Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)KARDEŞİNİN GÖZYAŞLARI ŞEHİDİN TABUTUNA DAMLADIFIRAT Kalkanı Harekatı'nda dün şehit olan Piyade Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Fatih Olcay, toprağa verildi.

1)KARDEŞİNİN GÖZYAŞLARI ŞEHİDİN TABUTUNA DAMLADI

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda dün şehit olan Piyade Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Fatih Olcay, toprağa verildi. Şehidin Siirt'te vatani görevini yapan kardeşi Ferhat Olcay, ağabeyinin tabutuna sarılarak ağlarken, gözyaşları tabutun sarılı olduğu Türk bayrağına damladı.  Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın cenazesi tören öncesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden alınarak, Çay İlçesi Karacaören Beldesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan yakınları gözyaşına boğuldu. Anne Emine Olcay, sık sık tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Baba Ramazan Olcay bir eliyle tabutu severken, diğeriyle eşini sakinleştirmeye çalıştı.

KARDEŞİ TABUTA SARILIP AĞLADI

Askerlik görevini yaptığı birliğinden izin alarak gelen şehidin kardeşi Ferhat Olcay ise bir ara tabuta başını dayayarak ağladı. Ferhat Olcay'ın gözünden süzülen yaşlar, şehit ağabeyinin tabutu üzerindeki Türk bayrağına damladı. Helallik alınmasının ardından dua edildi. Dua sırasında da anne Emine Olcay, sık sık tabuta kapanarak ağladı. Ardından şehidin cenazesi Merkez Camii önündeki tören alanına getirildi. Tören alanında tabutun yanına gelen Emine Olcay, elindeki peçeteyi tabuta sürerek kokladı. Annenin yanı sıra şehidin ablaları Döne ve Rabia da tabuta sarılarak "Fatihim" diye feryat etti. Daha sonra tabutun yanından ayrılan anne birkaç metre geride eşi ve oğlunun yanına oturdu. Anne, baba ve kardeşleri bir süre tabutu izlerken, öğle namazının kılınmasını bekledi.

KADINLAR DA SAF TUTTU

Öğle namazı ardından şehit için tören düzenlendi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ve yüzlerce kişi katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunması ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu helallik aldırdıktan sonra cenaze namazını kıldırdı. Namazda kadınlar tabutun sağ tarafından saf tutarken, aralarında milletvekilleri Hatice Özkal ve Burcu Köksal da yer aldı. Cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omzunda taşınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu daha sonra törene katılanlar omuzladı.

ŞEHİT ARKADAŞLARININ YANINA DEFNEDİLDİ

Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın cenazesi, Karacaören Belde Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Olcay'ın mezarı 5 Ağustos'ta Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Mehmet Esen ile 31 Ekim'de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki Hisar Dağı bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Fatih Ak'ın yanında hazırlandı. Bölge halkı Esen, Ak ve Olcay'ın beldenin küçük olması nedeniyle birbirini tanıdığını ve farklı dönemlerde aynı okula gittiklerini kaydetti.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ferhat Olcay son 5 ayda Karacaören Beldesi'nin 3'üncü şehidi oldu.

Görüntü Dökümü

--------------

Şehidin defnedileceği mezarlıktan görüntü

Şehidin tabutunun baba evine getirilmesi

Ailenin tabuta sarılıp ağlaması

Tabutun tören alanına getirilmesi

Tören öncesi tabuta sarılıp ağlayan yakınları

Cenaze namazının kılınması

Detaylar

HABER- KAMERA: Onur BAYRAM- Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar),

=================================================

2)GENELKURMAY BAŞKANI AKAR, HATAY'DA

GENELKURMAY Başkanı Hulusi Akar, Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Dün Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan ve geceyi İskenderun'da geçiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bu sabah saatlerinde İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ardından Payas'a geçen Genelkurmay Başkanı Akar buradaki incelemelerinin ardından helikopterle Narlıca 2'nci Hudut Alay Komutanlığı'na geçti. Buradan Hatay Valiliği'ne gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Hatay Valisi Erdal Ata ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanı Akar ve Vali Ata'nın Suriye'den gelecek muhtemel göçe ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, toplantının ardından Hatay Valiliği'nde Hatay Valisi Erdal Ata'yla birlikte poz verdikten sonra ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a ziyaretleri sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay eşlik etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hatay Valiliği genel görüntü

