Haberler

Bozdağ: Bu Seçimin Özü Bir Referandum

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Bu seçimin özünün, bir referandum seçimi olduğunu düşünüyorum.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Bu seçimin özünün, bir referandum seçimi olduğunu düşünüyorum. Türkiye tek başına güçlü bir iktidarla mı devam etmeli, yoksa ko

Yozgat'ta yerel yayın yapan gazeteleri ziyaret eden Bekir Bozdağ, yurt dışında oy kullanma işleminin başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada, gümrüklerde oy kullanmanın eskiye nazaran şimdi daha kolay hale geldiğini hatırlattı. Bozdağ, 'Yurt dışından değişik nedenlerle Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızda gümrük kapılarında oy kullanabilirler. Eskiden gümrük kapılarında oy kullanmak için ya Türkiye dışına çıkış yapmak gerekiyordu ya da Türkiye'ye giriş yapmak gerekiyordu. Yasa değişikliği yapıldı. Bu zorunluluk ortadan kaldırıldı. Şu anda gümrük kapısında oy kullanmak için yurt dışına çıkış gereği yok. Yurda giriş gereği de yok. Sadece gümrük kapısına gelerek vatandaşımız oyunu kullanıp geri gidebilir. Türkiye içerisinde ise izine gelmişse gümrük kapsında gidip oyunu kullanır ve tekrar Türkiye'deki işine devam edebilir. Böylesi bir kolaylıkla onlara sağlanmış durumdadır. Ben tekrar bütün vatandaşlarımızı yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Milletvekilliği seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu ifade eden Bozdağ, 'Bu seçimin özünün bir referandum seçimi olduğunu düşünüyorum. Türkiye 2015-2019 arasını tek başına güçlü bir iktidarla mı devam etmeli, yoksa koalisyonla mı devam etmeli. Esasında sandıkta kullanacağımız oyun ortaya çıkaracağı sonuç bu. Tek başına iktidara mı evet diyeceğiz, yoksa koalisyona mı evet diyeceğiz. Oyumuzu verdiğimiz partilerin farklı olması bu soruların cevabını değiştirmeyecektir. Ben böylesi bir referandum oylaması şeklinde seçimin geçeceğini düşünüyorum' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Ak Parti Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title