Haberler

Cinayet Soruşturmasından Suç Çetesi Çıktı

Güncelleme:

Gazi Mahallesinde meydana gelen olayda çeşitli suçlardan sabıkalı olan Ramazan Y. tartıştığı kişiler tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Gazi Mahallesinde bulunan Heykel Park'ta 7 Ağustos gecesi saat 23.00 sıralarında meydana gelen olayda uyuşturucu kullanmak, dağıtmak ve adam yaralama suçlarından sabıkalı olan 31 yaşındaki Ramazan Y., tartıştığı kişiler tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Park içerisinde çıkan çatışmada vücuduna 10 kurşun isabet eden Ramazan Y. yaşamını yitirirken, arkadaşı Ali Y. (27) ile olay sırasında yoldan geçen iki kişi de yaralandı.

Polis soruşturması sonucunda Gazi Mahallesi'nde pideci olduğu saptanan öldürülen Ramazan Y. ile aynı mahallede ikamet eden 30 yaşındaki Varol D., arasında, alacak-verecek meselesi nedeniyle husumet olduğu saptandı. Bu gelişme üzerine polis gasp ve yağma gibi farklı suçlardan polise geliş kaydı bulunan Varol D.'yi takibe aldı.

Yapılan fiziki ve teknik takip sırasında Varol D.'nin suç şebekesi kurduğu ve yönettiği belirlendi. Şebekenin; hırsızlık, gasp, yağma, tehdit, mala zarar verme, çek-senet tahsilatı, adam öldürme ve yaralama ile uyuşturucu madde dağıtımı gibi çok farklı suçlara karıştığı tespit edildi.

AVM'DE TOPLANTI YAPARKEN YAKALANDILAR

Polis, 13 Eylül'de şebeke üyelerinin Esenyurt'ta yer alan bir AVM'de toplantı yapacaklarını tespit etti. Alışeviriş Merkezi'nde önlem alan polis toplantıya gelen Varol D., ile 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin AVM'ye geldikleri araçlarda yapılan aramada bir aracın çalıntı olduğu tespit edildi.

OTOMOBİL ZULASINDA MAKİNELİ TÜFEK BULUNDU

Polis, otomobiller üzerinde yaptığı aramada aracın koltuk altına saklanmış bir makineli tüfek ele geçirdi. Ayrıca bu makineli tüfeğe ait iki poşet içinde çok sayıda mermi bulundu. Öte yandan otomobillerin bagaj kısmına saklanmış ruhsatsız 4 tabanca bulundu.

POLİSE ÇOK SAYIDA GELİŞ KAYITLARI ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin daha önceden adam öldürme, yaralama, tehdit, yağma, oto hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, alıkoyma ve uyuşturucu gibi farklı suçlardan polise geliş kayıtları olduğu belirlendi.

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada yakalanan silahların Ramazan Y.'ın öldürüldüğü ve 3 kişinin yaralandığı olayda kullanıldığı, ayrıca bir kişinin daha ölümü ve 4 kişinin yaralanma olaylarında suç aleti oldukları tespit edildi. Şebeke üyesi Gürkan T. (22)'nin bu silahlarla 30 Eylül 2012'de Gazi Mahallesi'nde haraç istedikleri başka bir hırsızlık şebekesi üyesi Gökhan B.'yi (23), kafasından vurarak öldürdüğü, iki kişiyi yaraladıktan sonra cezaevine konulduğu belirtildi. Şebekenin ayrıca 2011 ayının ekim ayında Gazi mahallesinde iki kuyumcu kuryesinin silah zoruyla gasp edilmesi olayını gerçekleştirdiği belirtildi.

Poliste işlemleri tamamlanan ve ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen Varol D., Nusret K.(27), Kahraman B.(21)ve 38 yaşlarındaki Fatih U.(38) ile Gedik G.(37) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eylül Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title