Haberler

1915'in Konuşulacağı Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Dikkat Çeken İsim

Güncelleme:

Erdoğan'ın ev sahipliğini yapacağı ve 1915 olaylarının konuşulacağı Cumhurbaşkanlığı sofrasına Amerikalı bir profesörün de davet edilmesi dikkat çekti.

1915 olaylarının 100. yıl dönümü nedeniyle Ermeni diasporası, bu yıl Nisan ayında uluslararası çapta kampanya başlattı. Ermeni diasporası kampanyasında magazin yıldızı Kim Kardashian'a bile yer verirken bazı ülkeler resti çekti çekerken bazıları da 'soykırım' olduğunu kabul etti.

İşte tüm bu gelişmelerden sonra 22 Nisan'da yapılması beklenen ve 1915 olaylarının konuşulması planan toplantı geçikmeli olarak bugün gerçekleşecek. Toplantıya ABD Başkanı Barack Obama'nın 'soykırım' dememesinden sonra Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Heath Lowry'nin de çağrılması dikkat çekti.

İLK ŞOK PAPA'DAN

Türkiye'yi şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan ilk açıklama Papa'dan geldi. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Vatikan'da 12 Nisan tarihinde Ermeniler için düzenlenen ayinde selefi Papa 2. Jean Paul döneminde imzalanan deklarasyonda yer alan 1915 olaylarıyla ilgili "20. yüzyılın ilk soykırımı" ifadesine atıfta bulundu. Avrupa Parlamentosu (AP) 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etti. Türkiye, bu karara sert tepki gösterdi.

OBAMA "SOYKIRIM" DEMEMİŞTİ

Bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği ABD Başkanı Obama ise 24 Nisan açıklamasında, soykırım tabirini kullanmadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu süreçte yaptığı açıklama ise Ankara'da hayal kırıklığı yarattı. Erdoğan, 22 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda 1915 olaylarını konuşmayı planlamış ancak bu program iptal edilmişti.

DİKKAT ÇEKEN İSİM

Bu program, bugün yaşama geçirilecek. Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda
1915 olayları tüm boyutlarıyla ele alınacak. Sofranın konuklarının büyük bölümü akademisyen. Sofranın konukları arasında Amerikalı bir profesörün olması da dikkat çekti. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Heath Lowry'de Cumhurbaşkanlığı'nın davetlileri arasında yer aldı. Lowry, Osmanlı tarihi konusunda uluslararası çapta uzman bir isim. Görüşleri de, bu uzmanlığı nedeniyle önem taşıyor.

DEVLET GÜNÜ

Erdoğan, bugün devlet günü çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de görüşecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Barack Obama Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (83)

Teksaslı Mobil-IOS:

Inadına AKP bu millet Yanınızda Teröristlere komünistlere meydanı Bırakmayız

91
8
yanıtYanıtla
gustafmobilWeb@haberler.com:

kripto ermenilerin bulundugu iki parti var, hdp ve chpdir

65
10
yanıtYanıtla
sadmobilWeb@haberler.com:

o sofrada yenilen içilen herşey haramdır...

9
35
yanıtYanıtla
chp hdp:

hepimiz ermeniyiz

26
11
yanıtYanıtla
MuratMobil-IOS:

Allah bu memleketi Erdoğan dan kurtarsın âmin

9
20
yanıtYanıtla
KUTUmobilWeb@haberler.com:

Ermenistan bundan 25 yıl önce Azerbaycana saldırmış büyük bir katliam yapmıştırhalen Azerbaycanın yüzde 25 i ERMENİ MEZALIMI ALTINDAYKEN NEDEN HİÇ BİR TÜRK POLİTİKACI BUNU DİLE GETİRMEZBu olay kadar büyük başka koz olamaz.AMA ÖYLE BİR BASİRETSİZ BİR DIŞ POLİTİKA İSLİYORUZ Kİ UTANILACAK SEVİYEDE.BUNDAN 7-8 YIL ÖNCE AZERBAYCANI KÜSTÜRÜP GİDİP SARKİSYANLA FLÖRT ÖDEN AKP DEĞİL MİDİRBURSA MAÇINDA KARDEŞ AZERBAYCAN BAYRAKLARINI BİLE YASAKLADILAR..SONUÇ ORTADA.TÜRKİYE AZERBAYCANLA BİR OLUP ERMENİSTAN VE ONUN EN AZILI DESTEKÇİSİ İRANA SAĞLAM BİR TOKAT ATMALICİDDİ BİR AMBARGO UYGULAMALIDIR...

5
24
yanıtYanıtla
sametmobilWeb@haberler.com:

Devletimiz hiç bu kadar dünyada basiretsiz olmamıştır hükümet yüzünden

21
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

inadina akp

12
11
yanıtYanıtla
USTA OYUNCU ROLMEN:

KÜRDİSTAN KURULMASI İÇİN ŞİİR OKUTULDU HAPSE SOKULDU BAŞBAKAN YAPILDI. ERDOĞAN ASLAAAA AMA ASLAAA MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ MENSUBU DEĞİLDİR. İÇERİ SOKULMUŞ VATAN HAİNİDİR. OPERATÖR DOKTORDAN SEVGİ SELAMLAR

16
4
yanıtYanıtla
mhp 55:

30 GÜN SONRA SEÇİM VAR HALA GEREKSİZ ERMENİ GÜNDEMİ !!! . . . BİRAZ MHP HABERİ YAPIN ALLAH AŞKINA DA, TARAFSIZ OLDUĞUNUZU ZANNEDELİM

9
11
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title