Haberler

Binali Yıldırım: Cizre'de Mahallekollar Yapılacak

Güncelleme:

Cizre'de operasyonların sonuna gelindiğini kaydeden Bakan Yıldırım, bölgede mahallekolların yapılacağını belirterek, "İnsanların 'yarın ne olur' endişesi yaşamaması lazım" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cizre'de operasyonların sonuna gelindiğini belirterek, "Cizre'nin merkezinde büyük oranda tamamlandı ancak alanın yüzde 1'inde operasyon devam ediyor, o da birkaç gün içinde bitecek" dedi.

Güvenlik için bölgede mahallekolların yapılacağını kaydeden Yıldırım, "Halkın sürekli güvenliğini sağlamak için oraya karakollar, mahallekollar yapılacak. 'Şimdilik mesele halloldu ama yarın bir gün ne olur' endişesini insanların yaşamaması lazım" şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TGRT Haber'de soruları yanıtladı.

BODRUM KATINDA YARALILARIN OLDUĞU İDDİASI

Cizre'de bir bodrumda yaralıların mahsur kaldığı iddialarına değinen Yıldırım, "Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Ortada bilinmeyen bir durum var, bir manipülasyon ihtimali var. Diyorlar ki, '100-150 metre ileriye güvenli bölgeye getirin hastanızı alalım' kabul etmiyorlar. Ya da 'bırakın gitsinler', o da olmuyor. Belediyenin ambulansını gönderiyorlar, onu kurşunluyorlar, Sağlık Bakanlığı'nınki gidiyor, onu da kurşunluyorlar. Nasıl olacak, tedbiri almamız lazım" şeklinde konuştu.

"YÜZDE 1'İNDE OPERASYON DEVAM EDİYOR"

Bakan Yıldırım, terör olaylarının yaşandığı yerlerde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi. İlgili bakanlıkların bölgedeki sosyal, ekonomik sorunların çözülmesi için üzerlerine düşeni yapacağını kaydeden Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: "Cizre'nin merkezinde büyük oranda tamamlandı ancak alanın yüzde 1'inde operasyon devam ediyor, o da birkaç gün içinde bitecek. Bu operasyonların başladığı günden bugüne kadar oradaki sivil halkın yaşadığı sorunlar var. Can korkusuyla evlerini terk ediyorlar, okul çağında çocukları var, hastaları var. Orada valilik, kaymakamlık vasıtasıyla, çocuklar emniyetli yerlerde eğitimlerini alıyorlar, eğitimlerinin kesintisiz devam etmesi için çalışmalar yapılıyor. Ayrıca yakını olan yakınının yanına gidiyor, olmayanlara konut ayarlanıyor ihtiyacı olanlara sosyal hizmetlerden destekler veriliyor.

"MAHALLEKOLLAR YAPILACAK"

Bir yandan operasyonlar devam ederken, bir yandan da sosyal devlet gereği gerekli yardımlar, destekler yapılıyor. Burada operasyonların arkasında büyük bir yıkım var. Evler yıkılmış, harap olmuş, sokaklar delik deşik, çukurlar var. Bir yandan da süratle hayatın devam ettirilmesi gerekiyor. Bu bakımdan da her bakanlığa düşen görevler var. Valilikte protokol yapıyoruz. Bütün o çukurları dolduruyoruz, sokaklara asfalt atacağız, altyapıyı tamir edeceğiz, eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ'yle birlikte oralarda kentsel dönüşüm yapacak. Vatandaşlarımızın daha güzel, daha konforlu, emniyetli konutlarda oturmasını sağlayacak. Halkın sürekli güvenliğini sağlamak için oraya karakollar, mahallekollar yapılacak. 'Şimdilik mesele halloldu ama yarın bir gün ne olur' endişesini insanların yaşamaması lazım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Binali Yıldırım Cizre Politika Güncel Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500

Yorumlar (75)

rojawa:

orda türklerin değil kürtlerin kendi kurdukları sivil savunma güçleri hakim bu dangalak ne dedğini bilmiyor asker polis ölüyor medyayı suspus yapmışlar

