Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Kılıçdaroğlu: Bu anayasa Avrupa Birliği ile uyumun hiçbir tarafında yok (1)"FRENİ PATLAMIŞ BİR OTOBÜSE HEP BERABER BİNMİŞ OLACAĞIZ"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin, "Türkiye demokratik parlamenter sistemden otoriter sisteme doğru gidiyor.

Kılıçdaroğlu: Bu anayasa Avrupa Birliği ile uyumun hiçbir tarafında yok (1)

"FRENİ PATLAMIŞ BİR OTOBÜSE HEP BERABER BİNMİŞ OLACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin, "Türkiye demokratik parlamenter sistemden otoriter sisteme doğru gidiyor. Bu anayasa Avrupa Birliği ile uyumun hiçbir tarafında yok. Bir kişiye yetki verilirse sonu felaket olur. Irak'ta, Suriye'de, Libya'da ne olduysa Türkiye o sürecin içine girer. Beni endişelendiren de bu. 'Evet' çıkarsa bana göre çıkmaz. İnşallah da çıkmaz. Ekonomi, beklentisini, yabancı sermayeyi unutun. Dünya ile ilişkileri unutun. Dipsiz bir kuyuya doğru gidiyoruz. Yani freni patlamış bir otobüse hep beraber binmiş olacağız. Milet, kendi kaderini kendisi çizecek" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da konuştu. Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin Kılıçdaroğlu, "Biz yatırım yaptık diyelim yabancı sermaye Türkiye'ye gelir mi? Gelmez. Niye gelsin herkes kaçıyor. Onun da güvencesi yok. Hukukun olmadığı yede kim yatırım yapsın? Taban fiyat bir kişinin takdirine bağlı. Arzu ettiği taban fiyatı verecek" diye konuştu.

"BU ANAYASA AVRUPA BİRLİĞİ İLE UYUMUN HİÇBİR TARAFINDA YOK"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye demokratik parlamenter sistemden otoriter sisteme doğru gidiyor. Bu anayasa Avrupa Birliği ile uyumun hiçbir tarafında yok. Ne olacak? En çok işadamları düşünsün dünya ile bağlantıları kopacak. Bu kadar açık" ifadelerini kullandı.

"KARADENİZLİ TÜCCARLAR 'AVRUPA İLE DE KAVGA EDERSEK BU FINDIĞI KİME SATACAĞIZ' DİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Karadenizli tüccarlar geliyor, 'Avrupa ile de kavga edersek bu fındığı kime satacağız' diyor. Haklılar kime satacaklar? Devlet adamı az konuşur diline hakim olur. Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez. 'Rakka'ya gideceğiz' dediler ama gidemiyorlar. 'Mümbiç'e gideceğiz dediler' gidemediler. Bu Türkiye'nin itibarına gölge düşürür. Gideceğim deyip gitmiyorsa olmaz" açıklamasında bulundu.

"IRAK'TA, SURİYE'DE, LİBYA'DA NE OLDUYSA TÜRKİYE O SÜRECİN İÇİNE GİRER"

Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ya, '30-35 yılda FETÖ örgütü devleti ele geçirmek için çok çalıştı' diye. Çalışmaya o kadar gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz. Türkiye bu kadar ucuz bir ülke mi? Bunun siyasi partilerle bir ilgisi var mı? Yok. Bir kişiye yetki verilirse sonu felaket olur. Irak'ta, Suriye'de, Libya'da ne olduysa Türkiye o sürecin içine girer. Beni endişelendiren de bu" dedi.

"İŞADAMI NASIL KONUŞSUN 50 TANE DENETİM ELEMANINI GÖNDERECEKLER"

Kılıçdaroğlu, "Memlekette anayasa değişiyor kimse korkudan konuşamıyor. Nasıl konuşsun? İşadamı nasıl konuşsun 50 tane denetim elemanını gönderecekler. Bu demokrasi mi? bir bayram havasında oturup konuşmamız lazım. Uygar dünyadan kopuyoruz. Üçüncü dünya ülkelerinden biri haline geliyoruz hukuk ve devlet yönetimi açısından" ifadelerini kullandı.

