Haberler

Bodrum'da Eco-Siklet Yarışması

"Eco-Siklet 2011 Çevresel ve İşlevsel Deniz Aracı Tasarım Yarışması" Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapıldı.

Üniversite öğrencilerini yaratıcılığa teşvik etmek ve denizde çevreci alternatif araçlar üretmek amacıyla düzenlenen

"Eco-Siklet 2011 Çevresel ve İşlevsel Deniz Aracı Tasarım Yarışması" Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapıldı.

Turgutreis Belediyesi ve Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği iş birliğinde, Turgutreis beldesi sahilinde düzenlenen yarışmada, öğrenciler denizde oluşturulan parkurda, ürettikleri deniz araçlarıyla zamana karşı yarıştı.

Yarışmaya, İstanbul Teknik Üniversitesinden Sabri Köksal ve Samet Saip

"Akvaryum", Yıldız Teknik Üniversitesinden İzzet Burak Ercan ve Onur Erdem Pirci "Bag-Ship", Yıldız Teknik Üniversitesinden Şevki Erinç Çelikset ve Doğukan Kandemir "Çiroz", İstanbul Üniversitesinden Sait Soytürk ve Hakan Ayan

"Kutsal Damacana", Yaşar Üniversitesinden Kazım Doku ve Dokuz Eylül Üniversitesinden Aylin Doku "Deniz Ufosu" isimli projeleriyle katıldı.

Yarışmada atık maddelerden ve damacanalardan üretilen "Kutsal Damacana" isimli proje ilgi çekti. Kutsal Damacana isimli projeyi üreten öğrencilerden Hakan Ayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, damacana ve atıklardan çevreye duyarlı deniz aracı yaptıklarını söyledi. Projenin daha da geliştirilebileceğini belirten Ayan, "Projemiz silindir sisteminde çalışıyor. Arkada çark sistemi var. Öndeki silindiri döndürdüğümüz zaman arkadaki çark hareket ediyor. Projeyi denize indirdik ve başarılı oldu" dedi.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ise yarışmayı çevreye duyarlılığı artırmak ve üniversite öğrencilerinin proje üretmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, "Üniversite öğrencileriyle iş birliği yaptık. Onlar da çevreye duyarlı deniz araçlarını ürettiler. Toplam 12 proje yarışmaya katıldı. Bunlardan 6'sı ön elemede elendi. Bir projede ise sorun çıktığı için yarışmadan çekildi" diye konuştu.

Yarışma sonuçlarının, jürinin yapacağı değerlendirme sonunda açıklanacağı belirtildi.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title