Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)GAZİANTEP'TE KİLİS'E ASKERİ SEVKİYATGAZİANTEP 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan Kilis'e askeri sevkiyat yapıldı.

1)GAZİANTEP'TE KİLİS'E ASKERİ SEVKİYAT

GAZİANTEP 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan Kilis'e askeri sevkiyat yapıldı.

General Hüseyin Ataman Kışlası'ndan yola çıkan bir grup askeri taşıyan zırhlı personel taşıyıcı, güvenlik önlemleri arasında kirpi eşliğinde Kilis'e sevk edildi. Kilis'e ulaşan zırhlı personel taşıyıcıdaki askerlerin, Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Çobanbey bölgesinde görev yapacakları belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------------

Kipri ve zırhlı personel taşıyıcı

Aracın sınır hattına ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 71 MB

==================================================

2)KURAN KURSUNDA ÖĞRENCİYE DAYAK

KASTAMONU Müftülüğü Hz. Pir Kuran Kursu'nda din görevlisinin sınıfta bir öğrenciyi dövmesi cep telefonuyla görüntülendi.

Hisarardı Mahallesi'ndeki Hz. Pir Kuran Kursu'nda, N.Y. adlı din görevlisi sınıfta bir öğrenciyi dövdü. Hafız yetiştiren Kuran Kursunda din görevlisinin ders çalışmadığı gerekçesiyle öğrenciyi dövmesi cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüde din görevlisinin, "Eşek herifler, adam gibi çalışmıyorsunuz" diyerek 12-13 yaşlarındaki öğrenciye tokat attığı, öğrencinin ağladığı görüldü. Müftülük yetkilileri, kurstaki dayak olayı ile ilgili açıklama yapmadı.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Kuran kursu görüntü

-Hocanın öğrenciyi dövmesi

Haber-Kamera: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

===============================================

3)MERVE SU TEST ÇÖZERKEN AV TÜFEĞİYLE YARALANDI

ERZURUM'da iki grup arasında çıkan kavgada kullanılan av tüfeğinden çıkan saçmalar, oturdukları apartmanın önünde test çözen çocuklardan ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Merve Su Turan'ın bacaklarından yaralanmasına neden oldu. Olay, merkez Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki Hamidiye Yapı Koperatifi'ne ait D Blok, zemin kat önünde meydana geldi. İki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma ardından çıkan kavgada av tüfeği kullanıldı. Sağa- sola ateş açan kavgacıların kullandığı av tüfeğinden çıkan saçmalardan bir bölümü apartman giriş kapısı sağındaki bahçede arkadaşları ile test çözen 10 yaşındaki Merve Su Turan'a isabet etti. Bacaklarından yararlanan Merve Su Turan'ın imdadına güvenlik görevlisi olan babası 35 yaşındaki Erkan Turan yetişti. Yaralı çocuk hemen otomobille hastaneye kaldırdı. Palandöken Devlet Hastanesi'nde Turan'ın iki bacağına 8 saçma isabet ettiği belirlendi ve yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi.

Evinde 2 bacağı sarılı halde yatan Merve Su Turan, silah kullanılmasının yasaklanmasını istedi. Merve Su Turan, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Oturmuş arkadaşlarımla test çözüyorduk. Beyaz bir gömlek giymişti. Siyah pantolonlu ve saçları yoktu, bıyıklıydı. Bir takmım sesler duyduk. Herkes kaçtı, ben dondum kaldım. 3 yaşında bir kız benim arkama saklandı. O adam  silahla ateş açtı, ayaklarıma değdi. Ben kaçsaydım saçmalar o küçük kızın kafasına gelecekti. Sonra bağırdım, ağladım. Babam geldi bana ne olduğunu sordu. Babam beni kucağına aldı hastaneye götürdü. o adamın Allah belasını versin."

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde güvenlik görevlisi, evli ve üç çocuk babası Erkan Turan, olaydan 5 dakika önce Merve Su'yu kapının önünde otururken gördüğünü anlattı. Av tüfeği sesini maytap patlamasına benzettiğini anlatan Erkan Turan,  şunları anlattı:

"Bir an kızımın sesi gelince pencereye koştum. Kızım 'Baba, Ben bir şey yapmadım' dedi. Bacağından kan akıyordu. Baba 'silah' deyince ben kendimi kaybettim. Hemen dışarı çıktım. Kızımı aldım kucağıma bir otomobil durdurdular hastaneye götürdük. Müdahale ettiler ama saçmaları çıkarmadılar. Kızım bacaklarındaki 8 saçma ile yaşayacak. İleride sıkıntılı bir durum olursa orayı ameliyat edecekler. Ama şimdi ameliyatı mümkün değilmiş. Ramazan ayında oruç tutup tutmama muhabettini duyduk ama. Öyle bir şey var mı, yok mu bilmiyoruz. Ramazan günü çoluk- çocuğun olduğu yerde karşı tarafa silah sıkarken bahçede 5-6 tane çocuk vardı. Daha kötü bir durum olabilirdi. Allah çocukları korudu."