"'EVET' ÇIKARSA EKONOMİ, BEKLENTİSİNİ, YABANCI SERMAYEYİ, DÜNYA İLE İLİŞKİLERİ UNUTUN"

Kılıçdaroğlu, "'Evet' çıkarsa bana göre çıkmaz. İnşallah da çıkmaz. Ekonomi, beklentisini, yabancı sermayeyi unutun. Dünya ile ilişkileri unutun. Dipsiz bir kuyuya doğru gidiyoruz. Yani freni patlamış bir otobüse hep beraber binmiş olacağız. Milet, kendi kaderini kendisi çizecek" dedi.

Görüntü dökümü

---------------------

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Detaylar

Haber: SAMSUN,

===============================

Nevruz Batman ve Siirt'te olaysız geçti

BATMAN ve Siirt'te HDP'li milletvekillerinin katımıyla düzenlenen Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde geçerken, kutlamalara katılan vatandaşlar müzik işliğinde halay çekerek bu günü coşkuyla kutladı.

Batman'da Nevruz kutlamaları kent merkezindeki Nevruz Park'ında yapıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın katıldığı kutlamalarda, güvenlik güçleri, örgüt sembollerini taşıyan bayraklara el koydu. Yöresel kıyafetlerle katılan vatandaşlar, meydanda davul zurna eşliğinde ve mahali sanatçıların söylediği Türkçe-Kürtçe şarkılarla coşkuyla halay çekti.

Nevruz kutlamalarında Kürtçe konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, 16 Nisan'da yapılacak referanduma değinerek, "Nevroz bir dönüşümdür. Önümüzdeki referandumda 'hayır' diyeceğiz. Nevruz bütün mazlumların bayramıdır" dedi.

Konuşmaların ardından kutlamalar olaysız bir şekilde sona erdi.

BİNGÖL'DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bingöl'de ise Nevruz kutlamaları HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ile İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın katılımıyla gerçekleşti. Saray Mahallesi'ndeki Sağlık Caddesi'nde düzenlenen kutlama program için güvenlik güçleri yoğun nemler aldı.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, burada yaptığı konuşmada AK Partililer'in büyük bir kısmının referandumda, 'hayır' oyu kullanacağını ifade ederek, "İçinde bulunduğumuz süreç, güya seçim süreci. Sandıklar kurulacak, evet ya da hayır diyenler sandığa gidilecek. Türkiye'nin her bir tarafında en az yüzde 55 -60 'hayır' diye insanlarımız artık isyan ediyor. Sadece Kürtler ve Türkler değil, HDP ya da CHP'liler de değil. MHP'nin 4'te 3'ü hayır diyor. Bugün AKP'nin çok önemli bir kısmı yeter artık diyor. Biz AKP'den başka bir partiye oy vermedik. Başbakan, Cumhurbaşkanı olmak istedi yaptık. İsteyip de yapamadığı ne kaldı diyorlar. Ağzından çıkan kanun oluyor zaten diyorlar. AKP'nin büyük bir kısmı artık 'hayır' diyor" diyekonuştu.

"BARIŞ SÜRECİNİ ÇÖPE ATTILAR "

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ise, 2.5 yıl süren çözüm sürecini Ceylanpınar'daki 2 polis memurunun şehit edilmesi olayının bitirdiğini hatırlatarak, faillerinin de FETÖ'den yargılandığını söyledi. HDP'li Özsoy, "Bizim Recep Tayyip Erdoğan ile şahsi bir problemimiz yok. Ama kendisini ve ailesini kurtarmak için kocaman bir memleketi yangın yerine çevirdi. Barış sürecini bitirenler, şu an başkan olmak için kampanya yapıyorlar. Gerçek bir gün mutlaka ortaya çıkar. Ceylanpınar'daki 2 polis memurunun öldürülmesini hatırlıyorsunuz değil mi? İki tane polisi öldürdüler. Dediler ki, 'PKK yapmış.' Siyasi faturasını da HDP'ye kesti. Bizim ne alakamız var dedik, bu kentin AKP'li milletvekilleri HDP'liler polisleri vurdular diye propaganda yaptılar. Şimdi açığa çıktı ki, o polisleri öldürenler FETÖ'cü diyorlar. Bunu bahane ederek 2.5 yıl devam eden barış sürecini çöpe attılar. İnsanlar bunun hesabını soracak" şeklinde konuştu. Batman'daki Nevruz olaysız geçerken, PKK lehine slogan attığı ileri sürülen 8 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Alandan detaylar

