kadar özen gösterirlerdi ki; saçının bir telinin görülmesinden haya ederlerdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Necip Fazıl Kısakürek Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (61)

yalcin kaya Mobil-ANDROID:

size zor gelir ama şu 17 ve 25 aralık icin berkin Elvan icin katledilen 100 lerce cocuk icin cezaevinde tecavüz işkence goren çocuklar için 10 yilda yaşamını yitiren 15000 yakın isci için roboskide katletedilen insanlar icin her cumartesi anneleri icin hergün katledilen kadınlar icinde söylemek istediğiniz birseyler varmı? buyurun söz sizin

17
112
yanıtYanıtla
erdi:

bu diyanet ülkenin sırtından geçinen kene ğibi din adına milleti sömürenlere destek oluyor bunlara ödenen maşlar boşa gidiyor.

22
104
yanıtYanıtla
TORUN:

ONLARA VERİLEN MAAŞLARI PAPAZLARA VERELİM

yanıt8
yanıt4
erdi:

torun imam müftü papaz rahip veya din adına kim olursa olsun benim dediğim hepsini kapsıyor sen illaki birileri bizi güdsün diyorsan o başka.

yanıt3
yanıt2
TORUN:

MÜSLÜMAN DİNİ HAKKINDA EN UFAK BİLGİN OLSAYDI DİYANET DEĞİL KİM OLURSA OLSUN KURANIN DIŞINA ASLA ÇIKAMAYACAĞINI FETVA VERMENİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLİRDİN MÜSLÜMAN DİNİ İNSANLARIN BİR TAKIM GÖRÜLERİ DEĞİLDİR SAYGILAR

yanıt0
yanıt0
Iaylim derdimobilWeb@haberler.com:

Mercedesimiz yokki binip hava atıp caka satalım. Onun için tek gercek sosyal mersedes mrrsedesi olanlar bu işe karmasın bi zahmet

8
106
yanıtYanıtla
...mobilWeb@haberler.com:

Diyanete katılıyorum

86
6
yanıtYanıtla
utanmak gerekmobilWeb@haberler.com:

Bu ditanet iyice saçmalama ya başladı bende burdayım diyor herhalde o zaman soyle bir muslumana senin dininden şüphe ediyorum demek ne

2
86
yanıtYanıtla
TORUN:

BUNDAN SONRA DİYANETİN YERİNE PAPAZLAR KONUŞŞUN

yanıt4
yanıt5
adem:

çoğunlıuk müsülüman gibi görünsede msülüman değil. oyüzden bunu da ciddiye almayacaklardır

54
1
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title