Haberler

Bursa Kent Ekonomisi Forumu Başlıyor

Güncelleme:

AK Parti tarafından düzenlenen "Bursa Kent Ekonomisi Forumu", 14 Eylül Cumartesi günü başlıyor.

AK Parti tarafından düzenlenen "Bursa Kent Ekonomisi Forumu", 14 Eylül Cumartesi günü başlıyor.

Forumda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bursalılarla bulaşacak.

Almira Otel'de yapılacak "Bursa Kent Ekonomisi Forumu" 4 saat sürecek. Forum sırasında 10 ayrı çalışma masası oluşturulacak. Çeşitli sektörlerden 150'den fazla temsilcinin oluşturacağı masalarda ortaya çıkan görüşlerle ilgili rapor hazırlanacak. Her masanın bir raportörü ve bir sözcüsü olacak. Forumda şekillenen görüşler 3 gün zarfından bir sonuç bildirgesi olarak kamuoyuyla paylaşılacak.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, konuyla ilgili basın toplantısı yaptı. Yalçın, "AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana toplumsal dinamiklerin sesine kulak veren, şehirlerin ve ülkenin gelişimi için yapılan toplantılar, çalıştaylar ve formlarda ortak akıl üzerinden geliştirilmiş yeni fikirleri tartışmaya açan ve bu yolla öğrenip politikaları güncelleyen bir parti olduğunu hatırlatmak istiyorum. AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Başkanlığımız bir süreden bu yana illerin ekonomisine katkıda bulunmak ve yeni projelerle şehirlere vizyon kazandırma için çok önemli bir dizi toplantı düzenliyor. Kent Ekonomileri Forumu (KEF) başlığıyla işlenen bu toplantılarda sıra Bursa'ya geldi. Bursa kent ekonomisine ivme kazandıracak görüş ve öneriler, doğrudan karar alma mekanizmalarına iletilecek. Bu toplantılar için hazırlıklarımızı tamamladık ve foruma sanayi, ticaret, esnaf odası, borsa, sendika, tüketici derneği, kalkınma ajansı, üniversite ve iş dünyası derneği temsilcilerini davet ettik" dedi.

Bursa Kent Ekonomisi Forumu'nun 14 eylül 2013 Cumartesi günü yapılacağını anlatan Yalçın, "Genel Başkan Yardımcımız, Ekonomi İşleri Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş da bu formda Bursalılarla buluşacak. Saat 10.00'da kayıtlar ve açılış konuşmalarıyla başlayacak formumuz yaklaşık 4 saat sürecek. Forum sırasında 10 ayrı çalışma masası düzeni oluşturulacak. Ülkemizin artan dış ticareti ile birlikte küresel rekabet kavramı tüm illerimiz ve şehir merkezlerimizde konuşulur ve hissedilir duruma geldi. Kentler bir yandan belli sektörde uzmanlaşıyor, diğer yandan da ekonomik faaliyet konularında çeşitliklerini artırıyor. Bursa için de benzer bir yaklaşımı ortaya koymak üzere bu forumun son derece yaralı olacağına inanıyoruz. Türkiye'nin ekonomik istikrarının sürdürebilir olması ve bu ekonomik gelişmeye kent ekonomilerinin başarıyla katkı sağlayabilmesi için, firmaların ve diğer yerel ekonomik aktörlerin de performanslarının artırmaları şart. Bu çerçevede düzenlediğimiz Kent Ekonomi Formu, sivil nitelikli istişareye dayalı bir inisiyatif olarak algılanmalı. Bu inisiyatifin hedefine ulaşması için, ulusal başarımıza il dinamizmini de sistemli bir şekilde katmamız gerekiyor, hatta bu kaçınılmaz. Bu maksatla konunun bütün aktörlerine çağrı yaptık. Forum için katkı bekliyoruz. Forumda ortaya çıkacak görüşleri doğrudan karar alama mekanizmalarına iletmeyi planlıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını meslek odalarının Bursa'nın kalkınması ve 21'inci yüzyılın küresel marka şehirler yarışında çıkması gayesiyle hareket eden tüm dinamik yapıları ve kanaat önderlerini bu foruma bekliyoruz. Bu forum onların Bursa için düşündüğü ve geliştirdiği projelerin görücüye çıkacağı, daha da geliştirileceği ve belki karar mekanizmalarına iletildiğinde hayat bulacağı bir platform olacak. Bursa üzerine söyleyecek sözü olanların, şehrin geleceğine katkı koymak isteyenlerin böyle bir fırsata ihtiyacı var" diye konuştu.

SAĞLIK KOMPLEKSİ DOĞANKÖY'E

Bursa'ya kurulacak şehir hastanesiyle ilgili bilgi veren Yalçın, "Türkiye'de şehir hastaneleri kuruluyor. Bursa'daki hastane bin 200 yataklı olacak diğer illerde değişik büyüklüklerde olacak. Bursa gibi dağ ile ova arasına sıkışmış bir şehirde 5 yüz dönüm boş arsa bulmak kolay değil. Herkesin gözü önünde bir mücadele veriliyor. Bursa birinci sınıf tarım arazileriyle çevrili. Üzerinde durulan yerlerde hukuki ve teknik imkansızlar ortaya çıktı. Doğanköy, Bursa'nın orta ve uzun vadedeki gelişimine uygun bir bölge. Bursa batıya doğru büyüyor. Doğanköy'ün çevre yolunun kenarında olması, bu hastaneden yaralanacak diğer şehirler için de önemli. Bursa'nın şehir trafiğine girmeden Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da yaşayan vatandaşlar hastaneden yararlanabilecek. Doğanköy'de bulunan alan 2 bin metrekare. Ufak prosedürler var, onlar da tamamlanacak. Yarın başbakanımızın katılacağı törenle 15 şehir hastanesinin protokolü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde imzalanacak. Bütün Bursa milletvekillerimiz, Başbakan Yardımcımız, valimiz, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları ve bizler de orada olacağız" dedi.

Yaklaşan mahalli seçimlerde açıklanması düşünülen belediye başkanları ile ilgili de bilgi veren Yalçın, "Belediyesi AK Partili olmayan şehirlerde adaylar erken açıklanabilir. Adaylar ekim ayından sonra açıklanacak" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sedat Yalçın Ak Parti Eylül Yerel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title