Haberler

Ceyhun Gülselam Biyografisi

Ceyhun Gülselam
Doğum Tarihi25.12.1987

Ceyhun Gülselam Kimdir ?

Ceyhun Gülselam (d. 25 Aralık 1987, Münih) Hem ön libero hem de stoperde görev yapabilen Almanya doğumlu Türk millî futbolcudur. Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'da forma giymektedir.

Ceyhun Gülselam, İstanbul doğumlu bir baba ile Sakarya doğumlu bir annenin ikinci çocuğu olarak 1987'de Münih'te doğdu. Futbola 6 yaşında Münih'in Trudering semti takımlarından SV Gartenstadt Truderingde başladı. Daha sonra bir turnuvada oynarken Bayern Münih'in gözlemcileri tarafından keşfedilerek bu takıma alındı.

Bayern'in gençler takımı olan FC Bayern Münih II'de 8 yıl boyunca oynadıktan sonra 2003 yılında SpVgg Unterhaching II takımına geçti. 2003-04 sezonunu takımın genç takımıyla geçirdi.

Ceyhun, 2004-05 sezonunda ise Unteraching takımının U-19 takımına alındı. İlk 11 haftada dönem dönem alt takımda olması dönem dönemde kadroda başka ouncuların bir adım önde olması nedeniyle teknik direktör Steffen Galm tarafından forma şansı bulamayan Ceyhun, ilk maçına ligin 12. haftasında VfB Stuttgart karşısında 5 Aralık 2004'te çıktı. Bu maçta son 10 dakika şans bulan oyuncu, beğeni topladı ve takımda kalmak adına olumlu sinyaller verdi.

2005-06 sezonunun başında ise bir önceki sezonda özellikle ligin 2. yarısında gösterdiği performansla bir anda dikkatleri çekti ve Bavyera Ligi'nde bulunan SpVgg Unterhaching II takımına yükseldi. Tıpkı bir önceki sezon olduğu gibi ilk 10 karşılaşmada Alfred Ruthe tarafından görevlendirilmedi. Ligin 11. haftasında TSV Aindling maçında Unteraching II takımıyla ilk maçına çıkan Ceyhun, bu maçta 90 dakika sahada kaldı ve teknik direktörünün beğenisini kazandı. Bu maçtaki performansının ardından bir sonraki hafta da 90 dakika forma giyen Ceyhun, 5 hafta sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kaldı. 19 Kasım 2005'te Würzburger FV maçıyla dönen Ceyhun, o sezon arka arkaya forma giyme istikrarını yakalayamasa da 10 maça çıktı ve 700 dakika sahada kaldı.

2006-07 sezonu öncesinde hazırlık kampında takımın en çalışkan ismi olan Ceyhun, 2006-07 sezonuna da SpVgg Unterhaching II takımı ile başladı. Bavyera Ligi'nin ilk haftasında maça 11'de başlayan Ceyhun, 75 dakika sahada kaldı ve orta saha bölgesindeki direnciyle beğeni topladı.Bu maçla birlikte takımın neredeyse tüm maçlarında forma giymeye başlayan 1,93'lük orta saha oyuncusu uzun boylu fiziği nedeniyle ise bu mevkiide oynamasıyla birçok taraftarı şaşırtıyordu.

Gurbetçi futbolcu, 13 Mayıs 2008 tarihinde Trabzonspor ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.Ceyhun sezon sonunda lig ve kupa dahil olmak üzere 20 maça çıkıp 5 gol attı. Sezon sonunda ise Trabzonspor yönetimi bu oyuncuya sözleşme yenileme tekliflerini sunsa da oyuncu bu teklifi redetti ve menajerinle gelen teklifleri değerlendieceğini belirtti.

İlk önce Fenerbahçe'nin de istediği ve orta sahasının en önemli isimlerinden biri olan Selçuk İnan'ı Galatasaray'a bedelsiz olarak kaptıran Trabonspor, Ünal Aysal'ın başkanlığa getirilmesinin ardından Fatih Terim'in çalıştırmaya başladığı Galatasaray'a Ceyhun'u da kaptırdı. Millî takıma Ceyhun'u ilk çağıran isim olan Fatih Terim, Johan Elmander ve Selçuk İnan transferlerinin ardından bu oyuncunun da kadroya katılmasını istedi. Bu teklifi geri çevirmeyen Ceyhun ise 11 Haziran 2011'de Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Ceyhun, 2012-13 ara transfer döneminde Kayserispor takımına bir yıllığına kiralanmıştır.

2013-14 sezonu öncesi kendini başta Kayserispor olmak üzere Trabzonspor, Kasımpaşa SK ve Sivasspor tarafından istenen Gülselam, kampta gösterdiği performansla Fatih Terim'in gözüne girmiş ve takımdaki yerini sağlamlaştır. Shrewsbury Town, Notts County, Málaga CF, Olimpija Ljubljana ve SSC Napoli maçlarının tamamında süre bulan Ceyhun, Emirates Cup'ı kazanan kadroda yer almıştır.

Galatasaray'da Roberto Mancini yerine göreve getirilen Cesare Prandelli tarafından kadro dışı bırakılan Ceyhun, Bundesliga ekiplerinden Hannover 96 ile sözleşme imzalamıştır.

Ceyhun, Alman millî takımları için seçmelere katılmasına rağmen sadece Türk pasaportu olduğu için kabul edilmedi. Daha sonra 7 Şubat 2007'de Gürcistan U-21 ile yapılan maçta ilk kez millî takımlar düzeyinde forma giydi.26 Mart 2008 tarihinde Beyaz Rusya ile oynanan hazırlık maçına Gökhan Zan'ın sakatlığı nedeniyle kadroya dahil oldu ve bu karşılaşmada ilk kez A Millî Takım formasını giydi.



title