Haberler

CHP Nusaybin İlçe Teşkilatı İstifa Etti

Güncelleme:

Mardin'in Nusaybin ilçesinde CHP İlçe Başkanı Sekvan Kartal ve Yönetim Kurulu istifa ederek, HDP'ye geçeceklerini açıkladı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Sekvan Kartal ve Yönetim Kurulu yaptıkları basın açıklamasıyla istifa ettiklerini açıkladı. CHP yönetimi Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) geçecek.

"HDP'NİN MİSYONUNU GERÇEKLEŞTİRMESİNDE TÜM GAYRETİMİZLE ÇALIŞMAYA KARAR VERDİK"

Kartal, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kurucu felsefesini oluşturan ve en köklü siyasi partisi olan CHP'de 20 yıl yönetici olarak toplamda 30 yıl hizmet ettiğini söyledi. CHP'nin katı, ulusal anlayıştan kopmaması, Kürt sorununa gerçekçi bir yaklaşım ve Kürt halkının beklentilerini karşılayıcı bir anlayışla yaklaşmaması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını ifade eden Sekvan Kartal, şöyle konuştu:

"Türkiye halklarının umut beklediği demokratik iktidarı gerçekleştirme paradigmasını geliştiremediği ve son zamanlarda yaşanan insan hakları ihlallerine CHP'nin yaklaşımı ve olaylar karşısındaki duruşu anamuhalefet olarak üzerine düşen görevi yerine getirememesi nedeniyle uzun zaman hizmet ettiğim CHP'den uzaklaşmaya ve kopmaya sebep olmuştur. Bu tarih itibariyle ben ve bütün yönetimim CHP'den istifa etmiş bulunuyoruz. Bununla birlikte ülkemizde barışın ve kardeşliğin gerçekleşmesinde büyük çaba gösteren ve kamuoyunca bilinen halkaların sorunlarının çözümünde ciddi ve gerçekçi bir yaklaşım sergileyen halkın bir parçası olan ülkeye tam demokrasiyi hakim kılmak için fiilen ana muhalefet görevini üstlenen güçlü kadrolara sahip Halkların Demokratik Partisi'nde siyasi yaşamımı devam ettirmemi akla vicdana ve demokratik ilkelere daha uygun olacağına inanmaktayım. Halkımızın beklentisinin de bu yönde olduğunu düşünmekteyim. Bundan böyle halkımızın beklentilerine cevap olacak kadroların ve çalışma şartlarının mevcut olduğu Halkların Demokratik Partisi'nde siyasi yaşamımıza devam etmeye karar verdik. HDP'nin misyonunu gerçekleştirmesinde tüm gayretimizle çalışmaya karar verdik. Bu duygu ve düşüncelerle 7 Haziran 2015'te yapılacak olan milletvekili seçimlerinde HDP'den Mardin milletvekili aday adayı olan ailemizin tecrübeli, deneyimli, modern bir vizyona sahip, değerli bir ferdi olan mimar İdris Kartal'ın ve HDP'nin hedeflediği başarıya ulaşması için şahsım, ailem ve tüm dostlarımla üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmede hiçbir konuda tereddüt etmeyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Kartal ve yönetiminin ileriki günlerde yapılacak törenle HDP'ye geçeceği açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Nusaybin Kartal Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (92)

yaman:

chpkk

35
34
yanıtYanıtla
batmanemobilWeb@haberler.com:

Tebrikler evinize hoş geldiniz butun halkların partisine hoş geldiniz

62
5
yanıtYanıtla
şoreş:

artık batıda yaşayan kürtler aşağıdaki yorumları okuyup biraz onurları varsa hdp dışında kimseye oy vermezler. şimdi birlik olma zamanı.

26
25
yanıtYanıtla
huseyin aygun aka chpkklimobilWeb@haberler.com:

benide bekleyin loww

41
7
yanıtYanıtla
sevimli:

BİR TÜRK OLARAK OYUM HDP YE

31
16
yanıtYanıtla
zaza ElazığlımobilWeb@haberler.com:

Olsun Kürtler birlesmeli 100 oyda gelse küçümseme

36
9
yanıtYanıtla
yaman:

ben size kac sefer soyledim bunlar ic ice pkkya kucak acan SOLCULARDIR chpkk

29
15
yanıtYanıtla
Ferman sesMobil-IOS:

Oylar HDP yr

35
6
yanıtYanıtla
sivaslımobilWeb@haberler.com:

Zaten CHP HDP aynı çizgiden.

27
12
yanıtYanıtla
NBCmobilWeb@haberler.com:

HAİN GÖRMEK İSTEMİYORSAN ÇARE MHP.....

11
28
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title