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın Hatay Valisi Erdal Ata'yla çıkması

Heyetin görüntüsü

Konvoyun valilikten ayrılması

SÜRE: 2' 05" BOYUT: 139 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

==================================================

3)ADANA'DA BİNLERCE KİŞİ TERÖRE KARŞI YÜRÜDÜ

ADANA'da 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşünde teröre lanet yağdı.

Adana'da, demokratik kitle örgütleri ve meslek odalarının öncülüğünde 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşü düzenlendi. Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı'nda yaklaşık 20 bin kişiye, siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanlarının yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu bürokratlar da destek verdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, "Kahrolsun PKK", "Teröre hayır", "Askere polise uzanan eller kırılsın" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

ŞEHİT ANNESİ DE YÜRÜDÜ

Hakkari Çukurca'da 1992'de 21 yaşında şehit düşen Muharrem Erdoğan'ın annesi 66 yaşındaki Elif Erdoğan da, oğlunun fotoğrafı ve Türk bayrağıyla yürüyüşe katıldı. Teröre lanet yağdıran şehit annesi, terör örgütünün yenileceğini söyledi. Terör karşıtı yazıların bulunduğu, birlik ve kardeşlik mesajlarının yer aldığı pankartları taşıyan binlerce kişi, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Yürüyenler adına konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, terör saldırılarına karşı da Türkiye'nin birleştiğini, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla ülkenin asla yenilmeyeceğini vurguladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da, "Tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi yüce milletimiz teröre karşı duruyor, bu millet diz çökmeyecek. Kardeşliğimizi bozamayacaklar" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından şehitler için dualar okundu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Alana girecek vatandaşların polis tarafından aranması

Büyük Türk bayrağını tutan gençlerden görüntü

Ellerinde Türk bayrağı taşıyan kızlar

DHA Muhabiri Yusuf BAŞTUĞ'un anonsu

Alandaki kalabalıktan genel ve detay görüntüler

Alandaki vatandaşlara bayrak dağıtılması

Oğlu şehit olan bir anne ile röp.

İl protokolünün yürüyüşte görüntüsü

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın alanda konuşması

İl protokolünden görüntüler

DHA Muhabiri Yusuf Baştuğ'un anonsu

Büyük Türk bayrağı ile yapılan yürüyüş ve slogan atılması

Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalığın ellerinde Türk bayrakları ile genel görüntüleri

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç'in konuşması

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın konuşması

Dua okunması

SÜRE: 04'31" BOYUT: 506 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Akif ÖZDEMİR/ADANA,

=====================================================

4)BURSA'DA 3 PARTİ BAŞKANINDAN TERÖRE ORTAK TEPKİ

BURSA'da bir araya gelen Ak Parti, CHP ve MHP il başkanları, ortak bir basın açıklamasıyla son günlerde meydana gelen terör saldırılarına tepki gösterdi.

Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Ördekli Kültür Merkezi'ndeki basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir ve MHP İl Başkanı Tevfik Topçu katıldı.

İstanbul, Kayseri ve dün Ankara'da meydana gelen saldırıları kınayarak konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, bu hain ve kanlı eylemlerin milletin birliğine, bekasına ve bütünlüğüne yönelik olduğunu söyledi. Torun, "Bu hain saldırılarla hiçbir kutsalı tanımadığını gösteren teröristler, bir kez daha insanlık düşmanı yöntemlerini devreye sokmuşlardır. Bunu yapan örgütün adı ne olursa olsun bilsinler ki, bu milletin kardeşliğini, birliğini beraberliğini bozamayacaklar, tam aksine gittikçe birbirimize daha sıkı sarıldığımızı göreceklerdir" dedi.

