Haberler

Başkan Yılmaz'a Türk Dünyası Hizmet Ödülü Verildi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından, “Semen Kadışev Madalyası” ödülü verildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından, "Semen Kadışev Madalyası" ödülü verildi. İlk defa bir belediye başkanına verilen ödül sonrası konuşan Yılmaz, "Büyük onur duydum" dedi.

6 ülkenin bakanlarının imzasıyla kurulan Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 'Semen Kadışev Madalyası' Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a verildi. Bolu'da yapılması planlanan Köroğlu Parkı çalışmaları kapsamında Türk Dünyası mimar ve heykeltraşlarıyla gerçekleştirilecek toplantılara katılmak üzere Bolu'da bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile bir araya geldi. Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov'un da bulunduğu görüşmede Kaseniov, TÜRKSOY Daimi Konseyi tarafından belediye başkanları arasında Alaaddin Yılmaz'a verilmesi kararlaştırılan Semen Kadışev Madalyası'nı taktı. Semen Kadışev Madalyası, Yılmaz'a, 2015 Semen Kadışev Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere verdiği destek ve ünlü Türk destancısı Kadışev'in Bolu'da tanıtılmasına sağladığı katkının yanı sıra, Köroğlu Destanı çerçevesinde Türk dünyasını buluşturan çalışmaları dolayısıyla verildi.

"Büyük onur duydum"

Hakas Türklerinin ünlü halk ozanı ve destancısı Semen Kadışev'in adını taşıyan bu madalyayı almaktan onur duyduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu'da görevi devraldıktan sonra Türk dünyasının ortak kahramanı Köroğlu'nu şehrimizin bir markası haline getirmek üzere önemli çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalarda Türk dünyasını Bolu'da Köroğlu'nun etrafında buluşturmanın, Türk Cumhuriyetleri arasında işbirliği ve kardeşliği arttırmanın gayretinde olduk. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların Türk dünyasının çatı örgütü TÜRKSOY tarafından ödüle layık görülmüş olması beni hem duygulandırdı, hem de onurlandırdı. Bunun da ötesinde Türk Dünyası'nın büyük destancısı Semen Kadışev'in adını taşıyan bir madalyaya sahip olmak benim için büyük bir gurur kaynağıdır. Ben her zaman Türk Dünyası ile gerçekleştirmeye çalıştığımız bu işbirliğinden mutlu oldum, onur duydum. Bundan sonra daha çok birlikte çalışmanın gayretinde olacağız" diye konuştu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov da, madalyayı Başkan Yılmaz'a takdim ederken yaptığı konuşmada, "Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türk kültür ve sanatına destekleriyle başka belediyeler için bir örnek oluşturuyor. Kendisine minnettarız ve bu doğrultuda yapılan çalışmalarda işbirliğinde bulunmaktan da ayrıca onur duyuyoruz" dedi. getirdi.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov da Türkmen kültürüne verdiği destek dolayısıyla Başkan Yılmaz'a teşekkür etti. Serdarov, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a Türkmen Mutasavvıf ve Şairi Mahtumkulu'nun TÜRKSOY tarafından yayınlanan 2 ciltlik kitabını hediye etti. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Türkmenistan Bolu Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title