Haberler

Cizre'de Mezarlıkta Elbiseyle Gömülü 2 Kişiye Ait Kemikler Bulundu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde nehirde boğulan bir kişinin cenazesinin toprağa verilmesi sırasında kazılan 2 ayrı yerden de elbiseleriyle gömülmüş kemikler çıktı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde nehirde boğulan bir kişinin cenazesinin toprağa verilmesi sırasında kazılan 2 ayrı yerden de elbiseleriyle gömülmüş kemikler çıktı. Cizre Belediyesi avukatı Sertaç Özkan'ın çağrısı üzerine Cumhuriyet Savcılığı, mezarlıkta kazı çalışması başlattı.

Cizre İlçesi'nden geçen Dicle Nehri'nde boğulan 16 yaşındaki İbrahim Aslan'ın cesedinin bugün toprağa verilmesi sırasında kazılan iki ayrı yerde, elbiseleriyle gömülmüş olarak insan kemikleri bulundu. Ailesi tarafından mezarlığa getirilen Aslan'ın yakınları, kazdıkları ilk yerde, normal giysileriyle gömülen insan kemikleri çıkması üzerine 5 metre mesafede yeni kazı yapıldı. Ancak burada da aynı şekilde elbiseleriyle gömülmüş şekilde insan kemiklerinin çıkması üzerine, Cizre Belediyesi Avukatı Sertaç Özkan'a haber verildi. Mezarlığa gelen Özkan, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na haber verdi. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla mezarlık kemiklerin çıktığı bölge güvenlik kordonuna alındı. Bölgede, güvenlik güçlerinin kontrolünde yeniden kazılara başlandı.

Avukat Sertaç Özkan, defin sırasında insan giysilerinin bulunduğunu belirterek, "Bir defin işlemi sırasında belediye ekiplerimiz, kazı esnasında bazı elbise parçalarına ulaştılar. Bunun üzerine konuyu bize söylediler. Biz de Cumhuriyet Başsavcılığı'na haber verdik. Bunun üzerine kazı çalışmaları başladı. Şuan çalışmalar devam ediyor. Şimdiye kadar ulaştığımız 2 ceset, daha fazla da olabilir. Hala kazı devam ediyor. Bakalım artık ordan ne çıkacak? 2 mezar açtık, mezar eski bir mezara benziyor. Muhtemelen 1990'lı yıllara ait sivil elbiseler. Kemiklerin kime ait olduğu konusunda şu an bilgi vermek mümkün değil. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetler sırasında bulunan cesetlerin, sahipleri bulunmadığı için bu mezarlığa rastgele gömüldüğü, bulunan kemiklerin bunlara ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. - Şırnak / Cizre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Dicle Cizre Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title