Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT, 3 YARALIHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde operasyondaki askerler ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaraladı.

1)ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT, 3 YARALI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde operasyondaki askerler ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3 asker yaraladı. Bölgede başlatılan hava destekli operasyonda çok sayıda PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Bu sabah saatlerinde operasyonda olan askerler bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Çatışma sonrası bölgede hava destekli başlatılan operasyonda çok sayıda PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

ÇUKURCA (Hakkari), -

==========================================================

2)İÇ ANADOLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

KAR yağışı, İç Anadolu Bölgesinde etkili oılmaya başladı. Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir'de gece boyunca devam eden kar yaşığı nedeniyle her yer beyaza büründü.

Kayseri'de vatandaşlar güne karla uyandı. İşe giden vatandaşlar yolda yürürken kaygan zemin nedeniyle zorluk çekti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bugün en düşük hava sıcaklığının eksi 3, en yüksek hava sıcaklığını ise sıfır derece beklendiğini açıkladı. Müdürlük, bölge genelinin çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceğini tahmin ediyor. Kent merkezinde kar yağışının gün boyunca aralıklarla süreceği bildirildi.

ERCİYES'TE PİSTLER KAR DOLMAYA BAŞLADI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te kar yağışı sürüyor. Tekir yaylası, Sütdonduran, Şeytanderesi, Çobanini ve zirvede kar yağışının daha etkili olduğunu kaydeden yetkililer, kayak pistlerinin de karla dolmaya başladığını, dün gece suni karlama sistemlerinin de çalıştırıldığını, önümüzdeki günlerde kayak sezonunun açılabileceğini söylediler. Meteoroloji yetkilileri bugün ve yarın kar yağışının gün boyu aralıklarla etkili olacağının tahmin edildiğini belirterek, yetkililerin ve vatandaşların yaşanabilecek kısmi don olaylarına karşı dikkat olmalarını istedi. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri de bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ekiplerin hazır bekletildiğini, şu an için kapalı yol bulunmadığını kaydetti.

PERİBACALARI KARLA KAPLANDI

Peribacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde kar yağışı dün gece başladı ve aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı sonrasında beyaza bürünen peribacaları, kışın da turistlerin ilgisini çekiyor. Nevşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, gece boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için mesai yaptı.

KIRŞEHİR'DE 50 KİŞİLİK EKİP KURULDU

Kar yağışının etkisini gösterdiği Kırşehir'de de belediye 50 kişilik karla mücadele ekibi oluşturdu. Gece saatlerinde kar yağışının başlamasıyla birlikte ekip de mesaiye başladı. Kar yağışı nedeniyle sıkıntı yaşanabilecek yerlerde ekipler gerekli çalışmaları yaptılar. Kar yağışının zaman zaman etkili olduğu Kırşehir'de kapalı yol bulunmuyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Cumhuriyet Meydanından genel görüntü

-Yolda yürüyen vatandaşlar

-Seyir halindeki araçlar

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 37/52 MB

==========================================

3)ACEMİ SOYGUNCULAR ATTIKLARI TABANCAYI ALMAYA GELİNCE YAKALANDI

ADANA'da PTT şubesinde soygun yapan 19 yaşındaki Şahin Özpolat ile 16 yaşındaki E.G., olay yerinden kaçarken attıkları tabancayı geri almaya gelince yakalandı. Gözaltındaki sorgusunda iş kurmak için gasp yaptıklarını söyleyen Özpolat, soygun planını da gazetede gördükleri bir haberden etkilenerek kurduklarını söyledi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan Şahin Özpolat ile E.G., kafalarına çöp poşeti geçirip, bir arkadaşlarından aldıkları tabanca ile PTT şubesine soyguna geldi. İşyeri çalışanları Fatih Ergin ile Süheyla Alişir'i tehdit edip kasadaki 3 bin lirayı ve müşteri olarak bekleyen İsmail Gülek'in elindeki 370 lirayı alan Özpolat ile E.G., kaçtı. İhbar üzerine bölgede araştırma yapan polis, bir evin bahçesinde tabanca ve bere buldu. Soygunculara ait olabileceğini düşünen polis, geri dönme ihtimali üzerine çevrede önlem alıp, beklemeye başladı. Kısa süre sonra Özpolat bahçeye gelip, tabanca ve bereyi alınca yakalandı. E.G. de gözaltına alındı. Tutuklanan ve üzerlerinden bin 580 lira çıkan şüphelilerden Şahin Özpolat, "Arkadaşımla iş kurmaya çalışıyorduk. Paraya ihtiyacımız vardı. Daha önceden böyle bir PTT soygunu haberini izlemiş, gazetelerde okumuştum. Planı kurduk, PTT'yi soyup kaldıracağımız parayla kendimize iş kuracaktık. Ama olmadı" diye savunma yaptı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

***Güvenlik Kamerası***

Başlarına torba geçirmiş zanlıların PTT şubesine girmesi

Görevlilere silah çekmeleri

Kasadaki paraları almaları

Müşterinin elinden parasını almaları

Şubeden çıkmaları

Zanlıların polis aracından inmeleri

Adli Tıp Birimi'ne getirilmeleri

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

SÜRE: 02'42" BOYUT: 302 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

==========================================================

(ÖZEL)

