Haberler

Beyşehir'de Mezarlıklar Ağaçlandırılıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki mezarlıklarda artık ölmüş insanların da dikili bir ağacı olacak.

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki mezarlıklarda artık ölmüş insanların da dikili bir ağacı olacak.

Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçe mezarlıklarında yeni bir dönemi başlattı. Daha önce köy olan ve yeni dönemde mahalleye dönüşen Bayat Mahallesi Mezarlığı'nda ölmüş insanların adına çok sayıda çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Bayat Mahallesi Mezarlığı'nda düzenlenen ağaç dikme programı çok geniş bir katılıma sahne oldu.

Mezarlık alanında yapılan dua ve okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe protokolü ve katılımcılar önce çam fidanlarını toprakla buluşturdular, ardından fidanlara can suyu verdiler. Belediye Başkanı Özaltun, babası, oğlu ve ilçe protokolü ile birlikte dedesine ait kabrin başında açılan bir çukurda çam fidanını toprakla buluşturdu.

Programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Sefa Mercan, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, kurum amirleri, mahalle sakinleri katıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun burada yaptığı konuşmada. Beyşehir'de yaşayan 70 bin 300 nüfus adına verdikleri ağaç dikme sözünü anımsattı. Bu kapsamda ilçede ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Özaltun, Bayat Mahallesi'nin ise doğduğu yer olduğunu hatırlattı. Özaltun, doğdukları topraklara da hizmet etmenin kendisinin boynunun borcu olduğunu dile getirirken, Beyşehir'de ağaç dikme faaliyetleriyle başlayan hizmet kervanının diğer hizmetlerle Bayat Mahallesi'nde olduğu gibi ilçenin her köşesinde durmadan süreceğini belirtti. Bayat Mahallesi mezarlığında buraya özgü olarak ölmüş insanlar adına da fidanlar diktiklerini ve onların da dikili bir ağacı olacağını vurgulayan Özaltun, toprakla buluşan fidanların ise mahalle sakinleri tarafından ihmal edilmeden sulanarak yaşatılmasını istedi. Özaltun, konuşmasında mahalle sakinlerine birlik beraberlik mesajları verdi, oluşturulan bu birliği Beyşehir'in her köşesinde görmenin arzusu içerisinde olduğunu dile getirdi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, mezarlık alanında dikilen ve dikilecek ağaçların geleceğe dönük, geleceğe mesaj adına birlik ve beraberlik ve mutlu bir ufuk oluşturmasına katkıda bulunmasını dilediğini söyledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Özaltun Beyşehir Konya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title