Haberler

Bomba, Çevik Kuvvet Otobüsünün Geçişinden Saniyeler Sonra Patlamış

Güncelleme:

Bayrampaşa'da, görevden dönmekte olan bir Çevik Kuvvet otobüsünün Metro istasyonunun yakınındaki üst geçidin altından geçişinden saniyeler sonra bomba patladığı ortaya çıktı.

Bayrampaşa'daki patlamada, içinde polislerin bulunduğu Çevik Kuvvet otobüsünün hedef alındığı belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi, "an" denebilecek kısa süre sonra da meydana gelen patlama görülüyor. Doğan Haber Ajansının güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre Çevik Kuvvet otobüsünün hedef alındığı saldırıya el yapımı parça tesirli bomba yol açtı. Öte yandan polis bölgede olayın öncesi ve sonrasında şüpheli hareketleri görülen bazı kişilerin eşkallerini belirledi ve yakalamak için çalışma başlattı.



Olay saat 17.15 sıralarında meydana geldi. Bayrampaşa Metro İstasyonu'nun yakınındaki Kadife Kavşağı mevkiindeki üst geçidin altında, görevden dönen Çevik Kuvvet polislerini taşıyan otobüsün geçişinden saniyeler sonra şiddetli bir patlama meydana geldi. Polislerden yaralanan olmazken, aracın arka bölümündeki koruma teli düştü.



Patlama sırasında, yoldan geçen bir aracın sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, aracın camlarında da hasar meydana geldi. Yaralı sürücü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir metronun da camlarının kırıldığı görüldü.



METRO SEFERLERİ AKSADI

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bir polis helikopteri de havadan sürekli denetim yaptı. Patlamanın olduğu cadde trafiğe kapatılırken, güvenlik güçleri de çevrede önlem alarak delil topladı.

Bu arada, patlamadan sonra metro seferleri bir süre durduruldu. Ardından, seferler tek hat üzerinden yeniden başladı.



PATLAMA ANADOLU YAKASI'NDAN BİLE DUYULDU

Patlama sesi Bayrampaşa'ya komşu pek çok ilçeden ve Anadolu Yakası'ndan da duyuldu.

EL YAPIMI, PARÇA TESİRLİ BOMBA

Yapılan ilk incelemede, patlamaya el yapımı, parça tesirli bombanın yol açtığı tespit edildi. Doğan Haber Ajansı'nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saldırıda, o sırada üst geçidin altından geçmekte olan Çevik Kuvvet otobüsü hedef alındı.



PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şiddetli patlama çevredeki güvenlik kamerasına da yansıdı. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, büyük ve parçalı bir ışık kümesinin yukarıya doğru yükseldiği görüldü.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi, an denebilecek kısa süre sonra da meydana gelen patlama görülüyor.

EMNİYET VE VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Patlamayla ilgili ilk resmi açıklama İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapıldı. Emniyet açıklamasında, 01.12.2015 günü saat 17.15 sıralarında İlimiz Bayrampaşa İlçesi Kadife Kavşağı mevkiinde sebebi bilinmeyen bir patlama meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir denildi.



Valilik açıklamasında da, İlimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebi uzmanlarımızca tüm ihtimaller göz önünde tutularak etraflıca incelenmektedir denildi.

POLİS ŞÜPHELİLERİN PEŞİNDE

Polis, bölgede olayın öncesi ve sonrasında şüpheli hareketleri görülen bazı kişilerin eşkalini belirledi ve yakalamak için çalışma başlattı.

Patlama nedeniyle yol trafiğe kapatılınca, O-3 Karayolu'nun Edirne istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Twitter kullanıcılarının paylaştığı bazı mesajlar şöyle:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayrampaşa Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500

Yorumlar (16)

gardasim:

allahim hainlere fisat verme ulkemizi koru sakla tum kotulukten esirge kahrret kotuluk yapanlari destekcilerini yok et buyuksun rabbim herseye gucun yeter amin

30
1
yanıtYanıtla
Bilge Elivar:

Ne yapılması gerektiğini Paris örneğine bakarak uygulamalıyız. İstanbul fellik fellik aranmalıdır. Pıtırak otu derilmez, kökten çekilir ki bir daha çıkmasın.

22
1
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Bir iki bomba patlatarak bu milleti korkuturuzmu sandınız çakallar sizlere etek giydirdik gezdirecez

21
2
yanıtYanıtla
gercek:

Guneydogudaki kurt aileleri seyit aileleridirler.yani peygamber efendimizin soyundan plup bizzati torunlaridirlar. Elbetle allah peygamber torunlarina zulmedenlere gerekli cevabi verecektir.mazlum halki eve tikmaya ne hakkiniz var

7
16
yanıtYanıtla
atillaa:

Ne alakası var kafasız biz kimin torunlariyiz halkı evlerine kapatanlar kimler bir mantıklı düşün bence onuda dusunemiyorsan aralarına bak

yanıt5
yanıt2
Velidayi:

Evlat peygamber torunu hayinlik yapmaz

yanıt9
yanıt2
..:

sizin hac icin taksim e gitme işi ne oldu ??

yanıt5
yanıt3
İsmail:

EY GERÇEK ismiyle yazan, hain misin, cahil misin bilmiyorum. Ne zamandan beri Peygamber torunları Allah''ın, İslam''ın, ümmetin düşmanları, zerdüşt dini kültürünü canlandırmak isteyenlere yardım eder oldu. Hain değilsen aklını başına al, aklın kafandan bir karış yukarıda gezmesin.

yanıt3
yanıt4
talha:

pkk nın elinde patlasın inşâALLAH

18
4
yanıtYanıtla
a cola:

ALLAH im , bu hainlerin tuzaklarindan ulkemi milletimi korusun bu nanorlerin tuzaklarinida yuzlerine vursun INSALLAH amin.

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title