-HDP'li vekillerin alana gelmesi

-Vatandaşların halay çekmeleri

-Hüda Kaya'nın konuşması

-Hişyar Özsoy'un konuşması

-Genel Detaylar

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Mesut BUDRAÇ/BATMAN-BİNGÖL, -

=================================================

Hakkari nevruzunda Türk Bayrağı

HAKKARİ'de HDP ve DBP tarafından düzenlenen nevruz kutlamalarında, tertip komitesi tarafından nevruzu simgeleyen renklerin yanına Türk Bayrağı asıldı. HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda Hakkari'de en az yüzde 90 'Hayır' oyu beklediklerini, bu hayırların da 'hayra' vesile olacağı umut ettiklerini söyledi.

Hakkari'de HDP ve DBP öncülüğünde Biçer Mahallesi'ndeki Otogar alanında düzenlenen Nevruz kutlamaları saat 11.00'de başladı. Barikatlarla kapatılan alana gelenler polisler tarafından tek tek arandı. Drone ile sürekli havada görüntü alırken, polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Hakkari'deki kutlamalarının yapıldığı alana tertip komitasi tarafından nevruzu simgeleyen renklerin yanına Türk Bayrağı da asıldı. Kutlamalara HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, HDP ve DBP'li yöneticiler ile yaklaşık bin kişi katıldı. Nevruz ateşi de HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca tarafından yakıldı.

HDP'li Milletvekilleri, yerel sanatçıların söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde Nevruza katılan vatandaşlarla halay çekti. Bu arada Nevruz'da cezaevlerinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan ve Selma Irmak'ın mesajları da okundu.

Yüksekova ilçesindeki Nevruza polisin müdahale etmesi nedeniyle Hakkari'ye gelen HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise Edirne F Tipi cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kürtçe söylediği şarkıyla karşılandı.

Nevruza katılan HDP'li Milletvekilleri tek tek sahneye çıkarak halkı selamladıktan sonra HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yaptı. Yıldırım, Yüksekova ilçesindeki Nevruz'da önce elektriklerin kesildiğini, sonra da polisin halka müdahalede bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Botan halkı, onurunu, gururunu şimdi de ferasetinin peşinde olduğu için bu imtihandan geçti. Ama çok şükür Allaha ki; Botan halkı boyun eğmedi. Bedel verdi, ama boyun eğmedi. Buradan hareketle bu Nevruz 2013 yılında Diyarbakır Nevruz bayramında sayın Öcalan'ın manifesto niteliğindeki Türkiye'deki 80 milyon insana sunmuş olduğu bir barışa vesile olsun. Er geç bu savaşın biteceği yer masadır. Bu sebeple diyoruz ki, üniformasının rengi ne olursa olsun sivil-asker hiç fark etmez. Bu ülkede bir gencin kanının akmasına, canının toprağa düşmesine Türkiye halklarının tahammülü kalmamıştır. Buradan hareketle şunu çok iyi bilelim bu Nevruz biziml için barış ve onurun kapısının aralandığı, bu nevruz hakları gasp edilmiş ve inkar- asimilasyosyon politikalarına tabi tutulmuş bütün mazlum halkların özgürlüğünün başlangıcı olacaktır ve bir daha biz savaşı elbirliği ile bitirirsek inanın bu topraklarda bir kurşun sıkılmayacak. 16 Nisan günü bizim için önemlidir. 16 Nisan günü son iki yılda bu halkın başına getirilenlerin hesabının sorulduğu gün olacaktır. Buradaki her bir kardeşimin, her bir kadın yoldaşımın, annelerin, evde, çarşıda, pazarda, sokakta, misafirlikte, kahvede bir dakikamız 16 Nisana kadar boş geçmesin. Hakkari'den en az yüzde 90 'Hayır' bekliyoruz. Hayırda 'hayır' vardır. Bugün bizim için çatışmanın, kaosun, gerginliğin, provokasyonun günü değildir. Programımız sona erince her bir arkadaşımız büyük bir duyarlılıkla alanı terk edecek, provokasyonlara müsaade etmeyecektir. Bir de 4 gün önce yani Cuma günü 4,5 ay aradan sonra bütün Vekil arkadaşlarımızı, Kandıra, Silivri ve Edirne Cezaevlerinde ziyaret ettim. Özellikle tutuklu 13 vekil arkadaşlarımızın selamları var. Vekillerimiz, bizim burada bulunmamız eğer halkımız için özgürlük getirecekse bu dört duvar bizim için kutsaldır' dediler. Bu nedenle dört vekil arkadaşımız sizin verdiğiniz vekaleti taşıdığı için büyük bir gurur ve onur taşıyor."

