Haberler

Beşiktaş, Kayserispor'u Ağırlıyor

Güncelleme:

Spor Toto Süper Ligde averajla üçüncü basamakta bulunan Beşiktaş, son haftalarda üst üste galibiyetler alan Kayserispor'u konuk edecek.

Spor Toto Süper Lig'in 28. Haftası, hem zirve yarışını hem de ligin alt tarafını ilgilendiren bir mücadeleye sahne olacak.

Son üç haftada hanesine dört puan yazdırabilen Beşiktaş, aynı dönemde dokuz puan toplayan Kayserispor'u Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk edecek. Saat 19.00'da başlayacak mücadelede Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Pektemek yine sakatlandı!

Kayserispor, Beşiktaş'a ters geliyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de bugünkü rakibi Kayserispor'u son dönemde yenmekte oldukça zorlanıyor.

Ligin son sırasında yer alan Kayserispor, genel toplamda galibiyet açısından çok gerisinde kaldığı Beşiktaş'a son dönemdeki lig maçlarında ise üstünlük kurdu.

Sarı-kırmızılı ekip, rekabetteki son 14 lig maçının dokuzunda Beşiktaş'tan puan almayı başardı. Kayserispor, bu dönemdeki 14 lig maçından sekizini kazanırken, bir kez berabere kaldı, beş kez yenildi.

Ligde 38. randevu

Beşiktaş ile Kayserispor, ligde 38. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında 1973-1974 sezonundan bu yana yapılan 37 maçta Beşiktaş 20, Kayserispor 11 galibiyet alırken, altı maç da berabere sonuçlandı.

Siyah-beyazlıların toplam 54 golüne, sarı-kırmızılılar 37 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Kayseri'de yapılan maçı Beşiktaş 3-0 kazandı.

En farklı skorlu galibiyetler

Her iki ekip de birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetleri 3-0'lık sonuçlarla aldı.

Beşiktaş, 1973-1974 ve 1985-1986 sezonlarında İstanbul'da, bu sezon deplasmandaki maçları, Kayserispor ise 2006-2007 sezonunda Kayseri'deki maçı 3-0 kazandı.

Bu arada, 2010-2011 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ın 4-2'lik galibiyetiyle biten maçta atılan altı gol, iki takım arasında en gollü karşılaşma oldu.

İstanbul'daki maçlar

Beşiktaş, Kayserispor ile İstanbul'da yaptığı 18 lig maçından 14'ünü kazanırken, iki maç berabere bitti, Kayserispor iki kez galip geldi.

İstanbul'da Beşiktaş 37, Kayserispor ise 13 gol attı. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı ise Beşiktaş 3-1 kazandı.

Konuk ekip çıkışta

Kayserispor'da sakatlık sıkıntısı

Beşiktaş, geride kalan 27 hafta sonunda topladığı 50 puanla, bir maçı eksik lider Fenerbahçe'nin 10 puan gerisinde, 3. sırada bulunuyor. Rakip Kayserispor ise son haftalarda büyük bir çıkış yakaladı. Sarı-kırmızılı takım, uzun süredir son basamakta yer almasına rağmen, oynadığı son 3 karşılaşmadan çıkardığı çarpıcı galibiyetlerle dikkati çekiyor. 25. hafta maçında evinde Bursaspor'u 2-0 yenerek ivme kazanan Kayserispor, ardından deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 ve iç sahada Medical Park Antalyaspor'u 3-1 ile geçti.

Süper Lig'in ilk yarısında yapılan maçta Beşiktaş, deplasmanda rakibini 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Sakat futbolcuların çokluğu can sıkıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, bu akşamki maç öncesi yine sakat futbolcuların çokluğu sebebiyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Escude, Holosko, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Gökhan Töre ve Fernandes, sakatlıkları sebebiyle tedavi altında. Karabük deplasmanında takımın yedinci eksiği olarak kayda geçen Oğuzhan Özyakup ise bireysel çalışmalara devam ediyor. Yetenekli oyuncunun sahne alma ihtimali çok az.

Pektemek korkuttu

Önceki gün yapılan taktik ağırlıklı çift kale maçta, sağ arka adalesinde ağrı hisseden Mustafa Pektemek, antrenmanı tedbir amaçlı yarıda bıraktı ve teknik heyeti korkuttu.

Son dönemin formda ismi Mustafa Pektemek, buna rağmen Kayserispor maçında takımdaki yerini alabilecek. Arka adalesinde yırtık bulunan Ömer Şişmanoğlu ve sol ayağında ağrısı olduğu için salı gününü antrenmansız geçiren Veli Kavlak ise takımla çalışmalara başladı.

Üç futbolcu ceza sınırında

Siyah-beyazlı takımda ayrıca, iskelet kadronun üç önemli ismi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Franco, Olcay Şahan ve Veli Kavlak, bu karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde, önümüzdeki hafta deplasmanda yapılacak Torku Konyaspor maçında yer alamayacak.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Necip, Motta, Kerim, Atiba, Veli, Jones, Olcay, Almedia

Kayserispor: Sinan, Abdullah, Simiç, Levent, Ömer, Mijaloviç, Tziolis, Okay, Biseswar, Mouche, Bobo

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Kayserispor İstanbul Beşiktaş Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title