Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

Bakan Tüfenkci: Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değilGÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz yollar yapıyoruz.

Bakan Tüfenkci: Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değil

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz yollar yapıyoruz. Yolları millet için yapıyoruz. 'Teröristler yürüsün' diye değil. 'Teröristleri kurtarmak için yürüyelim' değil, 'milleti kurtaralım' diye yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz" dedi.

Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde bu yıl 38'incisi düzenlenen Uluslararası Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri'nin açılış törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve KEMAV Başkanı İsmail Yücel, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Bakan Tüfenkci, Uluslararası Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri'nin birlik, beraberlik açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci, Kemaliye'de dünya çapında olan kanyon üzerinde, dünyanın en yüksek asma yürüyüş köprüsünü yapımı ile ilgili bir çalışma olduğunu, bunun yapımını hızlandırmak ve hayata geçirmek için gerekli adımları atacaklarını bildirdi.

Konuşmasının devamında isim vermeden CHP Genel Baştanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı 'Adalet Yürüyüşü'nü eleştiren Bülent Tüfenkci, şunları söyledi:

"Biz yollar yapıyoruz. Yolları millet için yapıyoruz. Biz köprüler yapıyoruz 'gönülleri birleştirelim' diye. Biz yollar yapıyoruz 'millet yürüsün' diye. 'Kemaliyeli yürüsün' diye. 'Erzincanlı yürüsün' diye, 'Malatyalı yürüsün' diye. Yol yapıyoruz, 'teröristler yürüsün' diye değil. 'Teröristleri kurtarmak için yürüyelim' değil, 'milleti kurtaralım' diye yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz inşallah."

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler törenin ardından şenlikler kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi, yöresel ürünler pazarını gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakanın karşılanması

Açılış töreni

Bakan Tüfenkci'nin konuşması

Serginin açılışı ve pazar yeri gezisi

Haber- kamera: Coşkun MENEK/KEMALİYE (Erzincan), -

=============================================

Şehit Özel Harekatçı Dündar'dan geriye sosyal medyada paylaştığı görüntüler kaldı

HAKKARİ'nin Oğul Köyü yakınlarında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar'dan geriye sosyal medyada paylaştığı görüntüler kaldı.

Şehit Dündar'ın kendi instagram hesabında paylaştığı görüntülerde görev bölgesinde yaptığı atış talimleri yer alıyor. Paylaşılan görüntülerde Dündar, zırhlı aracın üzerine çıkarak otomatik silahla ateş edip şarjörü tamamen bitiriyor. Başka bir görüntüde tabanca ile atış poligonunda talim yapan Dündar'ın, spor yaparken paylaştığı görüntülerde dikkat çekiyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehit Dündar'ın atış talimi yaparken görüntüsü

-Şehit Dündar'ın poligonda çalışırken görüntüsü

-Şehit Dündar'ın spor yaparken görüntüsü

Haber-Kamera: KARAMAN - KONYA

==================================

Edirne'de sel sularına kapılan 3 çocuk annesi öldü

EDİRNE'nin Lalapaşa İlçesi  Ömeroba Köyü'nde şiddetli yağmur yağışında evine giderken sel sularına kapılan 3 çocuk annesi Mehtap Cebel, hayatını kaybetti.

