Haberler

CHP'den Maden Kanunu Teklifi

Hamzaçebi TÜRKİYE ÖLÜMCÜL İŞ KAZALARINDA AVRUPADA BİRİNCİ CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, maden işçilerine yönelik kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, 'Madenlerde çalışan kardeşlerimizin çalışma koşullarından özlük haklarına ve diğer sosyal haklara kadar çok geniş bir kapsama sahip olacak.

Hamzaçebi TÜRKİYE ÖLÜMCÜL İŞ KAZALARINDA AVRUPADA BİRİNCİ

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, maden işçilerine yönelik kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, 'Madenlerde çalışan kardeşlerimizin çalışma koşullarından özlük haklarına ve diğer sosyal haklara kadar çok geniş bir kapsama sahip olacak. CHP'nin maden iş kolunda çalışanlara ilişkin bir reform paketidir. Bu paketi tüm siyasi partilere göndereceğiz. Bu Torba Yasa'ya da bunları yansıtabiliriz yeter ki herkes mutabık kalsın' dedi. Hamzaçebi, TBMM'de CHP'li milletvekilleri Süleyman Çelebi, Musa Çam ve İzzet Çetin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Hamzaçebi ilk olarak gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. CHP Grubu tarafından maden işçilerine yönelik yeni bir kanun teklifi hazırladıklarını belirten Akif Hamzaçebi, Türkiye'nin ölümcül iş kazalarında Avrupa'da birinci olduğunu belirtti. Maden iş kolunda ölümcül iş kazalarında adını sıkça duyuran Çin'in bile bu konuda Türkiye'den iyi durumda olduğunu sözlerine ekleyen Hamzaçebi, 'Gönül ister ki, Soma faciası bu sorunları bir daha yaşamayacağımız bir ortamı yaratmak için bir fırsat olsun. Torba Yasa'da bu konuda düzenlemeler var ama yetersiz. CHP olarak bir kanun teklifi hazırladık. Madenlerde çalışan kardeşlerimizin çalışma koşullarından özlük haklarına ve diğer sosyal haklara kadar çok geniş bir kapsama sahiptir. CHP'nin maden iş kolunda çalışanlara ilişkin bir reform paketidir. Bu paketi tüm siyasi partilere göndereceğiz. Bu Torba Yasa'ya da bunları yansıtabiliriz yeter ki herkes mutabık kalsın' diye konuştu.? dedi.

Polisin paralel yapıya yönelik yaptığı operasyona da değinen Hamzaçebi, 'Hükümet kanadı bir örgütün herkesi dinlediği iddiasıyla poliste bir operasyon yapıyor, böyle söylüyorlar. Olayı sadece hükümet kanadının verdiği bilgilerle değerlendirecek olursak eksik değerlendirmiş oluruz. Bu operasyon 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturması operasyonunu sıfırlama operasyonudur. Eğer bu polisler yasa dışı birilerini dinlemişse gereğini yapın. Ancak olay şudur, Başbakan'ın emri ile polis herkesi dinlerken, bu dinleme sonuçlarını Başbakan'a iletirken durum iyiydi. Ne zaman ki, durum Başbakan, yakınları oldu durum bozuldu. Polise yönelik operasyon hukuksuzdur. Bu operasyonun kurgulayıcısı, savcısı Tayyip Erdoğan'dır. Bu kurgunun bir ayağı da parlamentoda. Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı, 4 eski Bakan ile ilgili kurulan komisyonu çalıştırmıyorlar. Hakkı Köylü hukukçu kimliğini ayaklar altına almış, iradesini Başbakan'ın emrine vermiştir. Bunu neyin karşılığı olarak yaptığını ileride göreceğiz'dedi.Başbakan Erdoğan'ın TİB'in MİT'e bağlanacağı yönündeki açıklamalarına değerlendiren Hamzaçebi, 'Hoş geldin El Muhaberat. Hafız Esat'ın yöntemlerini kullanmaktan çekinmiyor. Bu bir istihbarat devletinin kurulması demek. Tayyip Erdoğan'ın rüyalarını istihbarat devleti olmak süslüyor' dedi.

KISKANIYOR

Başbakan Erdoğan'ın kıskanç olduğunu belirten Hamzaçebi, Erdoğan'ın uluslararası bir tane başarısı olmadığını belirterek, 'Ekmeleddin İhsanoğlu İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Genel Sekreterliğini başarı ile yürütmüş bir isim. Mahmut Abbas, İhsanoğlu'da bir ödül veriyor, İhsanoğlu ortalığa çıkıp bunun reklamını yapmıyor. Mahmut Abbas'ın Tayyip Erdoğan'a olan ziyaretinde 'bunu niye verdiniz' diyor Abbas'a. Kıskanıyor. Tayyip Erdoğan'ın uluslararası bir tane başarısı yok, her alanda başarısız. Bir başarısını gösterin ben grup başkanvekilliğini bırakacağım? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title