Haberler

Batı İlçe Otogarı 4 Bin 500 Ağaç Ve Bitkiyle Yeşillendiriliyor

Güncelleme:

Kasım ayı sonunda hizmete açılacak Batı İlçe Otogarı'nda çalışmalar sürüyor.

Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nin (DİŞTi) bitişiğine inşa edilen Batı İlçe Otogarı'nda, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın bir ay önce başlattığı peyzaj çalışmaları devam ediyor.


10 gün sonra tamamlanması planlanan yeşillendirme çalışmalarıyla alana bin 500 adet meylan gülü, duvar ve tel örgülerin yeşillendirilmesinde kullanılmak üzere 230 adet Amerikan sarmaşığı (tırmanıcı sarmaşık), 400 adet dağ muşmulası, 400 adet kotanas bitkisi, 200 adet alev çalısı ekilecek. Peyzaj alanının daha estetik görünüm kazanması için bin adet berberis, 500 adet taflan (süs çiçeği) ekilecek. Ayrıca otogarın çevresine 20 adet çınar ağacı, 50 adet çalı oya ve 200 adet ardıç bitkisi dikilecek. Yeşillendirilen bölgelerde su tasarrufunun sağlanması amacıyla daha önce altyapısı oluşturulan fıskiye sistemi kullanılacak.

Yaray: Molozlar temizlendi, bitkisel toprak serildi, sulama tesisatı döşendi

Batı İlçe Otogarı'ndaki yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Alan Koordinatörü Hamdullah Yaray, peyzaj çalışmalarına alandaki molozları tahliye ederek ve yabani otları biçerek başladıklarını belirtti. Otogar alanına 100 kamyona yakın bitkisel toprak serdiklerini söyleyen Yaray, "Harman ve gübreyi de dahil edersek bu rakam yaklaşık 200 kamyon toprak ve gübreye tekabül ediyor. Ondan sonra sulama tesisatını döşedik. Bu işlemin ardından da tüm alanın ince tesviyesini yaptık." dedi. Sulama sistemini yeniden planlayarak, alanda tamamen modern fıskiyeler kullandıklarını aktaran Yaray, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok alanda olduğu gibi burada da sulama sistemini baştan aşağıya değiştirdik. Fıskiyeler yerin altından otomatik olarak çıkıp sulama yapabiliyor. Daha önce arazöz ve hortum şeklinde sulanan alanlar hem bitkiye hem de toprağa zarar veriyordu. Yeni oluşturduğumuz sistemle bitkiler ve toprak zarar görmediği gibi su ve emek anlamında da tasarruf elde ediyoruz. Alanda önceden belirlediğimiz yerlerde oluşturulan fıskiyelerle bitkiler ve ağaçlar sulanacak."

Bir ton çim gübresi kullanılacak

Sulama tesisatının kurulmasını ardından bitki ve ağaçların dikim işlemine başladıklarını, toplam bir ton çim gübresi kullanılacağını kaydeden Yaray, en çok meylan gülünün ekileceğini, bunun da bitkinin Diyarbakır'a özgü olmasından kaynaklandığını ifade etti. 10 gün sonra tamamlanması planlanan yeşillendirme çalışmalarıyla alana bin 500 adet meylan gülü, 230 adet Amerikan sarmaşığı, 400 adet dağ muşmulası, 400 adet kotanas bitkisi, 200 adet alev çalısı dikileceğini, 500 adet taflan ekileceğini ifade eden Yaray, ayrıca otogarın çevresine 20 adet çınar ağacı, 50 adet çalı oya ve 200 adet ardıç bitkisi dikileceğini sözlerine ekledi.

300 araç kapasiteli Batı İlçe Otogarı 52 bin m2'lik alana inşa edildi

Şubat 2011'de temeli atılan, bu yıl yapımı tamamlanan Batı İlçe Otogarı, batı il ve ilçelere yolcu taşıyan küçük çaptaki minibüs ve midibüslere hizmet verilmesi, böylece kent içi trafiğin de rahatlatılması amacıyla yapıldı. 52 bin m2'lik alana inşa edilen Batı İlçe Otogarı'nda 43 adet yazıhane, bir lokanta, bir kafeterya, bir çocuk emzirme odası, bir mescid, bir wc ve dinlenme odası bulunuyor. 300 araç kapasiteli otogarın, peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kasım ayında hizmete açılması bekleniyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title