Haberler

Çimen, Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bir şehrin söylentilerle yönetilemeyeceğini ifade etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bir şehrin söylentilerle yönetilemeyeceğini ifade etti.

Çimen, Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir'in Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi vermesi ve genel kurul üyelerinin önerilerinin ardından söz alan Çimen, kentte yapımı planlanan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Çimen, sokak hayvanları barınağı hakkında kamuoyunda yanlış bilgilerin konuşulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Sokak hayvanları barınağı ile ilgili olarak şehrin her noktasında asılsız haberler var. Çünkü bilgi kaynağından alınmadığı için maalesef söylentilerle konuşuluyor. Biz söylentilerle bu şehri yönetemeyiz. Sokak hayvanları barınağının şu anki mevcut yeri hiç hoş bir yer değil. Mevcut yer 57 bin avroya yapılmış ama yeri bile bizim değil. Orman ve Su İşleri Bakanlığından 30 dönüm orman arazisi biz de içinde olmak üzere 5 ile tahsis edildi. Şu anda tahsis edilen bu 5 ilde hayvan barınağı yapılıyor. Trabzon'da yapılacak olan barınak bizim barınağımızdan yaklaşık 3 kat büyük. Bu nedenle yapacak olduğumuz barınağın bölge barınağı olacağı iddiası söz konusu değil.  Şehrimizdeki hayvanları rehabilite etmemiz lazım. Bunu kanunun emrettiği gibi yapacağız. Çevre ilin köpekleri bu ile kesinlikle gelmeyecek. Burada oluşturacağımız alanlar, şehirdeki insanlarımızın nefes alacağı yerler haline gelecek. Aynı şekilde Mezire mevkisinde 50 dönüm araziyi Tabiat Parkı ilan ettik. Buraya da yapacak olduğumuz tabiat parkı insanlarımıza nefes aldıracak."

Bağlarbaşı Mahallesi'nin imara açılacağı iddialarına açıklık getiren Çimen, "Bağlarbaşı Mahallesi zaten iskana açılmış bir bölge. Burası daha önce zemin artı iki kat olarak iskana açılmış. Toplumun bazı kesimleri oranın imara açılmamasını isterken, bizim de yerlerimiz değerlensin diyenler var. Biz orada betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Dokusunu bozmayacağız. Kültürel dokusuna uygun bir şekilde imar verebiliriz ama ortak akıl geliştirmeden bir imar vermemiz söz konusu değil" diye konuştu.

Çimen, imar konusunda taraflı davrandıkları iddiasına da tepki göstererek, şöyle devam etti:

"Hasanbey Mahallesi'ne 600 konut yapılıyor. Buraya konut yapan müteahhitlerin yüzde 80'i farklı bir siyasi partinin mensubu hatta bir partinin il başkanının bile orada konut yapma çalışması var. Ama ben hiçbir zaman siyasi bir parti ayrımı yapmadan müteahhidin önünü açtım. Açmaya da devam edeceğim. Siyasi ayrım yapmadan insanımıza yardım edeceğiz. Şehirde kim yatırım yaparsa, hiçbir ayrım gözetmeden yardımcı olacağım, bu şehri yeniden imar edeceğiz. Şehirde kim olursa olsun taş üstüne taş koyanın kölesi olurum."

İmar harçları alınmayarak belediyenin zarara uğratıldığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Çimen, "İmar harçları alınmayarak belediyenin zarara uğratıldığı iddiası kesinlikle yalandır. Bazı binalar riskli yapı yönetmeliği dahilinde yapılıyor. Buna göre vatandaştan bir kuruş alma hakkımız yok. Ben bu belediyeyi kanunlar çerçevesinde yönetmek istiyorum ve öyle de yöneteceğim.  Şehrimizin ve insanımızın kazanmasını istiyoruz. Dokuz ay oldu hala ortada bir şey yok diyorlar. Bu şehirde 15 yılın hesabını vatandaş sordu. Ama üzülerek söylüyorum ki bizi eleştiren basın 15 yılda bir sorgulama yapmadı" ifadelerine yer verdi.

Toplantı, Çimen'in konuşmasının ardından üyelerin teklif ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve konsey üyeleri hazır bulundu. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Çimen Bağlarbaşı Hasan Pir Gümüşhane Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title