6
40
yanıtYanıtla
türkiye:

O sivil savunma kalmadi artık son noktaya geldi devlet girdi oraya pkk artık eski gücünde değil artık halkda bu ermeni uşaklarına inanmıyor.

yanıt0
yanıt0
türk askeri:

BUNLADIN YAPTIKLARI SADECE LAF ÜRETMEK SANAL ALEMDE DÜNYAYI FETH EDİYORLAR BİRTENESİ TÜRKMENDAĞINA GELEMİYOR SURA GİDEMİYOR BEDELLİ ASKERLİK ÇIKARAN VE YAPAN HAİNLER TOPLULUĞU

36
2
yanıtYanıtla
BBC:

Bence oraya ülkücüler yerleşsin halkla kaynaşsın sorun çözülür

23
5
yanıtYanıtla
17-25 ARALIK:

AL SANA SİVRİ AKILLI AKEPELİ

22
6
yanıtYanıtla
SALİH:

BİR HÜKÜMET BU KADAR ACİZ OLABİLİR. İLK BARIŞCIL ADIMLAR DİYORSUNUZ BİR DE KALEKOLLAR YAPILACAK DİYORSUNUZ. ARKADAŞ BÖYLE İLKEL BİR ÇÖZÜM MÜ OLUR?HER GÜN BÜR TANE KALEKOL BOMBALANACAK. YANİ ASKERİ, POLİSİDE GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME GÖNDERİYORSUNUZ. BİN TANE KALEKOL OLSA NE OLUR!ADAMLAR PLANINI YAPAR UYGUN ZAMANI KOLLAR ATAR ROKETİ KACAR. ONDAN SONRA YİNE SİZ, YİNE HAİN SALDIRI DİYE MANŞETLERİNİZ. BU ÜLKEDEKİ EN CAHİL İNSANA SORUN, BİLİR Kİ KARŞILIKLI BARIŞ OLMADAN BU İŞ OLMAAAAAZ!

18
9
yanıtYanıtla
yazar:

salih karsilikli baris derken kimi basediyon hendek kazanimi okul ev yakip yikanimi askeri arkadan kalesce vurub kacanlami baris saliyacan bu tur olaylar barisa acilim yuzunden olmadimi neyin barisina ve kiminle barisa oturacan birkere satilmislarla kaleslerle olmuyaca beli etekli zililerle mumkundeyil

yanıt10
yanıt0
26:

pkk yandaşı olmayan kürt vatandaşlarını güvenli bölgeye toplayıp kalan heryeri dümdüz etmek bu kadarmı zor.

21
5
yanıtYanıtla
MÜZAKKERE UZMANLIGI:

KARAKOL - MAHALLEKOL - KÖYKOL - KÖY KRUCUSU -ÖZEL TIM - MAVI BERELI - POLIS - AJAN - ISTIHBARAT - JITEM - ITEM -DAHA BIR COK ISIM ALTINDA, DENEMEDIGINIZ BIR ALTERNATIF KALMADI ! GELDIGIMIZ NOKTAYA BAKIN ! HER GÜN ONLARCA CENAZE ! MILYARLARCA HARCAMA ! HUZUR YOK ! DEVLET DEVLETLIKTEN CIKMIS, BIR ÖRGÜT ZIHNIYETINDE, ÖC ALMA MANTIGIYLAN YÖNETILIYOR ! LA NE OLDU BU ÜLKEXE ? ADI SIYASETCILER BU ÜLKEYI NE HALE GETIRDINIZ ! KARDESI KARDESE KIRDIRTTINIZ ! YETER LAAA YETER !!! BU ATES INSALLAH SIZL

15
11
yanıtYanıtla
karanfil:

binali bey haberlerden haberi yok galiba cizrede oprasyonlarin sonuna gelinmis de neden sehit haberi aliyoruz sehit vererekmi sonuna geleceyiz utaniyorum sizlerden

11
11
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title