Konuşmanın ardından Yıldırım, müzik eşliğinde vatandaşlarla kol kola girerek halay çekti. Yerel sanatçılar, cezaevlerindeki tutuklular için uzun hava şarkılar seslendirilirken, bazı kadınların ağladığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

-Nevruz alanına giren vatandaşların üst aramasından geçirilmesi

-Halay çekenler

-Alınan güvenlik önlemleri

-HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca ve Lezgin Botan Nevruz ateşini yakarken

-Nevruz ateşi etrafında halay çekeleri

-Halaylardan genel ve detaylar

-Uzun hava şarkı söylenmesi sırasında ağlayan kadınlar

-HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım'ın konuşması

-Nevruza katılan Yıldırım halay çekerken

-Genel görüntü

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

=======================================================

3D yazıcı için yerli step motoru üretecek

KARABÜK Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi 23 yaşındaki Samet Ayyıldız, tasarladığı 3D yazıcıda ihtiyaç duyduğu ancak Türkiye'de bulamadığı step motorunun yerlisini üretmek için çalışıyor.

4'üncü sınıf öğrencisi Samet Ayyıldız, yaklaşık 2 yıl önce tasarlayıp yapmaya başladığı 3D yazıcının step motorlarını Türkiye'de bulamayınca ÇİN'den sipariş etti. Türkiye'nin büyük üreticileriyle irtibata geçen ancak onların da yurt dışından ithal ettiklerini öğrenen Ayyıldız, bant sürücüler, imalat tezgahları, yazıcı, çizici, harddisk, kart okuyucular, teyp sürücüleri, tıbbi cihazlar, dikiş makineleri, kameralar, robot sistemleri ve klima gibi ürünlerde kullanılan step motorunu yapmak için bir arkadaşıyla paylaştığı evin 2 odasının tekini atölyeye çevirdi. Ayyıldız, akşamları okuluna gidip gündüzleri kampüs içerisindeki kafede çalışırken kazancını sürdürdüğü çalışmalara harcıyor.

Gazetecilere açıklama yapan Ayyıldız, yaklaşık 2 ay sonra prototip üretimini tamamlamayı hedeflediğini söyleyerek, "Ufak tefek takılmalar oldu. Alt ve üst gövdeler için alüminyumu ya eritmem ya da CNC'de işletmem gerekiyordu. Alüminyumu balkonda yaptığım bir sistemle eritiyorum, kum kalıba döküyorum. Bundan istediğim sonucu alamadım, başka bir yöneteme geçtim. Üretime geçmek için ne yapılması gerekiyorsa o şekilde bir yol izleyeceğim. Step motorları prototiplerinin tamamlanması ve sponsor bulunması durumunda açılacak fabrika ya da atölyede bu parçaların çoğu üretilebilecek. Dışarıdan alınan ürünler minimuma inecek. Türk malı belgesini rahatlıkla alabilecek bir kapasiteye ulaşacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Evdeki 3D yazıcıdaki stepmotor

-Samet Ayyıldız evinde step motor çalışmaları yaparken

-Samet Ayyıldız'ın açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=======================================================

