Haberler

Çalıştığı Bankayı Dolandırdı İddiası

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bir banka şubesine 1980’li yıllarda güvenlik görevlisi olarak başlayan, görevinde zaman içerisinde memurluğa yükselen D.B.’nin, müşterilerinin hesaplarından para çekerek dolandırdığı iddia edildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir banka şubesine 1980'li yıllarda güvenlik görevlisi olarak başlayan, görevinde zaman içerisinde memurluğa yükselen D.B.'nin, müşterilerinin hesaplarından para çekerek dolandırdığı iddia edildi.

İddiaya göre, bir bankanın Çerkezköy şubesinde operasyon sorumlusu olarak çalışan, geçtiğimiz yıl aynı bankanın Kapaklı Şubesi'ne tayin edilen D.B.'nin, bankada yüklü miktarda parası olan müşterilerinin paralarını bilgileri dışında kullandığı ihbarları üzerine hakkında soruşturma başlatıldı. Banka müfettişlerinin yaptığı soruşturmada, Kapaklı'daki bazı müşterilerin de hesaplarında benzer olaylara rastlaması üzerine, Çerkezköy Şubesi'nde başlatılan inceleme Kapaklı Şubesi'ne de sıçradı.

Biri başmüfettiş olmak üzere, iki müfettiş tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan inceleme derinleştikçe, bankanın müşterilerinin milyonlarca lirasının D.B. tarafından hesaplardan usulsüz olarak çekildiğinin saptandığı iddia edildi. D.B.'nin bu yöntemle geçtiğimiz yıllarda da benzer işlemler yaptığının ortaya çıkması sonucu, bankaya giden müşterilere kişisel senetler vererek olayı örtbas etmeye çalıştığı ileri sürüldü. Mağdurların serzenişlerini şikayet olarak dikkate alan banka yetkililerinin talebi üzerine, Çerkezköy Şubesi'nde başlatılan çok yönlü soruşturma Kapaklı Şubesi'ne uzanınca ikinci bir müfettiş görevlendirildi.

DEKONT HİLESİ İLE PARALARI ÇEKMİŞ

İddiaya göre müfettişler, Çerkezköy'de K.K. adlı müşterinin dekont hilesi yöntemi ile hesabından kaybolan 40 bin TL karşılığında banka görevlisi D.B. tarafından K.K.'ya senet verildiğini, benzer yöntemle H.K.'nın faize yatırmadığı vadesiz hesabında bulunan 97 bin TL tutarında paranın 8 ay boyunca D.B. tarafından buharlaşırıldığını tespit etti. Halen bir suçtan cezaevinde olan F.A.'nın hesaplarında da 21 bin 500 TL ve 10 bin TL'lik para hareketlerinin D.B. tarafından hesabından çekildiği öne sürülüyor.

Banka şubelerindeki binlerce hesap hareketini günlerdir inceleyerek soruşturmayı çok yönlü yürüten banka müfettişleri, Kapaklı Şubesi'nde ise R.B. başta olmak üzere bazı müşterilerin de bu yöntemle mağdur edildiğinin saptandığını ileri sürdü. Bu arada parası buharlaşan R.B. adlı müşteriye kişisel senet düzenlediği iddia edilen D.B.'nin, senedin borçlu kısmına da R.B.'yi yazarak imzalattığı iddia edildi.

Banka yetkilileri, kaç müşterisinin bu yöntemle mağdur edildiğini, toplamda ne kadar paranın, ne kadar zamanda, hangi yöntemlerle, nerede işletildiğini, hangi müşterilerin paralarının usulsüz olarak çekildiğini sır gibi saklarken, kaç müşterinin mağdur edildiği 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında yürütülen soruşturma sonrası ortaya çıkacak. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çerkezköy Tekirdağ Kapaklı Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title