Lalapaşa İlçesi Ömeroba Köyü'nde yaşayan Mehtap Cebel eşi Vedat Cebel ile birlikte koyunları otlatmak için köyün Karaçalı ormanlık bölgesin egitti. Akşam saatlerin aniden yağmurun bastırması üzerine Vedat Cebel eşi Mehtap Cebel'i köydeki ahırlarında büyükbaş hayvanlarını beslemesi için eve gitmesini istedi. Akşam saatlerinde döndüğü evinde eşini göremeyen Vedat Cebel, yaptığı aramadan da sonuç alamayınca durumu jandarmaya bildirdi. Gece yarısı jandarma ve köylülerin de katıldığı saatlerce süren arama sonunda Mehtap Cebel'in cesedi köye 10 kilometre mesafedeki Çörtlen Deresi'nin  kenarında çalılıklara takılı halde bulundu. Genç kadının dereyi geçerken sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Köylerinde dün yağan yağmurun çok şiddetli olduğunu ve kısa sürede heryerin suyla kaplandığını anlatan Ömeroba Köyü Muhtarı Mehmet Gürbüz, "Dün çok şiddetli yağmur yağdı. Bu sırada akrabam olan Vedat Cebe'nin eşi Mehtap'ın kaybolduğunu duydum. Jandarma sağlık ekipleri ve köy halkıyla birlikte hep beraber aramaya başladık. Dün gece saat 03.00'e kadar aramamızın ardından sabah aramaya devam ettik. Mehtap Cebe'nin cesedine bu sabah saat 10.00 sıralarında Süloğlu Barajı'na yakın 10 kilometre uzaklıkta çalılara takılı halde bulduk. Köyümüzde böyle birşey yaşanmamıştı hepimiz çok üzüldük" dedi.

Ölen kadının kardeşi Tolga Engin, ablasının  4 yaşında ikiz olmak üzere 3 çocuğu olduğunu ve şeker hastası annesinin de olayı öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşadığını söyledi.  Köylerinde bugünü kadar böyle şiddetli bir yağış görmediğini söyleyen 79 yaşındaki Muhsin Yörük, "Ben böyle afat görmedim. Daha önce 1980 yılında böyle yağmur yağmıştı. Dün yağan yağmurda göz gözü görmüyordu. Aniden bastıran yağmur önüne ne kattıysa götürdü. Çok üzgünüz"dedi.

Mehtap Cebe'nin cesedi savcılık incelemesinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ömeroba Köy tabelası

Köyden genel detay

Çörtlen deresinden genel detay

Köylüler ile röp

Mehtap Cebel'in evi dışardan

Ahırdan görüntü

Mehtap Cebel'in fotoğrafı

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

========================================

Tarım arazisindeki yangın ormanı da yaktı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, bir tarlada makine ile saman balyaları bağlandığı sırasında çıkan yangın, yakındaki ormanlık alana da sıçradı. Alevler havadan ve karadan müdahalale ile söndürülürken, toplam 2 hektarlık ormanlık alan ve tarım arazisi zarar gördü.

Bayramiç'e bağlı Söğütgediği Köyü'nde bugün saat 13.00 sıralarında, köylülerin saman balyalarını makine ile bağlamaya çalıştığı sırada yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayılıp, yakındaki ormanlık alana da sıçradı. Alevlerin kendi imkanları ile söndüremeyen köylüler durumu hemen Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildirdi. Bölgeye 6 arazöz, bir söndürme helikopteri ile Bayramiç ve Çan ilçelerinden 4 itfaiye aracı ve 30 orman işçisi sevk edildi. Söndürme çalışmaları sırasında köylüler diğer saman balyalarının zarar görmemesi için traktör ile yanan alandan uzaklaştırdı. Alevler, havadan ve karadan müdahale ile 2 saat içinde güçlükle söndürülürken, ilk belirlemelere göre toplam 2 hektar orman ve tarım arazisi küle döndü.

Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Alevleri havadan ve karadan söndürme çalışmalarından görüntü

-Jandarmalardan ve olay yerindeki inceleme ve araştırmalardan görüntü

-Köylülerin saman balyalarını yangın yerinden uzaklaştırma çabalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

====================================================

CHP'nin Doğu Karadeniz teşkilatları, 'Adalet Yürüyüşü' için buluşacak

CHP Trabzon il teşkilatı, diğer bölge illerinin parti teşkilatları ile bir araya gelmek, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmak için Trabzon'dan Giresun'a doğru yola çıktı.

Hareket öncesinde Atatürk Alanı'nda bir araya gelen partililere hitap eden CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör şunları söyledi: "Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Amasya CHP il örgütleri olarak ülkemizde, hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun egemen olmasını, haksız ve adaletsiz bir biçimde hukuk yolları tükenmeden insanların gözaltına alınmasını, tutuklanmasını, cezaevlerine konulmasını açık hukuk cinayetleri olarak değerlendiriyoruz. Son zamanlarda gerçekleştirilen 1341 hakim savcı atamasının yüzde 90'ının AKP'li yönetici ve üyelerden seçilmesi, 'AKP'li olmayan adalet beklemesin' anlamı taşımaktadır."

