Haberler

Cıo'ların 2016 Ajandası ve Tedarikçi Seçim Kriterleri"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Katma değeri artırmak anlamında Bilgi Teknolojileri'nin nasıl bir yerde bulunduğu herkesin malumu. Bilgi Teknolojileri, Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkış reçetelerinin en önemlilerinden" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Katma değeri artırmak anlamında Bilgi Teknolojileri'nin nasıl bir yerde bulunduğu herkesin malumu. Bilgi Teknolojileri, Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkış reçetelerinin en önemlilerinden" dedi.

Olpak, MÜSİAD'ın "CIO'ların 2016 Ajandası ve Tedarikçi Seçim Kriterleri" konulu toplantısında, Türkiye'de yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için Allah'tan rahmet diledi.

Pazartesi günü Ankara'da STK'ların katıldığı, teröre karşı açıklanan ortak basın bildirisine destek verdiklerini aktaran Olpak, yarın Ankara'da düzenlenecek yürüyüşe üyeleriyle katılacaklarını söyledi.

Olpak, huzur, güven ve pozitif istikrarın öneminin altını çizerek, teröre tepki gösterirken, bu olaylarla hiç ilgisi bulunmayan Doğu ve Güneydoğu doğumlu vatandaşların ve ilgisiz kurumların hedef alınmasının ise son derece yanlış olduğunu vurguladı.

Bilginin, gelişmeyi sağlayan en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Olpak, "Bunun birikimiyle zaman içinde dijital devrim denilen çağa kadar geldik. Bugün küçücük cihazlarla bilgiye ulaşacak konumdayız. MÜSİAD bu gelişmeleri takip ederek, buna entegre olan ve katkı sağlayan kurumlardan biri" diye konuştu.

Bilgi Teknolojileri'nin (BT), bilginin işlenmesi, dönüştürülmesi ve saklanması gibi önemli işlevlere sahip olduğunu belirten Olpak, iş ve ticaret hayatının dönüşmesiyle birlikte sektörleri geliştirmek, rekabetçi kılmak ve katma değeri artırmak anlamında da BT'nin nasıl bir yerde bulunduğunun herkesin malumu olduğunu söyledi.

Olpak, BT'nin, Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkış reçetelerinin en önemlilerinden olduğunu ifade ederek, "İnanıyorum ki bu panel, sektörel anlamda, üyelerimiz, tüm firmalar ve ülkemiz için önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

"Türkiye iyi yönetilirse herkesin işi iyi olur"

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı İhsan Taşer, üyeleri arasında ortak temsil gücü sağlamayı ve değerleri çerçevesinde iş birliği yaparak yerel ve global ölçekte ticareti geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Taşer, "Kendimize biçtiğimiz misyon BT sektörünün yeterli büyüklük ve güce erişmesine katkı sağlayarak, ülkemizin refaha ulaşmasında lokomotif sektör olmasını sağlamak. Hedefimiz ise paylaşarak kazanmak" ifadelerini kullandı.

2014 yılında BT Sektör Raporu hazırladıklarını hatırlatan Taşer, Orta Gelir Tuzağı'ndan çıkmada bir MÜSİAD BT çözüm modeli ortaya koyduklarını aktardı.

Türkiye iyi yönetilirse herkesin işinin iyi olacağını dile getiren Taşer, bu çerçevede hareket ettiklerini ve buna katkı sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kamil Sağıroğlu ise "MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektörü ve Üye Yetkinlik Envanteri" tanıtımını gerçekleştirdiği bir sunum yaptı.

Üyelerinin yaptığı ihracatın tüm dünyaya ulaştığını belirten Sağıroğlu, "Üyelerimizin bir çoğu, ihracatı hedefleyen milli çözümlerle, hem yurt içi hem de yurt dışında bir çok ödül kazanmıştır. MÜSİAD ekosistemi, birlikte çalışma kültürüyle geniş ürün gamının yanında daha zengin çözümler oluşturulmasını da sağlamaktadır" diye konuştu.

"Dünyada borsalar teknoloji şirketi olmaya başladı"

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Adnan Metin ise Borsa İstanbul'un 2012 yılında başlattığı dönüşüm programına devam ettiğini, bunun iş ve teknolojinin birlikte dönüştüğü bir program olduğunu kaydetti.

2015-2016 yılı sonunda devreye almaya planladıkları büyük dönüşüm projeleri olduğunu vurgulayan Metin, şöyle devam etti:

"Bu projeyle borsanın alt yapısını ve teknolojisini uçtan uca yeniliyoruz. Bu sadece Nasdaq'tan alınacak teknolojilerle değil bizim geliştirdiğimiz ve Nasdaq'tan alacağımız teknolojileri tamamlayan ürünler de bu yıl sonunda birinci, gelecek yıl sonunda ikinci fazını tamamlayacağımız projelerle canlı kullanıma alınacak.

Nasdaq ile başladığımız proje bizim açımızdan sadece teknoloji transferi projesi değil. Yaklaşık 50 kişilik bir ekibi yurt dışında eğittik. Projenin gerçekleşmesi için çalıştırdığımız bir proje. Proje tamamlandıktan sonra kendi göbeğimizi kendimizin kesebileceği bir yetkinliğe ulaşıp bu ürün ve hizmetleri çevre coğrafyaya pazarlama vizyonumuz var. Dünyada borsalar artık teknoloji şirketi olmaya başladı. Nasdaq, Londra, Singapur Borsası gibi borsalar, gelirlerinin ancak 3'te 1'ini piyasa işlemlerinden elde ediyor, kalan kısmı teknoloji ve veri satışından geliyor."

Turkcell Bilişim Daire Başkanı (CIO) Gediz Sezgin de 4.5G'nin yeni bir dönemi açacağını belirterek, "Yapılan ihalede en büyük bandı en hızlı iletişim imkanını müşterilerimize verecek şekilde alarak liderliğimizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. 1 Nisan'daki lansmana yoğun şekilde hazırlanıyoruz. Alt yapımızı liderliğimizi sürdürecek şekilde, en yüksek hızı müşterilerimize sağlayacak tek operatör olarak güçlendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ali Engin Eroğlu da bankanın teknolojik alt yapısının uçtan uca yenilendiğini ve gelecek dönemde bu dönüşüm programının meyvelerini toplamak istediklerini belirterek, analitik uygulamalara ağırlık verecekleri bir dönem içine girdiklerini söyledi.

Aselsan Bilgi Yönetim Direktörü Fatih Bilgi ise Aselsan hakkında bilgi vererek, gelecek yıllarda asıl eforlarını merkezileşme politikalarına ayıracaklarını vurguladı.

Dünyada BT harcamalarının ciroya oranının yüzde 3,3 öngörüldüğünü belirten Bilgi, "Biz Aselsan olarak bunun altındayız. BT harcamalarının faaliyet giderleri içindeki payı ise dünyadaki rasyo yüzde 2'lerde, biz Aselsan olarak bu noktadayız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Nail Olpak Aselsan Türkiye Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title