Haberler

CHP İl Başkanı Ali Engin'den Açıklama

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, basında yeralan meclis üye listelerinde yakınlarının yeraldığına dair iddialara cevap verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, basında yeralan meclis üye listelerinde yakınlarının yeraldığına dair iddialara cevap verdi. Engin, "Bu iddialar doğru değildir" dedi.

Ali Engin'in açıklaması şöyle:

"Basınımızın ve Kamuoyunun Bilgisine, 21.02.2014 Tarihli Milliyet Ege Gazetesi'nin manşetinde ve Sayın Hamdi Türkmen' in kendi köşesinde yer vermiş olduğu haberler, birçok basın kuruluşunda yer alınca bir açıklama yapamam zorunluluğu gündeme gelmiştir.

Kendisiyle özel sohbetimin konusu, meclis üyesi listelerinde baldızımın yer aldığına ilişkin gazetesinde yer alan haberin yalan haber olduğu ve kendilerine de yanlış bilgi verildiğiile ilgiliydi. Bu arada özel sohbetimiz esnasında farklı sorularda sordu ve bende kısıtlı zamanımda kısa kısa yanıtladım. Üzülerek gördüm ki, konuşmalarım bir kızgınlık ve nefret duygusu ile söylenmiş gibi aktarılmıştır..

Bu sözlerin, önünden ve arkasından söylemiş olduğum"olumlu, örgüt birlikteliğimizi anlatan, yarışların olabileceğini ama yarıştan sonra herkese eşit mesafede durmak için çaba sarf ettiğimi, hiçbir partilimi dışlamak veya kucaklamamak gibi bir tavrımın asla söz konusu olamayacağını" belirttiğim sözler haberde yer almamıştır. Yine telefon görüşmesinde, parti içinde kongre zamanlarında yaşanabilecek ayrılıkların, kongreden sonra bitirildiğini ve herkesle uyum içinde çalışmak için büyük çaba sarf ettiğimi, kimseyle kişisel bir problemimin olamayacağını da, belirtmeme rağmen, bu sözlerimde yer almamıştır.

Haberde "Ekip olarak kongreyi biz kazandık. O gün iş bitti" sözlerim başka anlama çekilmek istenmiş olmasına rağmen gayet açıktır. Bu söz "Kongreden sonra ekipçilik, tartışma, ayrışma bitti" demekten başka bir şey değildir.

O günden sonra da elbette kongre sürecinde aynı ekipte yer alan insanlarla siyaset yapmaya devam ediyorum Bu demek değildir ki sadece onlarla yürüyorum. Tüm belediye başkanlarımla, milletvekillerimle beraberim. Her programımıza, her çalışmamıza ayırt etmeksizin herkesi özenle davet ediyorum.

Kaldı ki, habere konu olan telefon görüşmesi benim aramamla gerçekleşmiş olup, görüşmenin asıl konusu meclis listelerinde baldızım yer almasıyla ilgili yazılan yalan haberdir. Aynı gazete de yer alan haberde, bu yalan haberle ilgili sözlerim neredeyse hiç yer almamıştır.

En sade üyemizi bile kırmamak, kaybetmemek için çaba sarf ederken, böylesine hassas bir dönemde geçtiğimiz süreçte, partimizin birlik ve beraberliğine gölge düşürecek her türlü hareketten kaçındığımı ve hiç partilimi ayırmadan, tüm örgütümüzle omuz omuza beraberce, partimize İzmir'de seçim kazandırmaktan başka bir hissiyatım olmadığını bir kez daha, Basınımızın ve Kamuoyunun bilgisine sunarım." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyet İzmir Ege Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title