Haberler

Bölge Halklarının Birliği İŞİD'i Boğmaya Yeter

Güncelleme:

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği, İŞİD'e karşı barış ve huzurun dış güçlerle değil, bölge halklarının ittifakıyla olabileceği belirtildi.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği, son dönemlerde birçok basın yayın kuruluşlarında, bölgede yaşanan katliamlara varan insanlık dramlarıyla ilgili tamamen servise dayalı magazinvari yayınların göze çarptığı belirtilerek, "Hatta bazı haberler tekrar tekrar ısıtılarak verilmektedir. Canımızı yakıyorsunuz artık yeter. Onurlu direnişçilerimize ve kadınlarımıza saygısızlık ediyorsunuz yeter" denildi.

BEYT-NAHREYN'in ( Mezopotamya'nın) tüm coğrafyasına yayılmış direnişi Suriye'de ve Irak'ta devam eden çatışmaların sadece Ayn'el Arab - Kobané merkezli görülmesine yol açtığı belirtilen açıklamada, "Bu görünüm hem Kürtlerin hem de Arapların hem direnişlerini hem de gelecekteki ilişkilerini olumsuz etkiliyor. Bu politikaların bugünkü etkileri sonucunda Suriye'de 300'000 den fazla insan öldü, sekiz buçuk milyona yakın Suriyeli ülke içinde ve dışında sığınmacı duruma düştü. Irak'ta ise üç buçuk milyon insan öldü, milyonlarca insan göçmen durumuna düştü. Suriye ve Irak tamamen uluslararası bir savaş alanına dönüştü. Hali hazırda Suriye'deki yabancı kökenli savaşanların sayısı Suriye kökenli savaşanlardan daha fazladır. Bölge ülkelerinden (Türkiye, İran, Lübnan) katılımını da sayarsak hemen hemen iki katı yabancı savaşan var. Bunlar yetmezmiş gibi şimdide halklarımızın katliamlarına sebep olan malum güçlerce « Beyaz kefenliler » diye bölge halklarının dinamiklerinin dışında hayali bir El-Kaide grubu servis edilmeye çalışılmaktadır. Bu girişim halklarımızın (Arap-Kürt-Süryani-Ermeni-Türkmen-Ezîdi vd,) onurlu direnişini gölgeleme girişimidir" denildi.

BÖLGE HALKI BU BARBARLIĞA SON VEREBİLİR

"Biz Beyt-NAHREYN Arap-Arami Birliği olarak Suriye'de ve Irak'ta halkların demokratik dinamiğini yansıtacak bir barışın sağlanabilmesi için; her ne sebeple olursa olsun Suriye'ye ve IRAK'a savaşmaya gitmiş tüm yabancı güçlerin Suriye'yi ve Irak'ı terk etmesi gerektiğini belirtiyoruz" denilen açıklamada dış güçlerin müdahalesi olmadığı taktirde bile halkların onurlu direnişi bu barbarlığa son verebilecek güçte olduğu ifade edilerek şöyle dendi:

"Beyt-NAHREYN Arap-Arami Birliği olarak Suriye ve Irak'ta Emperyalistlerin figüranı ISID ve uzantılarına karşı onurlu bir direniş sergileyen Beyt-Nahreyn coğrafyasının asal halklarının (Arap-Kürt-Süryani-Ermeni-Türkmen-Ezîdi vd.) dinamiklerinin direnişlerinin iradesine saygımızın bir ifadesi olarak savaşçı yollamayacağımızı ancak her türlü teknik desteği sağlayacağımızı deklere ediyoruz. Zaten ailelerini güvenli bölgelere ulaştıran Arap-Kürt ve diğer halkların gençleri vatanlarını savunmaya koşuyor. Gene ayırım gözetmeden hep birlikte hem göçmenlere hem de savaş bölgelerine ulaştırılacak ortak yardım kampanyaları düzenlemeleri çağrısında bulunuyoruz. Basın yayın kuruluşları ve yazarlarına, belirsizlik politikalarına destek niteliğindeki sadece gaz veren hiçbir karşılığı olmayan direnişi gölgeleyen, halkları birbirine hedef gösteren uzun süreçte halklar arası düşmanlık tohumlarının ekilmesine sebep olacak ve sonuçta katliamcıların senaryolarına destek olan yazılar yayınlamaktan vazgeçmenizi ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

"CEPHANENİN YARISINI İŞİD NOKTALARINA YOLLANMASI MANİDARDIR"

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna nokta atış yapabilen bir teknolojiye sahip olan ABD'nin havadan cephane yardımı adı altında yapmış olduğu operasyonda cephanenin yarısını ISID noktalarına yollamasını manidar buluyoruz. Irak ordusunun yerel milislerle birlikte yaptığı kapsamlı operasyonla Bağdat'ın 60 kilometre güney batısındaki Babil'e bağlı Curf El Sakhar kasabasında IŞİD'in kontrolüne son verilmiştir. Irak'ta; Babil kentinde IRAK ordu güçlerinin halk dinamiklerinin desteğiyle gerçekleştirdiği harekâtında Babil'de örgütün bölge lideri öldürüldü, Babil IŞİD militanlarından temizlendi. IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'da ise IŞİD vahşetinin sokaklardaki bir yansıması olan, kafası kesilmiş Suriye askerlerinin cesetleri ortalıkta hala sergileniyor. Katliamcı güçlere karşı Irak Ordusu, Peşmerge güçleri, YPG ve diğer halk dinamiklerinin desteğiyle mücadele aralıksız devam ediyor. Bölgemize barış ve huzurun dış güçlerle değil bölge halklarının dinamiklerinin ittifakıyla gelebileceği unutulmamalıdır"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mezopotamya Suriye Irak Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title