Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Gümüşhane'de

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Uzun adam baş eğen adam olsaydı herhalde başına bu sıkıntılar gelmezdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Uzun adam baş eğen adam olsaydı herhalde başına bu sıkıntılar gelmezdi. Bu millet olarak sizler diyorsunuz ki biz 200-300 yıldır ah çekiyoruz. Bu topraklar sürekli askere gitti, sürekli şehit verdi. Analarımız şehit fabrikası oldu. Son 100 yılda bizim çektiklerimiz, her bir ailemizin çektiği birkaç roman olur" dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gümüşhane'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Torul ilçesinde partililerle bir araya geldi.

Beraberinde Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, 22. Dönem Milletvekili Sabri Varan, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz'le birlikte gece geç saat olmasına rağmen Belediye Düğün Salonunda kendisini bekleyen yüzlerce vatandaşa seslenen Bakan Güllüce, ülke gündemine ve 30 Mart yerel seçimlerine daire değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN ÇOK FAZLA YÜKSEKLERE ÇIKMASI BİR YERLERİ RAHATSIZ ETTİ"

AK Parti Torul Belediye Başkan Adayı Mimar Nidai Köroğlu'nun selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Güllüce, 30 Mart yerel seçimlerinin genel seçim havasına sokulduğunu belirterek, Türkiye'nin çok fazla yükseklere çıkmasının bir yerleri rahatsız ettiğini söyledi. Bakan Güllüce, "Uzun adam baş eğen adam olsaydı herhalde başına bu sıkıntılar gelmezdi. Bu millet olarak sizler diyorsunuz ki biz 200-300 yıldır ah çekiyoruz. Bu topraklar sürekli askere gitti, sürekli şehit verdi. Analarımız şehit fabrikası oldu. Son 100 yılda bizim çektiklerimiz, her bir ailemizin çektiği birkaç roman olur. Siz dediniz ki 'Ey uzun adam sen bizim yüzümüzü ak ettin, dik durdun ve arkandayız' dediniz ve 3 kez seçtiniz" dedi.

Bakan Güllüce, milletlerin kaderinde dönüm noktaları olduğunu, Türkiye'nin de ne zaman tepeyi dönecek olsa ülke için, Türk milleti için proje yapan güçlerin bir şekilde ülke düzenini bozduğunu kaydederek, milletlerin kaderleri ile liderlerin kaderlerinin çok örtüşük olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE UÇUŞA GEÇTİ"

Türkiye'nin bir enerji, ticaret ve ulaşım boğazına döndüğünü, dünya nimetlerinden en fazla pay alacak bir noktaya doğru gittiği ve Türkiye'nin uçuşa geçtiğini dile getiren Bakan Güllüce, proje yapan güçlerin bunu da çekemediğini belirtti. İstanbul'a yapılacak olan yeni havaalanı projesi ve geçtiğimiz haftalarda ÇED raporu nedeniyle mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararını da değerlendiren Bakan Güllüce şunları söyledi:

"Bizim Bakanlığımızın görevi olan bir ÇED raporu var. İstanbul dünyanın en büyük hava alanı projesi. Geçtiğimiz Perşembe günü Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla oturduk o yeni kaileyi nasıl çözerizi konuştuk. Türkiye dünyanın en büyük havaalanını yapacak he? Yok diyorlar yaptırmayız size diyorlar. 15 gün askıda kalan bizim ÇED raporumuza mahkeme kararı diyor ki 10 günden az kalmıştır. Yürütmeyi durdurmasına. Niye? O hava alanı ne kadar geç yapılırsa Almanya'da, Avrupa'da, dünyanın başka ülkelerinde üç havaalanı devre dışı kalıyor. Çünkü Allah bize öyle bir güzel bir nasipte bulunmuş ki. Bize bu vatanı bırakan tüm şehitleri, gazileri binlerce, milyarlarca kere rahmetle anıyorum. Bize öyle bir vatan bırakmışlar ki. Dünyanın kilidi ve ulaşım, ticaret aksı. İstanbul'dan uçtuğunuz zaman 3,5 saat sonra dünyanın yarısına ulaşıyorsunuz. İstanbul'a yapılacak olan yeni havaalanı böyle bir stratejiye sahip. Rakamsal olarak birinci etapta yılda 100 milyon, ikinci etapta yılda 200 milyon insan inip kalkacak. Yani 600 bin kişi hergün uçağa inecek yada binecek. Bunun getirdiği ekonomi ve kalkınma öbür taraflarda da çöküntü oluşturuyor. Bunlar diyorlar ki Tayyip Erdoğan, Uzun Adam biz size bunları yaptırmayız, sen fazla ileri gidiyorsun. Torullu kardeşlerim de diyor ki biz ileri gideceğiz."

"180 YIL SONRA İLK DEFA KENDİ SİLAHIMIZI YAPTIK"

Türkiye'nin ilk defa 170-180 yıl sonra kendi silahını yaptığını hatırlatan Bakan Güllüce, İkinci Dünya savaşı sırasında Hitler'in ordusunun Edirne'ye kadar yaklaştığını ve İstanbul'u korumak için silah yokluğundan İstanbul-Edirne arasındaki köprülerin yıkıldığına vurgu yaparak, "İlk defa 180 yıl sonra kendi silahımızı yaptığımız gibi Asya ülkelerine de silah satıyoruz. Bundan daha büyük milliyetçilik, daha büyük vatanperverlik olabilir mi arkadaşlar?" diye konuştu.

Türk milletinin boyunun 200 yıldır hep eğri olduğunu, hep öbürlerinin konuşmuş bizim sustuğumuza vurgu yapan Bakan Güllüce, "Artık diyoruz ki hayır bu toprakların çocukları eski saffetine, gelişmişliğine devam edecek. Biz Kafkasların, Balkanların, Türk Dünyasının, Orta Doğunun yine lideri olacağız inşallah" dedi.

Bakan Güllüce, buradaki konuşmasının ardından geceyi geçirmek üzere Gümüşhane kent merkezindeki bir otele gitti. Yarın öğlen saatlerine kadar Gümüşhane'de bir dizi program ve ziyaret gerçekleştirecek olan Bakan Güllüce, öğle saatlerinde Bayburt'a gidecek. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce Gümüşhane İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

title