Cizre'de Nevruz etkinliği

Ramazan İMRAĞ/CİZRE,(Şırnak), - ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde düzenlenen Nevruz etkinliğinde konuşan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Buradan Ankara'ya çağrı yapıyoruz. Barış ve müzakere sürecine bu ülkenin, bu coğrafyanın ne kadar ihtiyacı olduğunu hep birlikte gördük"dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde HDP ve DBP tarafından organize edilen Nevruz etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. Cizre-Silopi yolu üzerinde bulunan bir alanda yapılan etkinlikle öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Nevruz kutlamalarına gelen vatandaşlar hem polis, hem HDP'li görevliler tarafından ayrı ayrı arandı. Nevruz kutlamasının yapıldığı alanın çevresinde de polis zırhlı araçları tarafından güvenlik önlemi alındı. Etkinliğe katılan vatandaşlar alanda Nevruz ateşi yakarak, müzik eşliğinde halay çekti.

Etkinlik sırasında bir konuşma yapan HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Cizre'de katledilenler, yakılan, yıkılanlar bir kez daha "Ayaktayız, yıkılmıyacağız." dediler. Özellikle Kürdistan coğrafyasında, Kürt halkına harşı zulüm uygulayanlar, Kürt halkının çocuklarını, evlatlarını katledenler bilsinler ki, Kürtler yıllardır bu coğrafyada bu acıları çekmiş, bedel ödemiş, gözyaşı dökmüş, ama hiç bir zaman boyun eğmemiş, biat etmemiş, diz çökmemiştir. 2013 nevruzunda Sayın Öcalan'ın milyonlara yazdığı mektubun üzerinden 4 yıl geçti. O mektupta Sayın Öcalan bir çağrı yapmıştı. "Artık silahlar sussun, fikirler konuşsun" demişti. Ama o nevruzdan sonra barış ve müzakere sürecini buzdolabına koyan, rafa kaldıran Sayın Cumhurbaşkanı'na seslenmek istiyoruz. Sizler barış süreci ve müzakareyi buzdolabına koyduğunuz zaman, Cizre'de anneler çocuklarını toprağa gömebilmek için cenazelerini bozdalabına bekletiler. Bu coğrafyada cenazeler buzdolabında bekletilirken, anneler karınlarında taşıdıkları bebekleri kurşunlarla yitirirken, cenazeler panzerlerin arkasında sürüklenirken, sizler Ankara'da seyrettiniz. Siz buzdolabına koyduğunuz barış ve müzakere sürecini dondurduğunuz için bu coğrafyada bu kadar acı yaşandı. Şimdi buradan Ankara'ya çağrı yapıyoruz, barış ve müzakkere sürecine bu ülkenin, bu coğrafyanın ne kadar ihtiyacı olduğunu hep birlikte gördük. Bu coğrafyada her türlü zülmü yapmanıza rağmen, her türlü zalimiği yapmanıza rağmen insanlar kendi topraklarını terkmediler, kendi vatanlarından ayrılmadılar"dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Toplanan kalabalık

Kadınların halay çekmesi

Nevruz ateşinin yakılması

Pervin Buldan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - kamera: Ramazan İMRAĞ/CİZRE,(Şırnak), -

============================================================

Hakkari Belediyesi'nin nevruz etkinliği

HAKKARİ'de kayyum atanan Belediye tarafından düzenlenen resmi nevruz programında, yerel ozanların seslendirdikleri Kürtçe uzun havalar büyük ilgi gördü.

Hakkari Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezinde nevruz etkinlikleri düzenlendi. Programa, kayyum atanan Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ömer Pakiş, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan nevruz programı Belediye Başkanlığına bağı Fekiya Teyran Kültür Sanat Merkezi Erbane grubunun gösterisi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından yöresel kıyafetli folklör ekibi halk oyunları gösterisi yapıldı.

