Haberler

Camiler de Tedaş'a Borçlu

Bakan Taner Yıldız, Tedaş Genel Müdürlüğü'nün İbadethane Aydınlatmasından 30 Eylül 2010 Tarihi İtibariyle Toplam 14 Bin 213 Adet Borçlu Abonesinin Bulunduğunu Bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nün ibadethane aydınlatmasından 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle toplam 14 bin 213 adet borçlu abonesinin bulunduğunu bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın cemi ve Kur'an kurslarının elektrik borçları ve bu borçların hangi ödenekten karşılandığına ilişkin soru önergesini yanıtladı. BDP'li Buldan Bakan Yıldız'a "Türkiye'de elektrik aboneliği bulunmayan kamu kurum ve kuruluşu bulunmakta mıdır? Bunların kaç tanesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndedir? Cami ve Kur'an kurslarının elektrik borçları hangi ödenekten karşılanmaktadır? Elektrik borcu tahsil edilemeyen toplam kaç Kur'an kursu ve cami bulunmaktadır? Tahsil edilemeyen toplam borç tutarı ne kadardır?" diye sordu.

Bakan Yıldız ise müşteriye elektrik satışının, Elektrik Piyasası Kanunu, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği, Elektrik Piyasasında Satış Sözleşmesi Düzenlemesi hakkında Tebliğ ile diğer mevzuat çerçevesinde yapıldığını kaydetti. Yıldız "Müşteri bu sözleşme için ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli olan belgeleri ilgili şirkete vermekle yükümlü olup, abonelik işlemi gerçekleştikten sonra enerji alabilmektedir. Resmi daire aboneleri dahil tüm abone grupları söz konusu koşullara tabidir" dedi.

Bakan Yıldız soru önergesine verdiği yanıtta, ibadethanelerin elektrik borcu hakkında da bilgi verdi. Buna göre 30 Eylül 2010 tarihi itibariyle toplam 13 bin 213 ibadethanenin TEDAŞ'a elektrik borcu bulunuyor. Yine 31 Ekim 2010 tarihi itibariyle, ibadethanelerin elektrik borçlarının toplamı 166 milyon 139 bin TL'yi buluyor. (ANKA)

EG/HF

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title