Haberler

Bakan Canikli: Şu Anki Muhalefet Partileri Türkiye'ye Zarar Veriyor

Güncelleme:

Bakan Canikli, "Ülke açısından bakıldığında, siyasi hayat ve demokratik sistem açısından bakıldığında, şu anki muhalefet partileri Türkiye'ye zarar veriyor." dedi.

Mersin'de bazı temaslarda bulunan Canikli, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partilileriyle bir araya gelen Canikli, AK Parti hükümetleri öncesi Türkiye ile AK Parti sonrası Türkiye'yi değerlendirdi.

Ülkenin 12 yılda büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydeden Canikli, bunun paralelinde beklentilerin de arttığına işaret etti. 2002 yılı öncesi o sıkıntılı, çalkantılı dönemi bilmeyen gençlerin bugünkü durumu değerlendirmesinin güç olduğunu dile getiren Canikli, o dönemde ülkenin her 2 yılda bir ekonomik ve siyasi krizler yaşadığını anlattı. O dönemde 6 ay sonrasının bile planlanamadığını ifade eden Canikli, bugün ise hükümetin 2023 hedefleri, 2051 ve 2071 hedefleri olduğunu vurguladı. Canikli, bunların hepsinin bir istikrar göstergesi olduğunu söyledi.

Şu anki muhalefetin yapısının kendileri açısından, siyasi açıdan tercih edilebilir bir durum olduğunu belirten Canikli, "Yaklaşımları, politika yapma tarzları, kapasiteleri, bütün hatlarıyla şu andaki muhalefet, esasında siyaseten bizim açımızdan, tırnak içinde söylüyorum 'tercih edilebilir' bir muhalefettir. Neden? Çünkü bizim için siyasi arenada en ufak bir tehdit oluşturmuyorlar. AK Parti'nin siyasi alandaki geleceği açısından tehdit oluşturmuyorlar. Tehdit olacakları noktasında da en ufak bir işaret yok" diye konuştu.

"ESASINDA İKTİDAR YIPRATIR AMA AK PARTİ'DE TAM TERSİ OLMUŞTUR"

Dünyanın her yerinde muhalefetteki siyasi partilerin hiçbir işlem yapmasalar, konuşmasalar dahi durdukları yerde kamuoyu desteklerini arttırdıklarını savunan Canikli, şunları kaydetti:

"Bütün siyasi tarihe bakın, hangi ülke için bakarsanız bakın hepsi için bu durum geçerlidir. İktidar yıpratır. Hatta başarılı dahi olsanız sadece iktidarda kalmak bile yıpratır. Çünkü sorunlar hiçbir zaman sıfırlanmaz. Geçmişte böyleydi, bugünde yarın da böyle olacak. Bütün dünya için bu geçerli. Dolayısıyla bir insan her hangi bir nedenden dolayı, yağan yağmurdan, gök gürültüsünden rahatsız oldu, canı sıkıldı, onun sorumluluğunu iktidara yükleme eğilimindedir. Dolayısıyla bu anlamda iktidarda olmak her zaman yıpratıcıdır ve iktidarlar kaldıkça kan kaybederler, kamuoyu desteğini kaybederler. İşin doğası bu, normal mecrası bu. Şimdi AK Parti'nin hikayesine baktığımızda, bunun tam tersi bir tablo ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Hem de çok istikrarlı bir şekilde. 8 tane seçim yapıldı, hepsinde iktidardaki parti gücünü artırarak yoluna devam ediyor. Ama muhalefet, normalde hiç kıpırdamasa, 'Gezi' olaylarındaki gibi 'duran adam' dedikleri gibi yapsa, durduğu yerde prim kazanır. Ama bunlar kan kaybediyorlar, ilerlemiyorlar. Bu açıdan baktığımızda siyaseten bizim için tercih edilebilir bir muhalefet tablosu ile karşı karşıyayız. Liderleri de bizim için tercih edilir. Ama ülke açısından bakıldığında, siyasi hayat ve demokratik sistem açısından bakıldığında, şu anki muhalefet partileri Türkiye'ye zarar veriyor."

Sistemin bir yüzü iktidarsa diğer yüzünün muhalefet olduğunu söyleyen Canikli, "Her birinin bir rolü ve fonksiyonu vardır. Herkes rolünü, fonksiyonunu en iyi şekilde yapmak durumundadır. Muhalefet partilerinin görevlerini iyi yaptıkları ülkelerde, iktidarlar daha iyi hizmet ediyorlar. Çünkü muhalefetin nefesini ensesinde hissettiği zaman, bu elbette iktidarlar açısından daha motive edici, daha dikkatli hareket edici bir dürtü haline geliyor" ifadelerini kullandı. 

HÜSEYİN KAR 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title