Silahlı kavga olayına karışanlar, Emniyet, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarla yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Mahalleden detay

-Olay yeri

-Olay yerindeki duvara isabet eden saçmalar

-Merve Su Turan'ın yatakta yatması

-Babası Erkan Turan'ın kızının yanında oturması

-Merve Su Turan ile röp

-Erkan Turan ile röp.

-Sefa Turan ilr röp

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 06.53 BOYUT: 415 MB

======================================================

4)YIKILMA TEHLİKESİ OLDUĞU İÇİN MÜHÜRLENEN BİNADAKİ EVİNİ ATEŞE VERDİ

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan 10 katlı bir apartman, ana taşıyıcı kolonlarından birinin patlaması nedeniyle 1 ay önce boşaltılmasının ardından kendilerine yardım yapılmadığını öne süren bir bina sakini evini ateş verdi.

Geçtiğimiz ay, merkez Bağlar İlçesi'ndeki Mevlana Halit Mahallesi'nde bulunan 25 yıllık Dılşad Apartmanı'nın ana taşıyıcı kolanlarından biri patladı. Olayın yaşanması üzerine binada inceleme yapan uzmanlar, binanın tahliyesine karar verdi. 10 katlı 38 dairesi olan apartman sakinleri, tahliye kararının ardından yakınlarının yanında kalmaya başladı. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için bina sakinleri yetkililerden yardım talep etti. Yardım taleplerine cevap alamadığını söyleyen bina sakinlerinden Sabahat Uslu, 2'nci kattaki evine bugün girerek evini ateşe verdi. Yangının çıkması üzerine çevredekiler olayı itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürerek, kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle ev küle dönerken, evini ateşe veren Sabahat Uslu ise komşularına götürülerek sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bina sakinleri yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları

-Yangının meydana geldiği bina

-Bina sakinlerinin açıklamaları

-Binadan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

===================================================

5)VALİ GÜZELOĞLU: UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ

KOCAELİ Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2017-2019 Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planını açıklarken, "Uyuşturucu ile mücadeleyi top yekun kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu konuda ülkemizin geleceğini tehdit eden en az terör belası kadar uyuşturucu ile mücadeleyi onunla eşit düzeyde bir tehdit ve tehlike olarak görüyoruz"

Kocaeli Valiliği'nde yapılan Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı 2017-2019 toplantısına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, OHAL sorumlusu Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ve daire müdürleri katıldı. Uyuşturucunun doğrudan gençliği ve insanları hedef alan en büyük tehditlerden biri olduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Uyuşturucu doğrudan özellikle gençliği ve insanımızı hedef alan varlığına dönük en büyük tehditlerden biridir. İnsanın ve toplumun geleceğini yok eden adeta bedenine ve beynine bir terör saldırısı ve terör saldırısına eş değer bir yıkım ve imhadır. Biz devlet olarak başta sayın cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve İçişleri Bakanlığımızın bu konuda çok kesin ve kararlı tavrıyla uyuşturucu ile mücadeleyi top yekun kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu konuda ülkemizin geleceğini tehdit eden en az terör belası kadar uyuşturucu ile mücadeleyi onunla eşit düzeyde bir tehdit ve tehlike olarak görüyoruz" dedi.

OKUL ÖNLERİNDE 724 KİŞİLİK OKUL İRTİBAT GÖREVLİSİ DENETİM YAPACAK

Eylem planı çerçevesinde okul önlerini önemsediklerini söyleyen Gülezoğlu, "Kentimizde 400 bine yakın öğrenci bulunuyor. Eylem planı kapsamında 724 kişiden oluşan Narkotim okul irtibat görevlileri oluşturuldu. Bu görevliler rehberlik öğretmenleri ve okul yöneticileri ile koordineli çalışarak okullara gidip güvenli ortam sağlanmasına yardımcı olacaklar. Ayrıca oluşturduğumuz 517 adet motorize ekip de okul çevrelerinde denetimlerini sürdürecekler" diye konuştu.

