Haberler

Çanakkale'de Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği Yenileniyor

Güncelleme:

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kireçtepe Mevkiindeki Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitlik Anıtında düzenleme çalışmaları başladı.

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kireçtepe Mevkii'ndeki Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitlik Anıtı'nda düzenleme çalışmaları başladı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe şehitlikte inceleme yapmak üzere kentte geldi. Bursa heyetini, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar karşıladı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kireçtepe Mevkii'ndeki şehitliğin ve anıtın bulunduğu bölgeye giden heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MİNNET BORCU VURGUSU

Çanakkale'de en çok şehit veren ilin Bursa olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şehitleri minnet ve rahmetle andı. Bursa Seyyar Jandarma Taburu'nda şehit düşenlere vefa borçlarının bulunduğunu, şehitliği yeniden düzenleneceğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Bursa Büyükşehir Belediyemizi güzel düşüncesi ve çalışmasından dolayı kutluyorum. Bursa'ya yakıştı. Bursa şehitlerine her zaman olduğu gibi sahip çıkıyor. Çanakkale'de, Gelibolu'da da olsa Bursa şehitlerini yalnız bırakmadı. Büyükşehir eliyle vasıtasıyla bugün şehitliğimizi yeniden düzenliyoruz" dedi.

100'ÜNCÜ YILDA YENİLENİYOR

Çanakkale Savaşları'nda Bursa'dan yaklaşık beş bin askerin şehit olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehitlerin yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda defnedildiğini söyledi. Başkan Altepe, "Şehitlerimize kısmen de olsa vefa borcumuzu en güzel şekilde ödeyebilmek için onların anılarını tekrar tazeliyoruz. Savaşta yapılan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de önünde resminin olduğu önemli bir nokta. Yaklaşık bir asır sonra, 100'üncü yılında tekrar düzenlenmiş oluyor. Şehitliğin yanında buraya ulaşımın sağlandığı altı bin metrelik yolunda yeniden düzenlenmesi ve çevre düzenlemesiyle örnek bir şehitlik olması için elimizden gelen gayreti göstermiş oluyoruz" diye konuştu.

Gelibolu Yarımadası'nda 49 kadar şehitliğin olduğunu ifade eden Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Türkiye'nin her şehrinden, köyünden şehitlerin bu topraklarda yattığını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Altepe Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

26 Ocak hangi burç? 26 Ocak'ta doğanlar hangi burç oluyor? 26 Ocak tarihi hangi burç olur? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title