Haberler

CHP'li Koç: Silahın, Terörün Şantajı Altında Pazarlık Olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, çözüm sürecinde İmralı'da kurulan masanın bir ucunda Abdullah Öcalan'ın, bir ucunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oturduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, çözüm sürecinde İmralı'da kurulan masanın bir ucunda Abdullah Öcalan'ın, bir ucunda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oturduğunu söyledi. Koç, "Silahın, şiddetin, terörün şantajı altında pazarlık masası olmaz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile Alaplı İlçesi'ne bağlı Gümeli Beldesi'nde ziyaretlerde bulundu. Partisinin Belde Başkanlığı'nı ziyaret eden Koç, çıkışta binanın önünde toplanan belde sakinlerine hitap etti. Yeni bir anayasa, çağdaş bir anayasa istediklerini belirten Koç, "12 Eylül'de milletin üstünden silindir gibi geçen o Kenan Evren rejiminin dağıttığı, yıktığı her şeyin düzelmesini istiyoruz. Türkiye'de gerçek bir demokrasi istiyoruz. Yargının gerçekten bağımsız olmasını istiyoruz. Başbakanların talimatıyla çalışmayan bir yargı istiyoruz. İktidar partisinin gözüne bakarak karar veren bir yargı, mahkeme düzeni istemiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Millet de bunu istiyor" dedi.

ANAYASA MASASINA BOMBA DÜŞTÜ

Milletin isteği doğrultusunda yeni bir anayasa için hep birlikte masaya oturduklarını anlatan Koç, şöyle devam etti:

"Sonra birden masaya bir bomba düşürdüler. Başkanlık sistemi. Nedir Başkanlık sistemi? 'Her şeyi yapabileyim, hiç denetlenmeyeyim.' Bu doğrudan bir rejim değişikliği talebidir. Sonra zaman geçti Ankara'nın bu bombayı masaya niye attığı anlaşıldı. 'İmralı' denilen adada başka bir masa kurdu. Masanın bir ucunda terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan oturuyor. Diğer ucunda Recep Tayip Erdoğan oturuyor. Fotoğraf bu. İnkar edecek hali yok."

'ÇIK KONUŞ, KADER ORTAĞIN KONUŞUYOR'

İmralı'daki görüşmenin basına sızan tutanaklarına da değinen Koç, "Başbakan; çık bir konuş, bak kader ortağın konuşuyor. Kader ortağın, 'Seni ben iktidar yaptım' diyor. '10 yıldan beri altın tepside sana bunu ben sundum' diyor. Başbakan'dan çıt yok. Hani sen Hürrem'in elbisesine dahi karışıyordun televizyonda. Şimdi, 'Ben konuşmayacağım' diyorsun. Sessiz kalmak doğrulamak demektir. Konuşmuyorsan o zaman kabul ediyorsun demektir" dedi.

Ülkede herkesin barış istediğini, herkesin kanın durmasını istediğini belirten Koç, şunları söyledi:

"Türkiye'de hiç kimse inancından, kökünden, soyundan, sopundan, kökekinden dolayı birbirinden ne üstün en aşağıda. Hepimiz Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyette eşit hukuku paylaşan eşit Cumhuriyet yurttaşlarıyız. Bunda bir şüphe yok. Peki ne pazarlığı yapıyorsun? 'Ben Başkan olmak istiyorum. Ama millete bunu kabul ettiremem. Kürt kardeşlerimizin oyu da lazım bana. Ben de silahla Türkiye'yi tehdit ederek istediklerinin bir kısmını sana vereyim. Sen de bana Başkanlık konusunda yardımcı ol.' Benim okuduğum bu. Ortağın açıklıyor."

'SİLAHIN, TERÖRÜN ŞANTAJI ALTINDA PAZARLIK OLMAZ'

"Niye sen Ankara'daki anayasa masasına bomba koydun, niye İmralı'da başka masa kurdun?" diye sorduklarında barış istememekle suçlandıklarını ifade eden Koç, "CHP'nin öyle bir derdi yok. CHP birliği, kardeşliği senden çok istiyor. Kürt kardeşlerimizin de bir takım talepleri var. Bunların tartışılması lazım ama gizli kapaklı değil. Milletin gözünün önünde şeffaf, açık bir hukuk devleti kuralı içerisinde. Silahın, şiddetin, terörün şantajı altında pazarlık masası olmaz. Eğer bir tartışma yapılacaksa bu milletin meclisinde, milletin gözünün önünde şeffaf olur" diye konuştu.

ALAPLI'DA CUMA NAMAZI VE ESNAF ZİYARETİ

Koç, beldede esnaf ve sağlık ocağının ardından Gümeli Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Saydam'ı da ziyaret etti. Koç, daha sonra Alaplı'ya geçerek esnaf ziyaretlerine devam etti. Alaplı Merkez Camii'nde cuma namazını kılan Koç, partisinin Alaplı İlçe Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında da çözüm sürecine yönelik eleştirilerini sürdürdü. Koç, şöyle konuştu:

"Masanın bir ucunda Recep Tayip Erdoğan, diğer ucunda Öcalan oturuyor. Öcalan konuşuyor. Öcalan konuşunca ben AKP'lilere hayret ediyorum. 5 kişi biliyor bunu. Yalçın Akdoğan, yıllardır açılımın sorumlusu ilan ettikleri fakat ne açtığını bir türlü bilmeyen Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Ekrem Ala, Başbakan'ın özel kanunlar çıkararak korumaya aldığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan'ın kendisi. Kendisine anlatılanın ne kadarını anlıyor, onu bilmiyorum. Bu 5 kişi bu pazarlığın içinde" dedi. - Zonguldak / Alaplı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan Haluk Koç İmralı Alaplı Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title