ÜLKE GENELİNDE EN FAZLA EROİN KOCAELİ'NDE ELE GEÇİRİLDİ

Güzeloğlu kentte uyuşturucu satışı ve sevkinin kontrolünün sağlandığını söyleyerek, "2016 yılında ülke genelinde en fazla eroin 1 ton 252 kilogram ile Kocaeli'nde ele geçirildi. Ele geçirilen 874 kilo esrar ile de ülke genelinde 14'üncü sıradayız. Ayrıca tespit edilen 740 metruk binada denetlemelerin sürdürülmesine devam edilecek. İl genelinde uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Uyuşturucuyla tedavi konusunda da çalışmaların sürdüğünü açıklayan Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"AMATEM Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veriyor. Faaliyete girdiği günden buyana 3 bin 95 hastaya alkol ve madde bağımlılığı konusunda hizmet vermiştir. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Umuttepe Kampüsü içersinde 20 dönüm arazi içersine 50 yataklı AMATEM ve 20 yataklı ÇAMATEM yapılması için Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne tahsis kararı almış ve Sağlık Bakanlığı'na sunularak yapımı planlanmıştır"

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kocaeli Valisi açıklaması

-Sunum yaparken detaylar

(HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli),

=======================================================

6)BODRUM'DA 13 GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ZANLISI ADLİYEDE

MUĞLA'nın Bodrum ve Fethiye ilçeleri ile 6 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığına yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında bir avukat ve polisin de bulunduğu 13 kişi, adliyeye sevk edildi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bir yıldır süren çalışmalar ve çeşitli tarihlerde insan kaçakçılarına yönelik düzenlenen 6 ayrı operasyonda, 79 kişi gözaltına alındı. İnsan kaçakçılığında kullanıldığı belirlenen 4 tekne, 43 can yeleği ve 12 can simidine el konuldu. Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin ifadelerinden yola çıkılarak yine savcılık talimatıyla harekete geçildi. Geçen cuma günü, Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçeleri ile İzmir, Diyarbakır, Sakarya, Manisa, Afyonkarahisar ve Bursa'da göçmen kaçakçılığı şüphelilerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Avukat A.K.K. ve polis Ö.A. ile diğer şüpheliler H.P., V.C., H.T.B., A.Ç., M.P., A.D., Ş.E., C.K., Ö.A., O.B. ve R.C. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Adliye genel detay

Zanlıların getirilişi

Haber- Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

==================================================

7)KİLİS'TE MOTOSİKLETTE TEHLİKELİ YOLCULUK

KİLİS'te, motosikletteki iki kişinin dairenin tahta iç kapılarını taşıması trafikte tehlikeye yol açtı.

İki kişinin bulunduğu motosikletteki bir kişi direksiyonu, arkasındaki kişi ise tahta kapıları tutmaya çalıştı. Motosikleti görenler şaşırırken, trafikte korkulu anlar yaşandı. Motosikletteki iki kişi, tehlikeye aldırış etmeden diğer araçların arasında ilerleyip bir süre sonra gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Motosikletteki kapılar

Motosikletin ilerlemesi

Trafikte ilerleyen motosiklet

Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

====================================================

8)15 TEMMUZ ŞEHİDİ MUHTAR ALİ ANAR'IN YERİNE YAKUP YENER SEÇİLDİ

ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi, Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar'ın 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit edilmesinin ardından mahalle sakinleri yeni muhtarlarını seçmek için sandık başına gitti. Mahalle halkı muhtarlık seçimi için buruk bir heyecan yaşarken, 146 oyun 79'unu alan Yakup Yener, Ahi Mahallesi'nin yeni muhtarı olurken, rakibi Sezai Yüksek ise 65 oyda kaldı.

15 Temmuz darbe kalkışmasında Akıncı Üssü önünde toplanan binlerce vatandaşın üzerine ateş açılması sonucu Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar ve beraberindeki 7 kişi şehit düşmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan milyonlar gibi Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar da mahalle sakinlerini sokağa davet ederek, 14 yaşındaki oğlunu da yanına alıp, Akıncı Üssü'nde darbecilere karşı koymaya çalışırken şehit düştü.

