Haberler

"Çağdaş Sanat Ve Nörobilim"

Pera Müzesi'nde devam eden Sıradışı bir renk ressamının öyküsü "İHSAN CEMAL KARABURÇAK" ile Bilimle sanatı buluşturan "Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim" sergilerini görmek için son günler...

7 Nisan 2011'de Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde ziyarete açılan ve sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören" "İhsan Cemal Karaburçak" resim sergisi ile "Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim" başlıklı sergiyi görmek için son günler.

1930'lardan 1970'lere uzanan resim serüveninde, bağımsız, renkçi ve yenilikçi yaklaşımıyla kendine özgü bir resim dili oluşturan, Türk resminin çok önemli ancak hak ettiği ölçüde tanıtılmamış ressamlarından "İhsan Cemal Karaburçak"ın sanatına ışık tutan retrospektif niteliğindeki sergide, sanatçının 81 resmi yer alıyor.

Küratörlüğünü New York'taki School of Visual Arts Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Suzanne Anker'in yaptığı yapıtları nörobilim araştırmalarıyla kesişen yedi sanatçının çalışmalarını biraraya getiren "Temelde İnsan: Çağdaş Sanat ve Nörobilim" başlıklı sergi ise, yaşamın çözülmeyi bekleyen binbir sırrı arasında, hisseden varlıklar olmamızı sağlayan duygu, süreç ve eylemlerin karmaşıklığı içinde insan beyninin gizemine ışık tutarak bilimle sanatın kesiştiği alanda cevaplar arıyor. Farklı disiplinlerden gelen, temel öğe olarak robotbilim, üç boyutlu tarama, photoshop, hızlı prototipleme, mikroskopla inceleme ve bilgisayar görüntüsü gibi yeni teknolojileri kullanan 7 çağdaş sanatçı (Andrew Carnie/Birleşik Krallık, Rona Pondick/ABD, Michael Joaquin Grey/ABD, Michael Rees/ABD, Frank Gillette/ABD, Leonal Moura/Portekiz ve Suzanne Anker/ABD): doğanın gizemlerini, birliğini ve süreçlerini, bilgi ve inançların aktarımını konu alıyor.

Açıldığı günden bu yana, izleyicilerin ilgiyle izlediği bu iki sergi, 3 Temmuz 2011 Pazar akşamına kadar Pera Müzesi'nde ziyarete açık kalacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title