Haberler

Büyükşehirin Yaz Spor Okulları, İlgi Görüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her yaz dönemi açılan yaz spor okulları bu yıl eklenen farklı branşlarla geçmiş yıllara oranla daha yoğun katılımla devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her yaz dönemi açılan yaz spor okulları bu yıl eklenen farklı branşlarla geçmiş yıllara oranla daha yoğun katılımla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 7-16 yaş arasındaki çocuklara hizmet veren yaz spor okullarında yüzme, etkili iletişim, İngilizce, satranç, masa tenisi, jimnastik, tekvando, futbol, voleybol, basketbol, okçuluk, halk oyunları, kickboks gibi kursların bulunuyor. Kurslara bu yıl eklenen su kayağı, buz ateni ve binicilik sporları ile kurslar daha geniş bir yelpazeye ulaştı. Yapılan açıklamada, " Kayseri'de daha önce pek bilinmeyen ve yapılamayan buz pateni, su kayağı gibi özel sporlar Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı'nda inşa edilen tesisler ile özellikle çocuklar ve gençler için hem bilinir hem de yapılır hale geldi" denildi. Harikalar Diyarı'nda bulunan Sukaypark tesislerinde su kayağı eğitmenliği yapan Tuncay Erdoğan, 13-16 yaş aralığında kayıt kabul ettiklerini ve şu an 27 öğrenci ile iki farklı grup halinde kurslara devam ettiklerini söyledi.

Yaz spor okulunda su kayağı eğitim alan Meryem Melda Özdemir ise 13 yaşında olduğunu ve böylesine güzel tesisler sayesinde yaz tatilini değerlendirme imkanı bulduklarını belirtti.

Yaz spor okulunda öğrenciler için cazip olan bir başka branş ise buz pateni. Büyükşehir Belediyesi yaz spor okulu eğitmenlerinden Canan Göçer ve Yusuf Özkan, haftanın 6 günü 09.00-12.00 saatleri arasında 2 seans olarak eğitim verdiklerini belirttiler. Yaz spor okulunda buz pateni kurslarına katılan 10 yaşındaki ortaokul öğrencisi Dilan da "Buz patenini televizyonda izleyip yapabilmeyi çok istemiştim. Bize sağlanan imkan nedeniyle teşekkür ederim" dedi. 15 yaşındaki Özlem ise buz pateninin çok güzel bir spor olması nedeniyle yaz spor okuluna katıldığını kaydetti.

Çocuklarını yaz spor okulunda izlemeye gelen velilerden Birgül Aytekoğlu ise iki çocuğundan birisinin buz pateni yaptığını, küçük çocuğunun ise buz pisti içindeki oyun parkında oyun oynadığını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaz spor okullarında ata sporu binicilik kursu da yeni açılan kurslardan biri. Binicilik Antrenörü Mustafa Veziroğlu, öğrencilere öncelikle temel binicilik dersleri verdiklerini belirterek, "Binicilik bizim ata sporumuz. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin sunduğu imkanlarla bu sporu popüler hale getirmeye çalışıyoruz" dedi. Yaz spor okulunda binicilik kursunun iki kardeş kursiyeri 12 yaşındaki Bahtı Nur ve 14 yaşındaki Esra Nur Engür ise atları çok sevdiklerini belirterek, binicilik kursunu tüm çocuk ve gençlere tavsiye etti. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esra Nur Kayseri Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title