Haberler

Bolulu İş Adamı Fabrikasında Bin 300 Liraya Çalışacak İşçi Bulamıyor

Güncelleme:

Bolu'da döküm fabrikası olan iş adamı Muzaffer Zengin, fabrikasında bin 300 lira ücretle çalışacak 40 işçi arıyor.

Bolu'da Kuruçay mevkiinde bulunan ve 1988 yılında kurulan döküm fabrikası, ürünlerini birçok Avrupa ülkesine ihraç ediyor. Fabrikada 50 işçi çalışmasına rağmen gelen taleplerin karşılanamaması üzerine, çift vardiyaya dönmek isteyen fabrika yönetimi bin 300 lira maaşla çalışacak işçi aramaya başladı.

ÇALIŞMAK İSTEYEN YOK

Fabrikanın sahibi Muzaffer Zengin, yaptığı açıklamada, işçi bulmak için defalarca İŞKUR'a da başvuruda bulunduğunu ancak buradan herhangi bir işçinin talepte bulunmadığını söyledi.

Uzun zamandır fabrikada çalışacak işçi aradığını belirten Zengin, "Sadece biz değil başka firmalarda da aynı sorun var. İşsizlik var deniliyor ama biz çalıştıracak adam bulamıyoruz. İhracat yapan bir firmayız. Bizim çalıştığımız yurt dışında firmalar var. Biz bunlara zamanında malımızı teslim etmek zorundayız. Fabrikada çalışacak adam bulamadığımız zaman işimiz aksıyor. İhracatımızı tamamlayamıyoruz. Biz geçen sene eksik tonaj tamamlamak zorunda kaldık. Çalışacak adam bulamadığımız için" diye konuştu.

Sorunun yarın da devam edeceğini ifade eden Zengin, hem fabrikalarında hem de kafelerinde çalıştıracak eleman bulamadıklarından yakındı.

DEVLETİN YARDIMCI OLMASINI İSTİYOR

İşçi konusunda devletin kendilerine yardımcı olmasını isteyen Zengin, "Çalışacak adam konusunu çözsünler. İki fabrikada 30 kişiye, kafede çalışacak en az 10 kişiye ihtiyacım var. Ayrıca bizim yeni fabrika yatırımımız var. Çalışacak adam bulamadığımız için fabrika yatırımımızı ertelemek zorunda kaldık. Adam olmadığı için de vardiya yapamıyoruz. Şu anki vardiya 50 kişiyle çalışıyor. 50 kişi daha yetiştirmem lazım ki ben bir vardiya daha yapabileyim. Her yerde iş var, her yerde iş çok ama çalışacak adam yok." ifadelerini kullandı.

Zengin, ödenecek maaşın sorun olmayacağını, yeni başlayan bir işçinin bin 300 lira maaş alacağını vurgulayarak, "Yani yeni asgari ücretle işe başlayacak. Eli ayağı düzgün, biraz kafası çalışan bir kişi bizim işimizi çok rahatlıkla yapabilir." dedi.

Yılda 4 bin ton civarında üretim yapıldığını ifade eden Zengin, üretimin yüzde 95'ini ihraç ettiklerini kaydetti. Söz konusu fabrikanın Karadeniz Döküm firması olduğu anlaşıldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kuruçay Bolu Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

500

Yorumlar (90)

Belçika:

Fabrika sahibi ölmüş eşek arıyor nalları sökmek için

39
0
yanıtYanıtla
emekçiMobil-ANDROID:

ülkede işsizlik yok ki zaten bir sürü para beğenmeyen ve emeği küçümseyen asalak genç var.. 1300 tl yi beğenmryip calısmayan bir ortaokul veya lise mezunu bence ah vah edip parasiz geziyorum demesin.

0
36
yanıtYanıtla
haklısın.:

tamam haklısın tabiki böyle. emekçi demişssin adına sence bir döküm fabrikasında gececi olarak çalısacaksın ve orda bir vasfın olacak 1 300 tl alacaksın. o emegin karsılıgı bumu ?

yanıt2
yanıt0
selim:

Hadi diyelim, ortaokul veya lise mezunu diyorsun peki ben sana 1300 tl versem sen çalışırmısın diyelimki evlisin 2 çocuğun var okula giden ve evin 500 lira kira pekiii bunun elektiriği 80 olsun ve tabi su parası 40 de sen ha bide pazar alışverişi aylık 200 de sen ona market giyim gibi 300 de onada sen bakayim. Çocukların okul masrafı en azından 50 gitse peki bu vatandaş hiç gezmye falan gitmiyecek eş dost akraba falan gezmiyecekmi 1300 geçmezmi ne yiyecek bu vatandaş.

yanıt0
yanıt1
suat:

Ben gelip calişirim Almanyadan kendi ulkemde neden calişimayayim burdada demir firmasinda calişoyom Tozu olmayan iş yoki iş olsun yeterki

1
28
yanıtYanıtla
birikedimi7:

sen o maaşla adam bulamazsın uyanık , kolay işte sanki 2500 tl veripte işci bulamıyormuş gibi konuşmuş, 4 bin ton üretim yap ihrac et utanmadan asgari ücreti layık gör o zorda çalışan işçiye;kapitalist kafa hep ben kazanıyım zihniyeti

22
0
yanıtYanıtla
EMRE:

1300 TL BEN SANA VEREYİMDE GEL BENİM İŞLERİ YAP. . . . DALGA GEÇER GİBİ MAAŞA BAK )))))

18
1
yanıtYanıtla
Bertan:

Sen o dökümün kilosunu yüzde 300 karla sat sonra 1300 liraya dökümcü ara bulursan banada yolla 2.600tl veriyoruz utanir insan haberlere vermeye bu isin kar orani cok yuksek iscinin hakkkini vereceksin

18
1
yanıtYanıtla
mahmut-çorumlu:

döküm işi pistir riskli olmasıda cabası büyük konuşmak istemem ama 2000 lira versede yapılmaz bu iş. . . .

17
1
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

1300 LİRA NE PARA AMA GÜNDELİK 40 LİRA ÇOCUĞU OLAN ADAM KİRA MI ÖDESİN VELEDE Mİ VERSİN. RESMEN KÖLE DÜZENİ ZENGİN DAHA ZENGİN FAKİR DAHA FAKİR OLUYOR HER GEÇEN YIL

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title