4)ÖĞRETMENİN, ÖĞRENCİLERE AKREP YEDİRDİĞİ İDDİASI

KAHRAMANMARAŞ'ta öğretmen D.A.'nın, öldürüp sınıftaki sobada pişirdiği akrebi, ilkokul birinci ve üçüncü sınıf öğrencilerine yedirdiği iddia edildi. Bazı velililer olayı duyduktan sonra çocuklarını göndermedikleri okulda, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.Merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Dereboğazı Mahallesi'ndeki Yenioba Şehit Mustafa El İlkokulu'nda 1'inci ve 3'üncü sınıflara birlikte ders veren D.A., iddiaya göre geçen Çarşamba günü okulda bulduğu akrebi öldürdükten sonra sınıftaki sobanın üzerinde pişirdi. D.A., sobada pişirdiği akrebi küçük parçalara bölerek etrafından toplanan öğrencilere verdi. Bazı öğrenciler akrepten yerken, bazıları ise tadına baktıktan sonra yemeyip çöpe attı.D.A.'nın akrep yedirdiği iddia edilen çocuklardan 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki H.E., akrebi kendisinin gördüğünü söyledi. Öğretmenin kendisine bulaşık yıkattığını da öne süren H.E., "Öğretmen onu öldürdü. Karnını aldı sobanın üzerinde pişirdi. Bize yedirdi. Akrebi bıçakla kesip değnekle aldı" dedi.Aynı yaştaki C.D. ise "Biz ödev yapıyorduk H. de tava yıkamaya gidiyordu. H. montunu alırken sıranın altında akrep görmüş. Öğretmene söyledi öğretmen de 'Ben onu yerim' dedi. Sonra ayaklarını, kuyruğunu kesip sobanın üzerinde akrebi pişirip yedi. Yiyen arkadaşlarımız da oldu" diye konuştu.1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki S.G. de öğretmenin kendisine de akrep verdiğini ancak kendisinin çöpe atığını söyledi.

"DUYUNCA OKULA GÖNDERMEDİM"

H.E.'nin annesi Nejla E. ise olayın yaşandığı gün kızının okuldan geç geldiğini belirterek, "Niye geç geldin?' diye sordum. 'Yumurta yedik' dedi. Daha sonra suya gönderdim, 'Okul tarafına ambulans gitti' dedi kızım. Ben de bir halam var onu aradım, 'Öğretmen çocuklarınıza akrep yedirmiş' dedi. Ben de kızıma sordum o da 'Yedirdi' dedi. Öyle söyleyince ben de çocuğumu okula göndermedim" dedi.

"ÇOCUĞUMUZUN EMİN ELLERDE OLMASINI İSTİYORUM"

H.E.'nin babası Ayhan E. de olayı ilk olarak eşinden duyduğu ifade ederek şunları söyledi. "Kızım öğretmenin akrebi yemesini istediğini, onu da geri tükürdüğünü söyledi. 3-4 öğrenci daha yemiş. Biz de kızımızı okula göndermeme kararı aldık. Hoca okuldan gidene kadar çocuğu okula göndermeyeceğim. Yoksa hayati tehlikesi olabilir. Çocuğumuzun emin ellerde olmasını istiyorum. Öğretmen hakkında da şikayetçi olacağım, bir dilekçe hazırladım Milli Eğitime vereceğim. Gerekirse savcılığa da intikal ettireceğim. Gerekli girişimlerde bulunacağım."

"ÇOCUKLAR İSTEMİŞ"

Okul Aile Birliği Başkanı ve S.G.'nin babası Abdülhamit G. de konuyla ilgili öğretmenle görüşeceğini anlatarak, "Kızımdan duydum ve ondan anlatmasını istedim. 'Baba bir akrep buldu, sobanın üzerinde kızarttı, biz de etrafında toplandık' dedi. Çocuklar da istemiş 'Hocam biraz da bana ver' diye. 'Baba bana çok ufak bir şey verdi, aldım ama yemedim çöpe attım' dedi. 'Yiyen oldu mu?' diye sordum bazı arkadaşlarının aldığını ama yemediğini, öğretmenin de yediğini söyledi. Bu gibi bir durum olmuş ama ne derece doğru, biz öğretmenle de görüşmedik. Öğretmenle de bir görüşüp ona göre bir değerlendirme yapacaktık" diye konuştu.

"ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ"

Okulun müdür yetkili sınıf öğretmeni Mustafa İspir de, derste olduğu için iddia edilen olayı görmediğini savunarak, "Okula gelen bazı velilerden duydum. Bölge, akrep ve yılanın çok olduğu bir bölge. İddiaları öğretmene sordum ve kendisi akrebi öldürdüğünü söyledi" dedi. Öğrencilere akrep yedirdiği öne sürülen D.A. ise iddialarla ilgili bir açıklama yapmayacağını, gerekli açıklamayı ilgili yerlere yapacağını söyledi.

"MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ"

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da iddialarla ilgili bir velinin milli eğitime şikayet dilekçesi verdiğini ve bunun üzerine soruşturma başlatıldığını kaydetti. Akkurt, şunları söyledi: "Ben vatandaşın dilekçesini havale ettim. Hemen müfettiş görevlendirip konuyla ilgili olarak soruşturma başlattık. Bu soruşturma süreci başlayıp ilk ifadeler alınmadan bunlarla ilgili olarak bir şey söylemek pek mümkün değil. Çünkü herkesin hukukunu korumak gibi bir durumumuz da var. Eğer bu soruşturma süreci başladığında kişiyle ilgili olarak bu iddia somut halde ortaya çıkarsa biz bununla ilgili olarak kanunun bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak bunu en ağır şekilde cezalandırırız. Ama iddialar doğru değilse de o kişinin de hukukunu korumak gibi bir mecburiyetimiz var."

Görüntü Dökümü

---------------------------

H.E.'nin konuşması

C.D.'nin konuşması

S.G.'nin konuşması

Nejla E.'nin konuşması

Ayhan E.'nin konuşması

Abdülhamit G.'nin konuşması

H.E.'nin evden çıkması

H.E. babasıyla

Okulun tabelası

Okul binası

Ayhan E.'nin okul kapısından bakması

( Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 314 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırşehir Çukurca PKK Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title