Haberler

Çaykur, Birleşik Arap Emirlikleri Pazarına Girdi

Güncelleme:

Genel Müdür Sütlüoğlu: "Aralık ayı itibariyle Birleşik Arap Emirlikleri'nde artık ÇAYKUR çayı market raflarında yerini alacak.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, aralık ayı itibariyle Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki marketlerde ÇAYKUR çayının raflarındaki yerini alacağını bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKUR olarak katıldıkları uluslararası fuarlarda hem Türk çayını katılımcılara tattırma imkanı bulduklarını hem de ÇAYKUR çayının dış pazar payını arttırma çalıştıklarını belirtti.

İstanbul Ticaret Odası tarafından 24-26 Kasım tarihlerinde organize edilen ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi şehrinde düzenlenen gıda fuarına katıldıklarını hatırlatan Sütlüoğlu, "SİAL 2013 The Middle Eastern Food Exhibition'a (Orta Doğu Gıda Fuarı) katıldık ve yaptığımız bağlantılar sayesinde aralık ayı itibariyle Birleşik Arap Emirlikleri şehirlerinde artık ÇAYKUR çayı market raflarında yerini alacak" ifadelerini kullandı.

Sütlüoğlu, özellikle Arap ülkelerinde helal gıdaya aşırı ilginin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanlar güvenilir ürünler arıyorlar. Biz de bu konuya yoğunlaştık. Çayımızın sağlık açısından olduğu kadar helal gıda tüketilmesi noktasında da üstünlüğü var. Buradaki bayimizle sağladığımız anlaşma sayesinde diğer Arap ülkelerinde de artık ÇAYKUR çayı market raflarında yerini aldı. Buralara gelen vatandaşlarımız da çayımıza kolaylıkla ulaşabilecekler."

"Sırada Uzak Doğu var"

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Uzak Doğu pazarına da girmeyi hedeflediklerini ifade eden Sütlüoğlu, 28 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bankong'ta düzenlenen 1. Türk İhracat Ürünleri Fuarı'nda Türk çayını Taylandlılara tattırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"1.Türk İhracat Ürünleri Fuarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan standımız fuarın en çok ilgi gören stantları arasında yer aldı. Bu tür fuarları üreticiyi, satıcıyı ve tüketicileri buluşturduğu için çok önemsiyoruz. Dünya markası olmak için çalışıyoruz. Markalar bu fuarlar sayesinde bilinirliğini arttırabiliyor. Yeşil çay pazarının güçlü olduğu Bankong'ta bizim organik ve yeşil çayımızı ithal etmek isteyen 3-4 firma var. Karşılıklı görüşmelerimiz sürüyor. Standımıza ?gelen çaylarımızla ilgilenen ?Bankonglu Müslüman bir tüccar çaylarımızı ihraç etmeyi düşündüğünü belirtti."

Sütlüoğlu, ?ihracat hedefleri ve ?dünya markası olma yolunda faaliyetlerinin çok kapsamlı devam ettiğini ve kaliteli ürün elde etmek için ?Araştırma Enstitüleri ile yürüttükleri çaylık alanlarının yenilenme projesi kapsamında Uzak Doğu'da bulunan çay enstitüsü merkezlerinde araştırmalara ve ?incelemelere devam edeceklerini kaydetti. - Rize

Kaynak: AA / Ekonomi

İmdat Sütlüoğlu Uzak Doğu Çaykur Ekonomi Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title