Haberler

CHP Önce Sevindi, Sonra Şaşırdı (2)

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, ilginç ve heyecanlı açıklamalar yaptı.

CHP ÖNCE SEVİNDİ, SONRA ŞAŞIRDI (2)

SONUÇLARA FARKLI YORUMLAR

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, ilginç ve heyecanlı açıklamalar yaptı. Televizyonlarda CH'nin oy oranı düşerken Bayır kendilerine gelen sandık sonuçlarına göre CHP'nin 2007 yılında aldığı oyu arttırdığını söyledi. Televizyon ekranlarına yansıyan ilk sonuçların yanıltıcı olduğunu savunan Bayır, "Sayım sonunda İzmir'den toplamda 15 milletvekilini zorlayacağımızı düşünüyorum. Merkez oyları henüz eklenmedi. AKP'nin ise her iki bölgeden toplamda 8 milletvekili çıkarmasını bekliyorum" dedi.

İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP'nin Türkiye genelinde hedeflerinden biri olan AK Partiyi 330 milletvekilinin altında tutmayı başardığını söyledi. Bayır, AK Partinin referanduma gidemeyeceğini ve tek başına Yeni Anayasa'yı hazırlama amacına ulaşamayacağını belirtti. Milletvekili seçilen Musa Çam, İzmir'de Başbakan'ın açıklamaları, Bakanlar'ın aday olması, devlet olanaklarının kullanılmasına rağmen CHP'nin oy oranını arttırdığını söyledi. Çam, "Yeterli değildir. Ancak, Ankara'dan bürokratların biri geldi, biri gitti. Tüm olanakları kullandılar. İzmirliler ise çağdaş yaşama destek verdi. Türkiye genelinde ise sonuçlardan mutlu değilim" dedi. Milletvekili seçilen Prof. Dr. Hülya Güven ise İzmir'in çağdaşlığını gösterdiğini, AKP'nin genel seçimleri yerel seçim havasına sokmasına karşın, İzmirlilerin buna yanıt verdiğini söyledi. Güven, geçen seçime göre CHP'nin oy oranını arttırmasının başarı olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, hem Türkiye geneli hem de İzmir'de seçim sonuçlarının kendisinin beklentilerinin altında olduğunu söyledi. Kocaoğlu, hem CHP hem de AK Partinin 2007 Genel Seçimlerindeki oy oranlarını arttırdıklarını, MHP'nin ise koruduğunu belirtti. Kocaoğlu, İl başkanlığından tek başına ayrıldı. Kocaoğlu'nun ayrılmasından 20 dakika sonra, 3 gün önce tartışma yaşadığı CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam geldi. Susam, gazetecilerin sorularına cevap vermedi.

İl Merkezi'nde en büyük heyecan 1. ve 2. bölgelerdeki yedinci milletvekilinin çıkıp çıkmayacağını konusunda yaşandı. Sürekli değişen oy oranlarıyla Birinci bölge yedinci sırayı adayı Aydın Özcan ve ikinci bölge yedinci sıra adayı Mustafa Moroğlu, sürekli değişen oylarla milletvekili seçilecek oyu zaman zaman yakaladı, ardından ise birdenbire seçilemeyecek duruma geldi. Moroğlu ve Özcan sayımlar bitene kadar bu heyecanı yaşadı. Öte yandan, İl Merkezi'nde ilçelerdeki oy oranları da tartışma yarattı. Partililer özellikle. Buca, Karabağlar, Torbalı, Gaziemir, Bayraklı gibi ilçelerde AK Partinin birinci parti olması, CHP'li belediyelerin başarısızlığı olarak değerlendirildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title