Haberler

"Daskyleion" Kitabı Tanıtıldı

Daskyleion Antik Kenti'nde 20 yıl süreyle kazı yapan ekibin başkanı olan Prof. Dr. Tomris Bakır'ın yazdığı "Balıkesir'in Eski Çağlardaki Valilik Merkezi:Daskyleion" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Ergili köyü Hisartepe mevkisindeki Daskyleion Antik Kenti'nde 20 yıl süreyle kazı yapan ekibin başkanı olan Prof. Dr. Tomris Bakır'ın yazdığı "Balıkesir'in Eski Çağlardaki Valilik Merkezi: Daskyleion" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Prof. Dr. Bakır, Daskyleion'da 1988-2008 yıllarında gerçekleştirilen kazıların ekip başkanlığını yürüttükten sonra, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığından emekliye ayrılmış ve kazı ekibindeki görevini de Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kaan İren'e bırakmıştı.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, kitabın tanıtımı için düzenlenen törende, ören yerlerinin, bulunduğu bölgeler için en önemli tanıtım kaynağı olduğunu söyledi. Pekel, Daskyleion'un da Bandırma ve çevresinin tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı da bir yanında Daskyleion, bir yanında Kyzikos ören yerleri bulunan Bandırma'nın, bu ören yerlerinin turizme açılmasından büyük yarar sağlayacağına dikkati çekti. Çaltı, şöyle dedi:

"Arkeolojik kazılar, adeta iğneyle kuyu kazarcasına gerçekleştirildiğinden, çok zorlu süreçlerdir. Bu nedenle kazılar konusunda sabırlı olmak gerekir. Unutulmasın ki, İzmir Efes kazıları, 125 yıldır sürmektedir. Daskyleion kazılarına iş adamlarından daha çok destek bekliyoruz."

-DASKYLEION-

Daskyleion'da, 20 yıl süreyle kazı yapan ekibin başkanlığını yürütmesi nedeniyle Daskyleion'un "Onursal Başkanı" olarak kabul edilen Prof. Dr. Tomris Bakır da Balıkesir Valiliği İl Özel İdaresi tarafından bin adet bastırılan "Balıkesir'in Eski Çağlardaki Valilik Merkezi: Daskyleion" isimli kitabının tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Bakır, şunları kaydetti:

"Bu kitabı 1988-2008 yılları arasında Daskyleion'da yapılan kazıların sonuçlarını tanıtmak amacıyla yazdım. Bilimselliği yanı sıra bu kitabın arkeolog olmayanlara da hitap etmesi için özen gösterdim. Güney Marmara Bölgesi'nin tarih öncesi dönemleriyle Anadolu Pers dönemi hakkında bilgilerin de burada yer alması uygun olacaktır diye düşündüm."

Kazı yaptığı 20 yıl boyunca kazılara ve kendisine destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Prof. Dr. Bakır, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Daskyleion kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Kaan İren da ören yerini tanıtan bir konuşma yaptı.

Bu arada, "Bandırma Kıyı Oyuncuları" da "Daskyleion'un Kuruluş Efsanesi"ni canlandırdı. Ufuk Nergiz'in kaleme aldığı, Yunan tragedyası formatında yazılan mini oyun, ilgiyle izlendi.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title