Haberler

Diba Keskin Biyografisi

Diba Keskin
Doğum YeriMuş / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1973

Diba Keskin Kimdir ?

1973 Muş Malazgirt doğumlu, Babasının imam olmasından dolayı ''Erciş'in Dinlence (Pêrtax) ve Deli çay (Kertîs) Köylerinde ve Erciş merkezde yaklaşık 10- 15 yıl yaşadı. Daha sonra Van merkeze taşındı.

Evli ve 4 çocuk annesi.

Geçmiş tarihlerde HADEP, DEHAP, DTP ve BDP’de mahalle ve köy komisyonlarında yer aldı.

2011 yılında BDP Van İl Yönetim kurulunda yer aldı. Ilımlı ve olumlu paradigmalarından yeni bir doğuş çizgisi olan,''HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ’NİN Van'da olan kuruluş çalışmalarında yönetici olarak yer aldı.

Sivil toplum kuruluşlarında çalışmakta ve Van yerel gündem 21 kadın meclisi yönetimi, Van kent estetik kurulunda gönüllü olarak yer aldı.

2015 yılında Ankara'daki terör saldırısına tepki amacıyla yapılan basın açıklamasında sözde "öz yönetim" ilan edilmesi üzerine İlçe Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Keskin, Çadırcı ve belediye meclisi üyesi Güler Avcı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Erciş Belediyesi eski Başkanı Diba Keskin,‘terör örgütüne üye olmak’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘suç işlemek için alenen tahrik’ suçlarından toplamda 13 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Keskin, İçişleri Bakanlığınca Anayasa ve Belediye Kanunu’nun ilgili maddelerine dayanılarak 28 Ekim 2015’te görevden alınmıştı.



title