'HİÇBİR TALEP TERÖRİZME MEŞRUİYET KAZANDIRAMAZ'

Hiçbir talebin ve mazeretin terörizme meşruiyet kazandırmayacağını ifade eden Torun şöyle devam etti:

"Terör ve terörden beslenenler hiçbir zaman bu ülkede hakimiyet kuramayacak, yüzlerce yıldır tarihini kahramanlıklarla yazmış olan milletimizi yıldıramayacaktır. Tarihimizden aldığımız güçle terör saldırıları karşısında millet olarak topyekun mücadele edeceğimizden ve daha da kenetleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ortadoğu ülkelerinin insanların etnik ve mezhepsel farklılıkları üzerinden kan gölüne döndürüldüğünü, parçalandığını unutmayarak ve bu tuzağa asla düşmeyerek farklılıklarımızla bu ülkeyi vatan yapan, bu halkı millet yapan değerler için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler farklı görüşlerden siyasi partilerin temsilcileri olarak ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası yolunda biriz, beraberiz ve bu bütünlük adına canlarını siper eden güvenlik güçlerimiz ile devletimizin yanındayız."

ÖZDEMİR: TBMM'NİN BAŞKA BİR GÜNDEMİ GÖRÜŞMEMESİ LAZIM

Türkiye'deki terör lanetinden birlikte çalışılması halinde kurtulmanın mümkün olduğunu kaydeden CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, "CHP olarak küresel oyuncuların Türkiye üzerinde oynayacakları oyunları bozacak kadar gücümüz var. Bunun için meclisin birliktelik ruhu ile çalışması gerektiğine inanıyoruz. Hükümet, mecliste teröre yönelik hangi teklifi getirirse getirsin ona destek oluruz. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Oynan oyunları da görüyoruz. Böyle bir dönemde TBMM'nin başka bir gündemle ilgilenmemesi gerektiğini ve bütün partilerin bu terör lanetinden kurtulması için birlikte çalışması gerektiğine inanıyoruz" İfadelerini kullandı.

MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu da MHP olarak terörün karşısında her zaman dik durduklarını belirterek, "Burada birlikte olmamızın sebebi en önemli sebeplerinden biri de geçtiğimiz günlerde genel başkanlarımızın bir araya gelerek teröre karşı ortak duruş sergilemeleridir. Terör ve teröristle mücadele her ortamda devletin ve milletin yanında olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Sırasıyla Torun, Sadi ve Topçu'nun konuşması

BOYUT: 158 mb

SÜRE: 4,58

Edip TEKİN/BURSA,

=========================================================

5)ALİAĞA'DA PKK'YA OPERASYON: 3 GÖZALTI

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde bu sabah, terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK-PYD-YPG'ye yardım ve yataklık, terör eylemlerine destek sağlayarak sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapmak, terör örgütünü övücü söylemlerde bulunmak ve meydana gelen terör olayları sonrasında terör örgütünü destekleyen açıklamalar yapmak suçlarını işledikleri gereçkesiyle bazı kişilere yönelik oprasyon düzenledi. Aliağa'nın Yukarı Şehitkemal ve Aşağı Şehitkemal mahallelerinde bugün saat 07.00'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, M.A., M.K. ve M.S.A. gözaltına alındı. Jandarma Asayiş Komando Timleri ve Jandarma Asayiş Timleri de oherasyona destek verdi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, terör örgütü propagandasında kullanılan ve terör örgütünü simgeleyen 6 adet bez parçası, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 3 tablet bilgisayar, 1 fotoğraf makinesi, 1 diz üstü bilgisayar, 5 kamera kayıt kaseti, 23 CD, 1 flash bellek ve 1 harici hard disk ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli jandarmaya götürüldü. Şüphelilerin işlem lyerinin arıdndan adliyeye esvk edilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Ele geçirilen malzemelerden görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- Kamera: İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar AK Parti Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title