Haberler

Batman WUSHU Müsabakalarından 3 Madalya Kazandı

Güncelleme:

Antalya'da gerçekleştirilen ve 48 şehirden 1.056 sporcunun katıldığı WUSHU turnuvası sona erdi.

Türkiye WUSHU şampiyonasında Batmana 1 altın madalya

Türkiye WUSHU Federasyonu tarafından Antalya'da organize edilen Türkiye Gençler Büyükler Sanda Şampiyonası'nda Batman 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

40 şehirden 1.056 sporcunun katıldığı şampiyonaya Batman 8 sporcu ile katıldı. Türkiye genelinde katılan sporcu sayısına göre en başarılı il olan Batman şampiyonada bir birincilik, bir ikincilik ve bir üçüncülük elde etti.

Batman kafilesinde yer alan Ömer Coşkun 65 kilo altı gençlerde Türkiye şampiyonu oldu, 56 kilo altı gençlerde ise Halil Argun Türkiye ikincisi olurken, 56 kilo üstü gençlerde Okan Bayındır Türkiye üçüncüsü olarak şampiyonada başarı elde etti.

Kilosunda Türkiye şampiyonu olan Ömer Coşkun 24 Nisan'da Atina'da yapılacak olan Balkan şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Türkiye WUSHU Federasyonu Doğu ve Güney Doğu Genel Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu, "Söz verdiğimiz gibi gençlerimizi sokaktan alarak Türkiye ve dünya şampiyonasına taşıyoruz. Elinden tuttuğumuz gençlerin gelişmesi yönünde atılacak her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Biz gençlerimizi sokaklardan alıp Dünya şampiyonu yapmaya kararlıyız. 8 kişilik bir ekiple Antalya'da yapılan Türkiye şampiyonasına katıldık. Bu şampiyonada bir birincilik, bir ikincilik ve bir de üçüncülük elde ederek sporcu katılımına göre en başarılı imlayı başardık. Şampiyonada Türkiye şampiyonu olan sporcumuz Ömer Coşkun Atina'da yapılacak olan balkan şampiyonasına katılacak kendisinden orada da başarı bekliyoruz. Batmanı uzak doğu spor dallarında bir marka şehir yapma yolunda önemli bir başarı elde ettik aynı zamanda Batmanı Doğu ve güneydoğunun spor merkezi haline getirmeye kararlıyız. Bir diğer hedefimizde gençlerimize milli sporcu statüsü kazandırarak üniversitelerimizin spor akademilerine girip eğitim görmelerini sağlamak bu süreçte yüksek öğrenim gören her sporcumuz aylık 1000 lira burs almakta. Gençlerimizin spordaki başarılarının yanı sıra maneviyatı yüksek güzel ahlakla kuşanıp hayata atılmalarına katkı sağlamak, örnek ve kötü alışkanlıklardan uzak bir nesle rol model yapmaktır. Ben gençlerimizi spor yapmaya ve sporda başarılı olmaya davet ediyorum. Bu çalışmalarda bize katkı sunan Valimiz Azmi Çelik, Vali Yardımcılarımız Şener Çağlar ve Cihat Arık beyefendilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Spor

Antalya Türkiye Batman Yerel Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title