Haberler

Borsa İstanbul'dan Belarus Kalkınma Bankası ile Mutabakat Zaptı

Borsa İstanbul, Belarus Kalkınma Bankası ile mutabakat zaptı imzaladı.

Borsa İstanbul, Belarus Kalkınma Bankası ile mutabakat zaptı imzaladı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Belarus Kalkınma Bankası ile iki kurum arasında yapılacak iş birliğinin çerçevesini oluşturan mutabakat zaptına imza atıldı.

İki kurum söz konusu mutabakat zaptı çerçevesinde, Belarus Kalkınma Bankasının ihraç edeceği tahvillerin Türk sermaye piyasasında işlem görmesini sağlamak üzere yakın iş birliği yapacak.

Borsa İstanbul, dün, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Belarus hükümetinin ortaklaşa düzenlediği, üst düzey katılımla gerçekleştirilen Belarus Yatırım Forumu'na katılmıştı.

Forum sırasında, Belarus Kalkınma Bankası Başkanı Sergey Roumas ile Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov huzurunda, her iki ülkeden üst düzey misafirlerin katıldığı törenle mutabakat zaptını imzaladı.

Törenin ardından düzenlenen ve Belarus Kalkınma Bankası, Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası temsilcilerini bir araya getiren toplantıda, muhtemel iş birliği alanları görüşüldü.

Toplantıda, Borsa İstanbul yetkilileri, Türkiye sermaye piyasasındaki ihraçlarla ilgili ayrıntılı bilgi verirken, muhtemel borçlanma araçları ihracıyla ilgili çeşitli senaryo ve teklifler üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mustafa Kemal Yılmaz, "Kurumlarımız arasında bu mutabakat zaptının imzalanmasından son derece memnunuz ve bu anlaşmanın, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini geliştirmeye katkısı olacağını umut ediyoruz. Ülkelerimiz arasında imzalanan anlaşmaların bir yenisi olan bu mutabakat zaptı, kurumsal düzeyde iş birliği yapma isteğimizin de bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Sergey Roumas da Borsa İstanbul'a teşekkür ederek, mutabakat zaptının iki kurum arasında üst düzey iş birliği başlatmak açısından faydalı bir araç olmanın ötesinde, Belarus ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye de katkı sağlayacağından emin olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Borsa İstanbul Kemal Yılmaz Belarus Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title