Haberler

Bursa'da Ünlü Doktora Cinsel İlişki Görüntüleriyle Şantaj Yaptılar

Güncelleme:

Bursa'da çalıştığı özel hastanede birçok kadınla birlikte olan ünlü doktor, görüntüleri kaydettiği bilgisayarını verdiği tamirciler tarafından şantaja uğradı.

Bursa'da çocuk doktoru olarak görev yapan H.T., çalıştığı hastanede farklı kadınlarla birlikte oldu. Özel hastanede görevli doktor T., kadınlarla birlikte olduğu görüntüleri gizlice kaydetti ve bilgisayarında tuttu. Bir süre sonra bilgisayarı arızalan T., tamir için bir firma ile anlaştı. Bilgisayarı tamir esnasında görüntüleri fark eden firma çalışanı, iki arkadaşı ile doktora şantaj yapmaya başladı. Dosya en son Yargıtay'a gitti. Yargıtay, üç sanığa verilen cezayı az buldu.

BİLGİSAYAR BOZULUNCA…

Davaya konu olaylar zincirinin ilk halkasını, Bursa'nın bilinen çocuk doktorlarından H.T.'nin bilgisayarının arızalanması oluşturdu. Anılan arıza ise 2010 yılında yaşandı. H.T., bilgisayarın tamiri için bir firma ile anlaştı. Bilgisayar firmaya teslim edildi.

FARKLI GÖRÜNTÜLERİ FARK ETTİ

Bilgisayarın tamirini firma çalışanı G.M. yaptı. M., tamir esnasında doktorun bilgisayarında bir takım görüntülerin olduğunu fark etti. Görüntülerde, Doktor H.T.'nin, çalıştığı özel hastanede farklı kadınlarla birlikte olduğu anlar yer alıyordu. Bu kayıtların gizli yapıldığı anlaşıldı. M., bu görüntülerin bir kopyasını alarak kişisel hard diskine kaydetti.

ŞİRKETTEN AYRILDI ŞANTAJA BAŞLADI

Doktor T.'nin bilgisayarının arızası giderildi ve kendisine teslim edildi. Bu süreçten 2 yıl sonra, G.M. çalıştığı bilgisayar firmasından ayrıldı. M., doktora ilişkin görüntüleri de yanında tutuyordu. M., Bursa'dan iki arkadaşı G.E. ve Z.S.'ye durumu anlattı.

CD'LER HALİNDE ÇOĞALTTILAR

Üçlü, ellerindeki görüntüleri doktora karşı şantaj olarak kullanmaya başladı. Bu kişiler, kendilerine para verilmesi durumunda görüntüleri iade edeceklerini belirtti. Bu kişilerin, söz konusu görüntüleri CD'ler halinde çoğalttıkları ise soruşturma sürecinde anlaşıldı.

YAKAYI ELE VERDİLER

Konu savcılığa bildirildi. Doktora ait görüntülerle şantaj yapan 15 Haziran 2012'de yakalandı. Üç sanık hakkında Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava görüldü. Mahkeme 2013 yılında üç sanık hakkında, 'verileri hukuka aykırı ele geçirme' suçundan ceza verdi.

YARGITAY: AZ CEZA VERDİN

Bu karar, hem sanıkların avukatı hem de doktorun avukatı tarafından temyiz edildi. Temyiz incelemesini Yargıtay 12. Ceza Dairesi yaptı. Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozmanın gerekçesini, sanıklara, 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'şantaj' suçlarından verilmesi gerektiği oluşturdu. Daire ayrıca, verilecek cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesi gerektiğine hükmetti.

'ÖZEL YAŞAM ALANI' DEĞERLENDİRMESİ

Daire kararında, doktorun bilgisayarında bulunan görüntüler için ise "Özel yaşam alanı" değerlendirmesi yer aldı. Yargıtay'ın bozma kararına yerel mahkeme uydu. (Kaynak: Hürriyet / Dinçer Gökçe)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yargıtay 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title