CHP'nin Doğu Karadeniz il örgütleri olarak önce Giresun ve Ordu'ya, daha sonra da Samsun'a gideceklerini kaydeden CHP İl Başkanı Güngör, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın sürdüreceği yürüyüş kortejine yaklaşık 1800 kişi ile katılacağız" dedi.

Açıklamanın ardından yaklaşık 300 CHP'li, geniş güvenlik önlemleri altında Karadeniz Sahil Yolu üzerinden, daha önce açıklandığı gibi Akyazı mevkisine doğru yürüyüşe başladı. Ancak aşırı sıcak hava nedeniyle grup Toklu Mahallesi'nde Akyazı'dan gelen otobüslere binerek Giresun'a doğru yola çıktı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Atatürk Alanı'ndan görüntü

Güngör'ün konuşması

Detay

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO / TRABZON

===========================================

Korkuteli'de dolu tarım alanlarını vurdu

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde dün etkili olan dolu yağışı hasara neden oldu.

Korkuteli'ne bağlı Mamatlar Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık yarım saat süren ceviz büyüklüğündeki dolu bölgedeki ekili tarım arazileriyle sebzelerde zarara yol açtı. Kısa süre sonra hasadı yapılacak olan buğday ve arpa tarlalarındaki ürünün başakları da zarar gördü.

Bölge halkı kısa sürede etkili olan dolunun sebze ve tarım arazilerine zarar verdiğini belirterek, mağdur olduklarını ve devletten yardım istediklerini söyledi.

Mahalle Muhtarı Süleyman Taşkan, zararın özellikle sebze, arpa ve buğday tarlalarında olduğunu belirtirken, "Dolu ekili sebze tarlasını bitirdi. Vatandaşın ekili arpa ve buğday tarlaları da büyük hasar oluştu. Devletin bir an önce bizlere gereken desteği vermesini istiyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri hasar gören alanlarda hasar tespit çalışmalarına başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Dolu yağışı sırasında çekilmiş vatandaş cep telefonu görüntüsü

HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya),

==============================================

Jeremy Meeks Bodrum'da dolaştı, kimse tanımadı

SİLAHLI çete üyesi olmak suçundan hapis yatan ve sabıka kaydı fotoğrafı internete düşünce yakışıklığı sayesinde ün kazanan ABD'li Jeremy Meeks, Bodrum tatilini sürdürüyor. Bodrum çarşısını gezen, Atatürk posteri ve Türk bayrağıyla fotoğraf çektiren Meeks'i kimsenin tanımaması dikkati çekti.

Jeremy Meeks, DJ'lik ve kısa süreli tatil yapmak için geldiği Bodrum'u tanımaya devam ediyor. Şehre inerek alışveriş yapan, arkadaşlarıyla Bodrum Kale Caddesi'ndeki bir işletmeden iki çift sandalet alan Meeks, ardından Bodrum Belediye Meydanı'ndaki dev Atatürk ve Türk bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Meeks'i çarşı merkezinde kimsenin tanımadığı görüldü. Ardından kaldığı otele dönen Meeks, 50 metre uzunluğundaki üç direkli 'Hazar Yıldızı' isimli lüks yelkenli yat ile mavi yolculuğa çıktı. Meeks'in yata binmeden önce yanındaki kadına uzun uzun sarıldığı ve öptüğü görüldü. Tekneye binmeden önce ses ve müzik aletlerinin tekneye yüklendiği görüldü.

Ardından yata binen Meeks ve beraberindeki grup, Gökova'nın cennet koylarını gezmek için Tilkicik Koyundan hareket etti. Meeks'in bulunduğu yatın cennet adaları ve koyları gezeceği Meeks'in iki günlük Bodrum ve Yunan adalarına kapsayan geziye çıktığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Meeks yata binerken kadına sarılırıkne lastik botta meeks tekneye giderken

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tüfenkci Bayramiç Bodrum Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title