Haberler

Çanakkale CHP'li Gökhan'dan Eleştirilere Yanıt

CHP'li Gökhan'dan eleştirilere yanıtÇANAKKALE Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İskele Meydanı'nda düzenlenen demokrasi mitinglerine katılmadığı yönündeki eleştirilere "Biz her zaman meydanlardaydık.

CHP'li Gökhan'dan eleştirilere yanıt

ÇANAKKALE Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İskele Meydanı'nda düzenlenen demokrasi mitinglerine katılmadığı yönündeki eleştirilere "Biz her zaman meydanlardaydık. Biz zamanında CHP olarak şuanki Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset yasağının kalkması için de mücadele ettik" dedi.

CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder'in CHP İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısına CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl ve partililer katıldı. 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrası ülke genelinde başlatılan darbeye karşı demokrasi mitingleri kapsamında Çanakkale İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine katılmadığı için AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından eleştirilen CHP İl Başkanı Nejat Önder, "Biz Atatürk İlkeleri doğrultusunda siyaset yapıyoruz. Biz onlar gibi bayraksız ve Atatürk'e selamsız bir parti değiliz. Dün kuruluş yıldönümleri vardı. Eğer çok eleştirdikleri Belediye Başkanımıza 'bizim ses düzeneğimiz yok' deselerdi. Bizim Belediye Başkanımız verirdi. 'Bayrağımız yok' deselerdi, ben buradan 5 dakikada bayrak gönderirdim. Onun için takiyeleri burada da düştü. Kendi önlerine baksınlar. Biz hep meydanlardayız" dedi.

İLK TEPKİ TWITTER'DAN

Çanakkale İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine katılmadığı için AK Partiler tarafından eleştirilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 15 Temmuz gecesi saat 23.00'de ilk tepkisini Twitter üzerinden verdiğini söyledi. Ardından Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında üç siyasi parti ile darbeye karşı ortak bir deklarasyon yayınladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Benim siyasi bir kimliğim var. Benim siyasi bir etkinlikte bulunabilmem için yada yapmam için İl Başkanlığı'ndan onaylı olmam lazım. Böyle bir onay almadım. Almadığım için de katılmadım. Çünkü beni çağıran siyasi bir partinin İl Başkanıdır. Ben siyasi bir partinin İl Başkanının çağrısıyla bir etkinliğe katılmam" diye konuştu.

"PARLAMENTOYA GİRMESİ İÇİN OY VERDİK"

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşların duyarlılığının siyasi malzeme yapıldığını öne süren Başkan Gökhan, "Meydanları partisinin şarkıları ile ifade eden bir anlayışın olduğu yerde benim olmam söz konusu değil. Bugün geldiğimiz noktada bir tarikatın bizi getirdiği noktada, başka tarikatlar demokrasi meydanlarında görünmeye başladı. Dün meydanlarda olmayan, ortalıkta görünmeyen yeni tarikatları yeni yeni görüyoruz. Ama biz zaten meydanlardaydık. Benim mensubu olduğum parti darbelerden çok çekti. Kapatıldı. Genel Başkanları yasaklı hale geldi. Partimizin kapatılmasın. Bizler daha sonra diğer partiler kapatılmasın diye mücadele ettik. Biz zamanında Cumhuriyet Halk Partisi olarak şuanki Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset yasağının kalkması için de mücadele ettik. Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset yasağının kaldırılarak siyasi partinin başına geçmesi ve parlamentoya girmesi için orda oy veren bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bunu unutmayın"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale AK Parti Politika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title