Haberler

Bu Kez Tavukları İçin Kürekle Direndi

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, tavuklarını zehirlediğini ileri sürdüğü komşusunun cenazesinde 'hakkımı helal etmiyorum' demesiyle gündeme gelen 50 yaşındaki Tahir Bice, bu kez kümesini yıkmak isteyen ekiplere kürekle direndi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, tavuklarını zehirlediğini ileri sürdüğü komşusunun cenazesinde 'hakkımı helal etmiyorum' demesiyle gündeme gelen 50 yaşındaki Tahir Bice, bu kez kümesini yıkmak isteyen ekiplere kürekle direndi. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan ve belediye tarafından kiralandığı ileri sürülen araziye izinsiz yaptığı kümesi yıkmak isteyen ekibe kürekle karşı kolan ve "Cesedimi çiğner bu kümesi ancak öyle yıkabilirsiniz" diyen Bice, Yalıkavak Jandarma Komutanı üsteğmen İbrahim Dündar'ın, 'kümesi yıkmayacakları' sözünü vermesi üzerine ikna olup elindeki küreği bıraktı.

Yalıkavak Belediyesi bir ay önce, Gökçebel Beldesi'nde yaşayan evli 3 çocuk babası Tahir Bice'yi, beslediği tavuk ve ördeklerin yakındaki mezarlığı kirlettiği ve görüntü kirliliği yarattığı gerekçesiyle kümeslerinin kaldırılmasına karar verdi. Karar, geçen 28 Aralık'ta Bice'ye tebliğ edildi. İddiaya göre tebliğin ardından Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşen Bice, mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan ve bir süre önce Yalıkavak Belediyesi tarafından kiralandığı belirtilen 1 kilometre mesafedeki 5 dönümlük araziye kümeslerini taşıdı. Bice, ilgili kurumlara da arazinin kendisine kiralanması için gerekli dilekçeleri geçen hafta verdi.

EKİPLERİ YAKLAŞTIRMADI

Ancak Yalıkavak Belediyesi Zabıta Amiri Adem Kekeç, beraberinde 8 zabıta memuru, 5 belediye işçisi ve jandarmalarla birlikte kümeslerin bulunduğu yere gelip, izinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkmak istedi. Bunun üzerine Bice işgalci olmadığını belirtip, gerekli izinleri sözlü olarak aldığını, yazılı izinleri için müracaatını yaptığını söyledi. Ekiplerin yıkımda kararlı olması üzerine Bice, eline aldığı kürekle ekipleri kümeslere yaklaştırmadı. "Cesedimi çiğner bu kümesi ancak öyle yıkabilirsiniz. Cesareti olan varsa gelsin. Belediyenin yıkım için ne acelesi var. İki- üç hafta yazılarıma cevap gelmesini bekleyemez mi? Bana, 'Sen kümesleri taşı, sonra biz sana gereken izinleri veririz' denildi" diyerek, elindeki küreği sallamaya başladı. Yaklaşık 1 saat direnen Bice, Yalıkavak Jandarma Komutanı üsteğmen İbrahim Dündar'ın Tahir Bice'yi arayıp, kümesin yıkılmayacağı sözünü vermesi üzerine elindeki küreği bırakmaya ikna oldu. Bice, daha sonra jandarmalarla karakola gitti.

ÖRDEKLER ZABITAYI GAGALADI

Tüm bu yaşanların ardından kümese giren bir belediye çalışanı, ördeklerin gagalaması sonucu gözünden yaralandı. Bunu üzerine ekipler, araziden ayrıldı.

Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan söz konusu araziyi belediye olarak kiraladıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Ancak Tahir Bice, belediyeden izin almadan araziyi işgal edip kullanmaya başladı. Kendisine gerekli tebligatları yapıp, araziyi tahliye etmesi için bir hafta süre verdik. Ancak araziyi terketmeyip, direndi. Biz de ekiplerimizi göndermek zorunda kaldık. Bu kişi önce yıkım için giden ekipleri, ardından da belediyeye gelip bizleri tehdit etti. Yasalar neyi emrediyorsa onu uygulayacağız, işgali ortadan kaldıracağız."

CENAZEDE 'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM' DEMİŞTİ

Tahir Bice, geçen 29 Kasım'da da tavuklarını zehirleyerek öldürdüğünü iddia ettiği komşusu Osman Dağar'ın cenazesinde imamın 'Merhumu nasıl tanırdınız?' sorusu üzerine, "İyi bilmezdim. hakkımı helal etmiyorum. Bana borcunu ödemeden gitti, tavuklarımı zehirledi" diyerek, herkesi şaşırtmıştı. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Aydın Muğla Politika Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title