Haberler

Cevdet Yılmaz: "Önümüzdeki çeyrek asrı bu seçimin sonuçları belirleyecek" -

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "30 Mart seçimleri, Türkiye'nin kader seçimleridir.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "30 Mart seçimleri, Türkiye'nin kader seçimleridir. 30 Mart'tan sonraki çeyrek asrı bu seçimin sonuçları belirleyecek" dedi.

Bakan Yılmaz, Kozan Belediyesi tarafından yaptırılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Şelalesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, geçmişte faize ve ranta giden paraların 11 yıldır halka hizmet olarak gittiğini söyledi.

Merkezi idare olarak 11 yılda büyük başarı elde ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Türkiye'yi dünyada çok farklı yerlere getirdik. 230 milyar dolarlık bir ekonomiden 800 milyar dolarlık bir ekonomiye çıktık. Milli gelirimizi arttırdığımız gibi sosyal adaletimizi de artırdık" diye konuştu.

Sosyal alanda da çok fazla değişim yaptıklarını anlatan Yılmaz, yerel seçimlerle ilgili şunları kaydetti:

"Adana'da bir konuda arzu ettiğimiz tam olarak gerçekleşmedi. Merkezi yönetim olarak çok hizmet yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sadece iki tane proje söyleyeyim size, Çukurova Bölgesel Havaalanı ve bin 550 yataklı yeni sağlık kampüsü. Bu iki projenin bedeli eski parayla iki katrilyon lira. Daha birçok hizmetlerimiz var ama bir konuda eksik kaldık. Yerel düzeyde, büyükşehir düzeyinde 'AK belediyecilik' maalesef gerçekleşmedi. Şimdi 30 Mart'ta önümüzde bir seçim var, bu bir fırsattır. Bakın, başkalarının yaptıklarını görüyorsunuz, Adana Büyükşehir'in halini görüyorsunuz, Kozan'ın kısıtlı imkanlarla yaptıklarını görüyorsunuz. Kozan Belediyemiz gibi olsaydı Adana Belediyesi, o geniş imkanlarıyla hizmet üretebilseydi, bugün Adana çok farklı bir Adana olurdu. Kozan da çok farklı olurdu. Biliyorsunuz, artık büyükşehirler bütün ilçeleri, bütün beldeleri kapsayacak. Biz istiyoruz ki Adana artık tam anlamıyla 'AK belediyecilik' görsün."

- "Türkiye güçlendi diye rahatsız olanlar var"

Bakan Yılmaz, vatandaşlardan 30 Mart'ta destek beklediğini, seçimlerin sadece yerel seçim olmadığını dile getirdi.

"Türkiye güçlendi, ülke büyüdü diye rahatsız olanlar var. Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlar var. 'Türkiye artık çok oldu' diyenler var ama ben inanıyorum ki 30 Mart'ta Kozanlılar onlara 'dur' diyecek" ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kozanlılar en güzel cevabı sandıkta demokratik olarak verecekler inşallah. 30 Mart seçimleri, Türkiye'nin kader seçimleridir. 30 Mart'tan sonraki çeyrek asrı bu seçimin sonuçları belirleyecek. Küçük şeyleri kafamıza takmayalım, küçük meselelerle uğraşmayalım, büyük resme bakalım, Türkiye'ye bakalım ve Türkiye'nin önünü açalım. Kalkınma Bakanlığı olarak Kozan'a ve Adana'ya elimizden gelen desteği verdik. Bundan sonra da huzurunuzda söz veriyorum, bize getirilecek bütün projelere elimizden gelen en büyük desteği vereceğiz."

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necati Çetinkaya, Kozan Belediye Başkanı ve AK Parti Kozan Belediye Başkan adayı Kazım Özgan ile davetliler, şelalelin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Türkiye Kozan Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title