Geride 6 yetim bırakan şehit muhtar Ali Anar'ın ardından Ahi Mahallesi'nde muhtarlık, kaymakamlık görevlendirmesiyle Ali Anar'ın ihtiyar heyeti tarafından sürdürüldü.  Ahi Mahallesi sakinleri, 15 Temmuz şehidi Ali Anar'ın bayrağını devralacak muhtarlarını belirlemek için Pazar günü sandık başına gitti.  146 oyun 79'unu alan Yakup Yener, Ahi Mahallesi'nin yeni muhtarı oldu. Rakibi Sezai Yüksek ise 65 oyda kaldı. Yeni muhtar Yakup Yener'in abisi Ömer Yener de 1996'da Hakkari Çukurca'da şehit düşmüştü.

Ahi Mahallesi sakinleri, Ali Anar'ın şehit düşmesinin ardından bu görev için baba Hüseyin Anar ile eşi Nuray Anar'a teklif götürdü. Ancak  Anar ailesi tarafından bu öneri kabul edilmedi. Abisi 1996 yılında Hakkari Çukurca'da şehit düşen Yakup Yener, Ahi Mahallesi'nin yeni muhtarı oldu. Şehit muhtar Ali Anar'ın bıraktığı yerden göreve devam edeceğini belirten yeni muhtar Yakup Yener, "Şehidimiz sevilen güzel bir insandı, iyi muhtarlık yaptı. Güzel işler yapıyordu, yapmaya da çalışıyordu. Ama ömrü vefa vermedi, kesildi yani. Allah rahmet eylesin. Geride 6 yetim bıraktı. O yetimlere bizler de bundan sonra sahip çıkacağız, kollayacağız. Onun bıraktığı yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Şehit muhtar Ali anar'ın fotoğrafı

Köy ve Köy odasından detay görüntüler

Sandıktan detay görüntüler

Oy kullanımı ve oyların sayımı

İlçe Seçim Kurulu yetkisi tarafından seçim sonuçların açıklanması

Yeni Muhtar Yakup Yener'in açıklaması

Şehit Muhtar Ali Anar'ın Babası Hüseyin Anar'ın açıklaması

Köy sakinleriyle röfortajlar

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), -

================================================

9)DİYARBAKIRLI İŞ ADAMI ÇÜNGÜŞ'E OKUL VE YURT YAPTIRACAK

DİYARBAKIR'lı hayırsever iş adamı Mevlit Adıgüzel'in yaptıracağı 12 derslik Anadolu lisesi ile 96 kişi kapasiteli yurdun protokolünü Vali Hüseyin Aksoy ile Adıgüzel birlikte imzaladı.

Valilik binasında düzenlenen protokol imza törenine, Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Çüngüş Kaymakamı Alper çiftçi ile hayırsever iş adamı Mevlit Adıgüzel katıldı. Vali Hüseyin Aksoy, Çüngüş ilçesinde yapılacak olan Anadolu lisesinin 12 derslik olduğunu belirterek, 96 öğrencinin kalabileceği bir yurdun da olduğunu belirtti. Eğitimin en önemli konuların başında geldiğini belirten Vali Aksoy, "Eğitimdeki bir eksikliğimiz önümüzdeki yıllarda maliyetleri çok yüksek olarak karşımıza çıkabilecek, bu anlamda eksikliklerin giderilebilmesi bakımından Milli Eğitim Bakanlığımızın ayırdığı ödeneklerle, Diyarbakır genelinde önemli yatırımlar ve okullar gerçekleştiriyoruz. Ancak, Milli Eğitim de hayırseverlerimizin katkısı da oldukça önemli, onların yapmış oldukları yatırımlarda eğitimde okul ihtiyacımızın giderilmesinde bizlere önemli bir katkı sunmaktadır. Kendisi aslen Çüngüşlü olan Mevlit Adıgüzel bize bir okul yapmayı ve okulla birlikte yurt yapmayı taaddüt etti. Protokolü burada gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduk"dedi.

Mevlit Adıgüzel'in daha önce yine Diyarbakır'da bir okul daha açtığını belirten Vali Aksoy, "Meslek Yüksek Okulunu tamamlayarak Dicle Üniversitesine bağışlayan bir hayırsever. Bu Diyarbakır'a yapacağı ikinci okul ve yurt binası olacak. Özellikle doğduğu, büyüdüğü Çüngüş'ü unutmadan burada yeniden eğitime katkı sunma adına birikimlerini bölgesine, ilçesine taşıyan hayırseverimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İstanbul'da Eğitim Kurumları olan ve Diyarbakır'a ikinci okul ve yurt binası yaptırmak isteyen hayır sever İş adamı Mevlit Adıgüzel ise, 18 yaşına kadar Çüngüş ilçesinde kaldığını ifade ederek, "Oranın suyunu içtim, havasını teneffüs ettim, şimdi elimizde Allaha şükür bir takım imkanlarımız var. Onları kullanmak istiyorum. Köyden gelen çocukların ev tutma gibi imkanları yok. Onlar ancak yatılı olursa rahat okuyabilirler. Bende belli bir yaşa gelmişim, bundan sonra beklediğim çok bir şey yok. İnşallah bu okulu da bitireceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Protokolün imzlanması

