Haberler

Coca Cola'da İçinde Şirket Bilgileri Olan Laptop Çalındı

Güncelleme:

Coca Cola'da, içinde 74 bin çalışanın bilgisini barındıran ve gizli belge olup olmadığı merak konusu olan laptop çalındı.

Coca-Cola'nın merkezinden içinde şirkete ait gizli belgelerin olup olmadığı merak konusu olan bir laptop çalındı. Binlerce çalışana ait kişisel bilgilerin yer aldığı bu gizemli bilgisayar için savcılığa başvuruldu.

74 BİN ŞAHSİ BİLGİ ÇALINDI

ABD'nin içecek devi Coca-Cola gizemli bir hırsızlık olayıyla sarsılıyor. Muhtar Kent'in yönetimindeki şirket cuma günü çalışanlara gönderdiği bilgi notuyla Atlanta'daki merkezlerinden bir dizi laptop bilgisayar çalındığını duyurdu. Coca-Cola insan kaynakları bölümünün kullanımındaki bu bilgisayarlarda 74 bin çalışanın şahsi bilgileri bulunuyor.

BİRÇOK BİLGİ YOK OLDU

Şirket bu bilgisayarlarda çalışanların isimlerinin, adreslerinin ve Sosyal Güvenlik numaralarının yanı sıra maaş ve etnisite bilgilerinin de bulunduğunu belirtti. Laptoplarda şirkete ait gizli belgelerin olup olmadığı merak konusu oldu.

BİLGİLER KULLANILDI MI?

Coca-Cola sözcüsü Ann More bilgisayarların, bunları imha etmekten sorumlu eski bir çalışan tarafından çalındığını söyledi. Şirket 10 Aralık'ta bilgisayarları geri aldıktan sonra özel bir ekip gece gündüz süren hummalı bir çalışmaya girişti. Bilgisayarlarda hangi bilgilerin yer aldığı ve bunların kullanılıp kullanılmadığı araştırıldı. Cuma günü hırsızlık olayı çalışanlara haber verildi.

ÇALIŞANLARDAN ÖZÜR DİLENDİ

Coca-Cola, çalınan şahsi bilgilerin kullanıldığına dair bir işaret olmadığını özellikle belirtti. Ancak yine de ABD ve Kanada'daki çalışanlarını etkileyen olayla ilgili özür diledi. Çalışanlara bir yıl süreyle kimlik hırsızlığından korunma programı hediye edileceği açıklandı.

BAŞKA NE ÇALINDI?

Gizemli hırsızlık yargıya da intikal etti. Ancak, şirketin hırsızlıktan nasıl haberdar olduğu, bilgisayarları nasıl geri aldığı ve hangi bilgilerin çalındığı belirsizliğini koruyor. Coca-Cola'da en son 2006 yılında bir yönetici asistanı, gizli belgeler ve yeni bir içecek örneğini çalarak rakibi Pepsi'ye satmaya çalışmıştı.

Pepsi'nin teklifi Coca-Cola'ya haber vermesinin ardından bu üç kişi Federal Soruşturma Bürosu tarafından gizli bir operasyonla yakalanarak tutuklanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Muhtar Kent Coca Cola Atlanta Pepsi Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (3)

deterjandenizinozu06@gmail.com:

coco-colanın temizleyici ve kirleri sökücü etkisi harika!

7
0
yanıtYanıtla
ndr_hh@live.de:

Bizde inandik... Hem öyle olsa calisanlarin bilgilerini kim ne yapsin? Hadi onu da gectik, sanki cocacola firmanin gizli bilgilerini dandik bir leptopta sifresiz saklayacak ta korkmus numarasi yapiyorlar... Reklamlari izledik... :)))

7
0
yanıtYanıtla
mehmet orakçıorakci_96@hotmail.com:

kendi içlerinden birisi başka isim altında aynı kalitede yeni ürün ürete bilir.... nasıl alt yapı yapacak....başka türlü....reklama zaten ihtiyaçları yok herkes yeterince biliyor ....

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title