Haberler

Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor

Güncelleme:

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilleri, özellikle bölgede geceleyen kaçakların geride bıraktıklarıyla kirlenirken, kalan eşyalar şaşırtıyor.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilleri, Yunanistan'a geçmek için bölgede konaklayan mültecilerin geride bıraktıklarıyla çöplüğe döndü.

KISA MESAFE MÜLTECİLERİ ÇEKİYOR

Kadırga Koyu, Asos, Yeşil Liman, Ak Liman, Sivrice Koyu ve Sokak Ağzı gibi pek çok turistik alanı bünyesinde barındıran Ayvacık sahilleri, Yunanistan'ın Midilli Adası'na 5 mil gibi kısa bir mesafede olması nedeniyle umut yolcularının meskeni haline geldi.

SAHİLLERİ ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER

Özellikle zeytinliklerin arasında derme çatma kamp alanları oluşturan kaçaklar, yöre halkının iddiasına göre, bir yandan zeytinliklere zarar verirken diğer yandan sahilleri çöplüğe dönüştürüyor.

FAZLA EŞYALAR BÖLGEDE KALIYOR

Oluşturdukları kamplarda kaçacakları ana kadar uygun hava koşullarını ve zamanı bekleyen kaçaklar; yere serdikleri yatak, yorgan ve battaniyeler ile karton zeminde yatıyor. Ayvacık'a gelinceye kadar süren yolculukta kirlenen elbiseler de bu kamplarda değiştiriliyor. Genellikle lastik botlarla yapılan umut yolculuğunda fazla eşyalar ise yine burada bırakılıyor.

GERİDE KALAN EŞYALAR ŞAŞIRTIYOR

Patlak çıkan lastik botlar, bu botları şişirmede kullanılan pompalar, aküler, can yelekleri, şambrel can simitleri, kıyafetler ve yiyecekler de geride kalıyor. Öyle ki kamp alanlarında bebek mamaları, biberonlar, kimlik ve pasaportlar, vize kağıtları, resimler ve içi çeşitli eşyalarla dolu çantalar bile sahillerde göze çarpıyor.

TÜRK PARALARINI BİLE BIRAKTILAR

Kaçakların, Midilli'de kullanılamayacağı düşünülerek bazı çantalarının içinde Türk paralarını dahi bıraktıkları belirtildi. Her gün düzenli olarak sahilleri gezip para ve değerli eşya arayanların dahi olduğu ileri sürüldü.

ÇÖP YIĞINLARI TURİZME DARBE

Para ya da değerli eşyalar, bulanları sevindirse de oluşan çöp yığınları bölgenin turizmine darbe vuruyor. Günde 15-20 botun Midilli'ye doğru yola çıktığı Ayvacık sahilleri, oluşan çöp yığınları nedeniyle uyarı veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadırga Koyu Yunanistan Çanakkale Ayvacık Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (16)

58:

Biz tokide oturuyoruz ve etraf aynen böyle bunlarıda mı Suriyeliler yapıyor?Zenginlerin, ünlülerin uğradığı Bodrum sahilinden her yıl tonlarca pislik toplanıyor bunlarıda mı Suriyeliler yaptı. Otoban kenarlarına plastik şişe izmarit fırlatılıyor sürekli temizlenmese aynen böyle görülürdü bunlarıda mı Suriyeliler yapıyor?İslamı karalamak için fırsat kollayan misyoner bozuntularıda çıkmış meydana. TC yi aynı kendiniz gibi vicdansız, mülteci düşmanı yapmak için milliyetçi tavırla harekete geçeniblisler

42
4
yanıtYanıtla
Bu ne biçim müslümanlık:

Wallahi Amerikada yerde en ufak çöp yok. Ama Türkiye pislikten geçilmiyor. ormanlara filan herşeyi atan Türk''ler ülkesi elinden alınan garibanlara bu muameleyi yapmak yerine kendilerine baksın. Adamlara evlerini açtılarda onlar mı çöp kutlusuna koymadı çöpleri? Etrafta çöp kutusu var da onlar mı çöpe atmadılar? Yooo adamlar sokakta yaşıyor ülkemiz çöp derdinde. Adamlara çöp muamelesi yapıyorlar, kendi yaptıklarını adamlar yapınca gözlerine batıyor. .

yanıt43
yanıt1
AYIKTINMI:

Yedir, içir, karınlarını doyur, birde pisliklerini temizle. Aslan yattığı yerden bellidir diye bir ata sözü vardır. Nasıl insan oldukları ortada. Çıkarcı ve işleri görülene kadar dost bir kişilikleri var. Bu insanlara güven olmaz.

11
34
yanıtYanıtla
Sen ayık:

Sanki türkler farklı

yanıt31
yanıt0
58:

Bir Suriyeli suça karışınca tüm Suriyeliler öcü oluyor yıllardır Türk''ler Türk''lere seksenlerde kendilerini öldürerek, denetimsiz madenlerde, tersanelerde vs. yerlerde ihmalden, denetimsiz gıdalarla kanser ederek, trafikte sabırsızlıktan Ada''m öldürerek, denetimsiz binalarla 1999, ve hala Van gibi depremlerde öldürmüyor muyuz kendimizi?? Pes pes pes. Sizin ırkçılığınıza pes

35
2
yanıtYanıtla
pislikler:

vahşi cani kökten dinci bide üstüne pislikler bunları besleyen devletimizi kınıyoruz

8
27
yanıtYanıtla
Cehannem zebanisi sana gelecek:

Hep misyonerler suriyelileri istemiyor, bizim ülkemizde bizi istemiyor. Defol ancak gidesin korkak yaratık

yanıt31
yanıt0
Diyarbakırlı:

Adamlar can derdinde biz sahil kirlendi derdindeyiz, Çinliler diyorki bir gece dagda geçirmek bin yıl düşünmege bedeldir bir gece dışarda yatalım hele aç karnına bakın nasıldır sanieler bile geçmiyor ve bu insanların geleceğe ait umutlarıda yok, Rabim yar ve yardımcıları olsun

20
6
yanıtYanıtla
Misafirperverlikmi:

Hristiyanlar Paris''te saldırı olunca oradaki yaralı din kardeşleri zarar görmesin diye istisnasız hepsi evini açtı. Burada Suriyeli din kardeşlerimizi bile çok gördük bunu, sokağa attık . O görüntüdeki kedi sokağa attığımız insanların değil bizim pisliklerimiz.

21
0
yanıtYanıtla
Misafirperverlikmiş:

Dn salağı sen evini açıp misafir ettin de onlar mı çöp kovasına atmadı çöpünü. Sen sana misafirliğe gelen sevdiklerini sokağa mı atıyorsun da misafirperver gibi davranıyorsun dangalak. Onların attığı pislikleri torbaya koydun mu etraf temiz görünür, senin olmayan aklında gizlediklerini kimse temizleyemez.

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title