Hakkari yöresine ait kilim ve çeşitli dokumalarla süslenen sahnede, Hakkarili dengbejlerin (Halk ozanı) Kürtçe vce Türkçe uzun hava şarkılar seslendirdi. Dengbejlere protokol yoğun ilgi gösterdi. Nevruz programına katılan Hakkari Belediye Başkan Vekili Epcim, yöresel kıyafetli dengbejlerle de halay çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kültür Merkezi önünde halk oyunları gösterisi

-Belediye Başkanı Cüneyt Epcim'in gelisi

-Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması

-Erbane grubunun gösterisi

-Halk oyunları gösterisi

-Salondaki protokol üyeleri

-Dengbejler'in seslendirdiği Kürtçe Türkçe şarkılar

-Detaylar

-Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, halay çekerken

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

==============================================

Elitaş: Kılıçdaroğlu'nun yenilmekten sırtı nasırlaştı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin, 2002'den bu yana yapılan her seçimde yenildiğini belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu, her çıktığı seçimde 'tuş' olduğundan, yenilmekten sırtı nasırlaştı" dedi.

Elitaş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'le birlikte katıldığı 'Engelsiz Türkiye için Evet' programında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun, muhtarlarla yaptığı toplantıları eleştirerek, "Cumhurbaşkanımızı kıskanır bilirsiniz. Her seferinde yenilir, yenilen pehlivan güreşe doymaz, dendiği gibi sırtı nasırlaştı yenilmekten. Bu sefer, ben de muhtarlar ile toplantı yapayım, dedi. Muhtarlara, (Ey muhtarlar, yarın bu sisteme evet dediğiniz takdirde, bir kişi canı sıkıldı diyecek ki, ben şu muhtarlığı sevmedim. Bu muhtarı sevmedim, bu muhtarlığı kapattım) diyor. Allah aşkına sayın Kılıçdaroğlu, bilerek söylüyorsan yalan söylüyorsun. Anamuhalefet Partisinin Genel Başkanına yakışmaz. Bilmeden söylüyorsan, büyük zaaf. Anamuhalefet partisinin bunu bilmemesi kadar büyük zafiyet oluru mu?" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklaması

-Detaylar

Haber: Zafer BARIŞ-Kamera : KAYSERİ, DHA)

=================================================

Bursa'da Nevruz etkinliğinde yoğun güvenlik önlemi

BURSA'da HDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz Kutlamsı'nda yoğun güvenlik önlemi alınmdı.

Bursa merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi pazar alanında gerçekleştirilen 21 Mart Nevruz Kutlaması'nda, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bir çok noktada 'Süzme Noktaları' kurulurken, kutlamaya gelenlerin üzerleri ve çantaları arandı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın geldiği kutlamalara yaklaşık bin kişi katıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen kutlama, nevruz ateşinin yakılmasının ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Alandan görüntüler

-Katılan vatandaşlarda görüntüler

-Alandan havadan görüntü

-Arama noktaları ve polis ekiplerinmden görüntüler

Haber: Berktug ÖNCÜ / BURSA,

=================================================

Fidan dağıtımında yumruklanınca kamyonun önüne yattı

KAYSERİ'de Orman Bölge Müdürlüğü'nün fidan dağıtımında çıkan izdihamda, görevlinin kendisine yumruk attığını söyleyen 57 yaşındaki Mustafa Taşömeroğlu, dağıtımın yapılan kamyonun önüne yatarak protestoda bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı'nda 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle çam fidanı dağıttı. Ücretsiz dağıtılan çam fidanlarından alabilmek için uzun kuyruk oluşurken, çıkan izdihamda dağıtım yapılan kamyondaki 2 bin çam fidanı kapışıldı. Bu sırada bir görevlinin kendisine yumruk attığını söyleyen 57 yaşındaki Mustafa Taşömeroğlu, bunu protesto için kamyonun önüne yattı. Kamyonun alandan ayrılmasına engel olan Taşömeroğlu'na, yumruk atan kişinin oradaki fidan alan vatandaşlardan biri olduğu iletildi. Görevliler 2 fidan verdikleri Taşömeroğlu'nu güçlükle ikna edebildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Fidan dağıtımı ve izdihamdan görüntüler

-Mustafa Taşömeroğlu'nun kamyonun önüne yatması

-Görevlilerin ikna etmeye çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title