-Vali Aksoy'un konuşması

-Adıgüzel'in konuşması

-Gnele ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=========================================

10)ATIKLARDAN KOSTÜM YAPTILAR

İZMİR'de Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki anaokulu öğrencileri, Dünya Çevre Günü'nde plastik, poşet ve pipetleri kullanarak kostüm tasarladı. Çocuklar hayallerindeki kahramanların kostümlerini atıklardan yaptı ve üzerlerine giyerek defile sundu.

Dünya Çevre Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, doğayı korumak ve geri dönüşüm bilincini pekiştirmek için Latife Hanım Mahallesi'ndeki Atık Getirme Merkezi'nde tören düzenledi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra, meclis üyeleri, anne-babalar, muhtarlar ve Karşıyaka Çevre Platformu üyeleri de katıldı. Etkinliğe katılan Karşıyaka Belediyesi Kardelenler Anaokulu ve İnci Şener Anaokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları kıyafetleri özel bir defile ile sergiledi. Plastik, poşet ve pipetleri kullanan miniklerin kimisi 'Pamuk Prenses'e dönüştü, kimisi süper kahramanların kılığına büründü. Bir kısmı da atık maddeleri kullanarak robot kostümleri yarattı. Anaokulu öğrencilerinin defilesi büyük beğeni kazandı. Minikler, bu güzel etkinliği vals gösterisi ile taçlandırdı. Etkinlikte ayrıca, İzmir Doğa Fotoğrafçıları Derneği sergi açtı, Fen Öğretmenleri Derneği de atık malzemelerden oluşan maketlerini sergiledi. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, "Dünya Çevre Günü, yalnızca bir kutlama değil, gerçeklerle yüzleşme, hak ve sorumluluklarımızı anımsama günüdür. Çevre duyarlığı ve bilinci, tüm sorumlulukların başında geliyor" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Atıklardan yapılan kostümlerin sunulduğu çocuk defilesi

Çocuklar vals yaparken

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın konuşması

İZMİR/DHA

=====================================================

11)HUZUREVİNİN SULTANLARI SAÇ BAYRAMA HAZIRLANDI

MANİSA Berberler ve Kuaförler Odası kadın üyeleri, Ramazan Bayramı öncesi huzurevinde kalan kadınların saç bakımlarını yaptı.Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, beraberindeki 6 kadın üyesi ile birlikte Ramazan Bayramı öncesi, Büyükşehir Belediyesi İsmail-Muammer Cider Huzurevi'nde kalan yaşlı kadınları ziyaret etti. Başkan Bartu ve beraberindekiler, ziyaret ettiği yaşlılara tek tek gül hediye etti ve sohbet etti. Ardından ise huzurevinde kalan 10 kadının saç bakımı yapıldı. Kimi yaşlı kadınların tekerlekli sandalyeleri üzerinde saç bakımı yapılırken, yatalak olanlarınki ise yataklarında yapıldı. Altı kuaför, mesleklerini icra ederek, huzurevi sultanlarının tırnaktan saça kadar tüm bakımlarını gerçekleştirdi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı saç bakımı sonrasında kadınlar yeni görünümleriyle dikkat çekti.

Huzurevi sakinlerinin kendilerini memnuniyetle karşıladığını belirten Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, "Her yıl Ahilik Haftası kapsamında huzurevlerinde bu tür etkinlikler düzenliyorduk. Bu yıl bayram geldiği için bayramdan önce bu etkinliği yapmamız gerekti. Burada ziyaret ettiğimiz yaşlılarımızın tırnak dahil saç kesimine kadar her türlü bakımlarını yapıyoruz. Ziyaretimizin yanı sıra verdiğimiz hizmetle yaşlılarımızı memnun etmeye çalışıyoruz. Bizi çok iyi karşılıyorlar, görünce de evlatlarını görmüş gibi oluyorlar. Bizde onlar kadar buradan memnun ayrılıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kadınların saç bakımı yapılırken görüntü

Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu açıklama

Büyükşehir Belediyesi İsmail-Muammer Cider Huzurevinden görüntü

( Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Karşıyaka Kilis Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title