Haberler

    Bir Otomobili Uzaktan Hacklemek ve Kontrol Etmek Mümkün

    Yeni otomobillerin kullandığı bilgisayar sistemleri hacklenmeye gayet açık.

    Emre Çetinkaya - -

    Gelişen teknolojiyle beraber günümüzde otomobiller yoğun şekilde bilgisayar sistemi kullanıyorlar. Bu durum da hackerlara davetiye çıkarıyor. Belki birçok kişi bunun farkında değil ancak hangi amaç için kullanılırsa kullanılsın, bilgisayar sistemleri hacklenebilir. Daha önce uçaklarda kullanılan bilgisayar sistemlerinin hacklendiğine şahit olmuştuk.


    Bu konuda ABD'de bir grup emekli siber güvenlik uzmanı geçtiğimiz günlerde bir deney gerçekleştirdi. Yapılan deneyde günümüz otomobillerinin aslında siber saldırıların ne kadar kolay hedefi olabileceğini gösterildi. Bilgisayar uzmanları, telematik sistemini ve interneti kullanarak uzaktaki bir arabanın sistemine sızdı. Ekip bu şekilde aracın, motorunu dahi durdurabiliyor.


    Diğer taraftan modern araçlar birbiriyle bağlantılı 50'den fazla bilgisayar sistemini bünyesinde barındırıyor ve 50 milyondan fazla kodlama satırı içeriyor. Def Con Güvenlik Konferansı'nda konuşacak olan bu uzmanlar yeni araçların siber saldırıya maruz kalmasına neden olan uzaktan erişim kodlarını açıklayacak.Bu kodların yeni model araçlarda olmayacağı belirtiliyor.


    İşte ilgili video;




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Teknoloji Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

    Bakmadan Geçme

    Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    500

    Yorumlar (1)

    bu yeni haber mi yani???:

    Ne kadar zaman geriden geliyorsunuz? Bizde güncel haber diye bakıyoruz!

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title