Haberler

Şenol Güneş Tiflis'te Yaşananları Kınadı

Güncelleme:

Tiflis'te maç sonrası yaşananlara değinerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, Tiflis'te yapılanları kınıyorum.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşgenel Başkanı Kamuran Yüksek, ilk kez Kürt bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'a destek istedi.

DBP Eşgenel Başkanları Kamuran Yüksek ile Emine Ayna, Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında HDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek istedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki üç adaydan Demirtaş'ın Kürt olduğunu ve bunu gururla dile getirdiğini söyleyen Kamuran Yüksek, Bütün Kürtlerin, Kürt halkının tamamı bu tarihsel gerçeği görerek Sayın Selahattin Demirtaş'ı desteklemeleri gerektiğini belirtiyoruz. Bütün Kürt çevreleri ve yapıları Selahattin Demirtaş'ı desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu gerçeğe, kimliğine, özgür geleceğine, taleplerini, diline, kültürüne, onuruna sahip çıkma adına Demirtaş'ı desteklemelidir. Kendisini orada bulmalıdır. Onu, bu halkı temsil eden Selahattin Demirtaş'tır. Bu halkın bir çocuğu halkın bağrından çıkmış, yetişmiş, bu onurlu kimliği taşıyarak Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir arkadaşımızdır dedi.

Yüksek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kendilerini destekleyen yapılarla birlikte devlet adına bu seçime girdiğini ileri sürerek, Devletçi bir siyaset tarzı sahibidirler. Türkiye siyasetinin gelmiş olduğu aşama ve şuanda devletçi olan siyasi çizgilerin ortaya çıkması açısından da oldukça önemli seçim sürecine girmiş oluyoruz. En alt tabakası olarak tanımlanan ama bizim en onurlu, kesim olarak ifade ettiğimiz halk kesimlerinin, yoksul insanların, Kürtlerin, Alevilerin özellikle Alevilerin ötekileştirilmiş bütün inançların ortak adayı ve kendilerini bulabilecekleri aday Selahattin Demirtaştır. ve bu bir demokratik toplumcu siyaset çizgisidir dedi.Alevilerin CHP'de yer aldığını söyleyen Yüksek, Özellikle Alevi kesimi başta olmak üzere tüm farklı inançlara, tüm bu yoksul, ezilen, demokrasiden yana, kendisine solda tanımlayan kesimlere şunu belirtmek istiyorum. Sizin yeriniz Halkların Demokrasi Partisi'dir, Sizin yeriniz Demokratik Bölgeler Partisi'dir. Sizin destekleyeceğiniz aday sizi temsil edebilecek aday Selahattin Demirtaş'tır. Artık burada bir kırılma olmalıdır, artık kararını vermelidir. Bu CHP'yle yol alınamaz ve Türkiye'nin değişimin, dönüşümün önünde tıkaç rolü oynayan parti Cumhuriyet Halk Partisidir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Kamuran Yüksek Şenol Güneş Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title