Haberler

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu Konya'da:

Büyük Birlik Partisi (bbp) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 'Genel Seçime Şurada 4,5 Ay Kaldı, Herkes Milletin Kantarına Çıkacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 'Genel seçime şurada 4,5 ay kaldı, herkes milletin kantarına çıkacak. 13 Haziran sabahı göreceğiz. Bakalım millet kime ne diyecek?' dedi. Topçu, BBP Konya İl Teşkilatı 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, referandumda milletin faydasına, demokratikleşmeye ve sivilleşmeye açık maddeler gördükleri için destek olduklarını bildirdi.

BBP'nin, 'Ne zaman başını yukarı kaldırsa, milletle buluşarak iktidara doğru bir adım atsa', hemen karanlık odakların harekete geçtiğini ve son günlerde yine iş başında olduklarını savunan Topçu, 'Yine partimizi hedef aldılar. 17.01.2011'de İçişleri Bakanlığı'na Emniyet Genel Müdürlüğüne resmen yazı yazdık. Olabilecekleri, partimize yapılacakları kendilerine bildirdik' dedi.

Referandum paketine milletin faydasına, demokratikleşme ve sivilleşmeye açık maddeler gördükleri için destek olduklarını belirten Topçu, şunları kaydetti:

'Efendim, diyorlar ki, 'Siz muhalefette olan bir partisiniz fakat AKP ile birlikte hareket ettiniz'. Eleştirinin de bir ayarı, mantığı olur. Yani, ne yapacaktık? Statükocu, elitçi, millete tepeden bakan, geçmişten bu yana milletin hayrına tek iş yapmamış, ülküdaşlarımızı, gönüldaşlarımızı horlayan, süren, süründüren, tabutluklarda işkence eden CHP ile birlikte aynı safta mı olacaktık? Genel seçime şurada 4,5 ay kaldı, herkes milletin kantarına çıkacak. 13 Haziran sabahı göreceğiz. Bakalım millet kime ne diyecek? Halen referanduma takılıp, bozuk plak gibi 'bölünme'den, 'sessiz darbe'den bahsederek, 'evet' veren ülkücüleri suçlamaya devam etmek yakışmıyor ve doğru da değildir. Kimse bu ülkeyi bölemez, kimse sesliymiş, sessizmiş devrim filan yapamaz.'

'Milletin istikbali için BBP'nin duruşunu, söylemlerini' bilgisayarların antivirüs programlarına benzeten Topçu, 'Büyük Birlik Partisi, milletimizin kendi medeniyet değerlerini koruyan bir misyon hareketidir' diye konuştu.

- 'MUHTEŞEM YÜZYIL'-

Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' adlı dizide 'sanat' bahanesine sığınılarak haksızlık yapıldığını savunan Topçu, şöyle devam etti:

'Merd-i kıpti, 'şecaat arz edeyim' derken sirkatin söylermiş. Bunlarınki de bu hesap. Üç tane kitap okumayla Osmanlı'yı anladıklarını sanıyorlar. Kanuni'ye elin Avrupalısı 'Muhteşem' demiş. Ne kadar vicdansızsınız. Siz kendi kendinize küfretmeye ne kadar meraklısınız. Bizim bu dizide gördüğümüz şey, had bilmemezlik, bilgisizlik, kısaca sanat adına yapılan rahatsız edici bir ukalalıktır. Her türlü yasaklamaya karşıyım. Sanat icra edenler elbette özgür olmalıdır fakat dünyanın neresinde olursa olsun bir milletin tarihiyle, tarihi karakterleriyle ilgili yapılan filmler eksik veya hatalıysa o milletler tarafından tepkiyle karşılanır. Bizim istediğimiz milletin istediğidir. Söz konusu filmin yapımcıları ve senaristleri de yaptıkları işin sorumluluğunun ağırlığına yakışır şekilde konuları iyice araştırsın, sonra ekrana taşısınlar.'

(FTA-MRS-KAK) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title