Haberler

Bayramiç'teki Yangının Bilançosu Belli Oldu

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Yiğitler Köyü yakınlarında başlayıp kısa sürede yayılan ve saatler süren çalışmayla kontrol altına alınan yangının bilançosu günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Yiğitler Köyü yakınlarında başlayıp rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan ve saatler süren çalışmayla kontrol altına alınan yangının bilançosu günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Bölgeye gelen Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, "Yangında 5 ev, 4 ahır, bazı evlerin depoları, 150 hektar tarım arazisi, 30 hektar ormanlık alan kül oldu. Ayrıca iki vandaşımız dumandan etkilendi ve çoğu keçi olmak üzere toplam 28 küçükbaş hayvan telef oldu" dedi. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Yangın, Bayramiç İlçesi'ne bağlı Yiğitler Köyü yakınlarındaki anız alanında dün (Perşembe) saat 15. 30 sıralarında çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın 5 kilometre mesafedeki Doğancı Köyü'ne ulaştı. Jandarma tarafından boşaltılan köyde bulunan 5 ev alevlere teslim olurken, bazı evlerin depoları da yangında zarar gördü.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 3 helikopter, 18 arazöz, 2 dozer, 150 işçi ve köylünün müdahele ettiği yangın bugün (Cuma) sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangın bölgesine gelen Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Doğancı Köyü'nde son durumla ilgili Orman Bölge Müdürü Musa Akşan'dan bilgi aldı. Vali Tuna, "aldığımız bilgiye göre Doğancı Köyü'nde ikisi kullanılmayan toplam 5 ev tamamen yanmış durumda. Yanısıra 4 ahır ve bazı evlerdeki depolar da zarar gördü. Yangın sırasında arazide bulunan çoğunlu keçi olmak üzere toplam 28 küçükbaş hayvan telef oldu. Dumandan etkilenen ve hastaneye sevk edilen iki vatandaşımız da tedavisinin ardından taburcu edildi. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin saatler süren özverili çalışmaları ve köylülerin yardımı zararın daha da büyümesini önledi. Temennimiz bu tarz olayların bir daha yaşanmaması. Bu olayda büyük bir ihmal söz konusu. Bir çifti ve çobanının rüzgarlı havaya ve yasak olmasına rağmen anız yakması yangına sebebiyet verdi. Her ikisi de gözaltında. Vatandaşlarımızın anız yakmamaları ve bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor" dedi.

Köylülerle sohbet eden Vali Tuna, yangından zarar gören vatandaşların yanında olacaklarını ve onların acılarını unutturmak için gerekli çalışmayı başlatacaklarını söyledi. Yangında Doğancı Köyü'nde Necmettin Mıtış, Arif Ergin, Yahya Karaduman, Atilla Güralp ve Mustafa Aktaş'a ait evlerin yandığı belirlendi.

KÖYLÜLER "ARAZÖZLER SU SIKMADI"

Köylülerden Mustafa Ergin, Yiğitler Köyü yol tarafında başlayan yangında alevlerin 5 kilometrelik mesafeyi 10 dakika kadar kısa süre süre içinde aşıp Doğancı Köyü'ne ulaştığını belirtip arazözlerin yanan evlerin yanından geçerek ormanlık bölgeye gittiğini iddia etti. Musafa Ergin, "Alevler köye ulaşınca evler yanmaya başladı. Biz üç dört kişi, kendi çabamızla alevleri söndürmeye çalıştık ve köyü tamamen yanmaktan kurtardık. Ama Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 15'ten fazla arazöz köyün içinden geçip ormanlık alandaki yangına müdahale etmeye gitti. Biri bile durup su tutsaydı bu evler yanmazdı" diye konuştu.

İKİ GÖZALTI

Yapılan incelemede, anız yakarak yangına sebebiyet verdiği ileri sürülen Yiğitler Köyü yakınlarındaki tarlanın sabihi H. Ü. (Hasan Ünlü) ile ismi öğrenilemeyen bir çoban gözaltına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title